BÖGELSCAMP STELT HIPPISCH FESTIJN IN ANKERHAL SAASVELD UIT VANWEGE CORONA

Geen Ruiterdagen en Twente Cup

Bas van der Aa was in 2019 de laatste winnaar van de Twente Cup met Haraminka. Op de voorgrond Charlotte Steenbeeke.

SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit jaar geen doorgang te laten vinden. Ook de derde selectie en de finale van de strijd om de Twente Cup voor paarden in hippisch centrum De Ankerhal worden voorlopig enkele maanden uitgesteld.

De Twentse Ruiterdagen stonden gepland van zondag 5 tot en met zaterdag 11 december. Marjolein Heuvelmans, sinds dit jaar voorzitter van de rijvereniging en in het dagelijks leven zelf longarts in opleiding: “We wilden heel graag een concours organiseren, maar dat wordt heel lastig met de huidige maatregelen. Ons concours begint precies op de dag dat de huidige termijn van drie weken afloopt. We zouden op 4 december gaan opbouwen, maar we voorzien dat de huidige beperkingen niet zullen versoepelen, maar eerder strenger zullen worden.”

Graag complete RuiterdagenZe vervolgt: “We zien het sowieso niet gebeuren dat er bij ons concours dat een week duurt publiek mag komen en we willen toch graag complete Ruiterdagen met toeschouwers erbij. Juist nu komen de weken eraan waarin de meeste voorbereiding moet plaatsvinden. Alles is zo onzeker, dat we helaas hebben moeten besluiten ons concours af te gelasten. We hadden er als jong bestuur echt veel zin in en hebben echt getwijfeld of we het wel of niet moesten doen, maar we kunnen hierbij geen risico’s lopen.”

Volgens Marjolein Heuvelmans (rechts) poogt De Bögelscamp de Twentse Ruiterdagen en ontknoping van De Twente Cup in maart alsnog op de agenda te zetten. Of dat lukt hangt mede af van de bereidheid van verenigingen die in die maand een evenement houden daarmee in te stemmen.

Nieuwe sponsor PlasmaMed heeft al toegezegd de strijd om de Twente Cup ook dan te zullen ondersteunen. Als in maart alsnog kan worden gereden, tellen de resultaten van de al gereden selecties in Lonneker en Ambt-Delden gewoon mee.

De finale van de strijd om de Twente Cup voor ponyruiters in manege De Hoffmeijer gaat vrijdagavond 3 december wel door.

 

Meer Springen

HOUTEN – Steven Veldhuis beleefde een mooie primeur tijdens het CSI2* Houten. De zege in de Grote Prijs met de negenjarige vosmerrie Installera Balia... (15-08-2022)
HOUTEN – Steven Veldhuis eindigde zaterdag als vierde in de finale van de Medium Tour over 1,40 meter van het CSI2* Houten. Met zijn negenjarige... (14-08-2022)
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
HERNING – De Nederlandse springruiters hebben zich vrijdag in het Deense Herning geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De tweede... (12-08-2022)
HOUTEN – Sander Geerink sloot vrijdag de zwaarste rubriek van de dag bij het CSI2* Houten als vierde af. Dat deed hij met de achtjarige bruine hengst... (12-08-2022)
HOUTEN -  Vincent Geerink boekte donderdag een fraaie zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CSI2* in Houten. Met de elfjarige... (12-08-2022)
HERNING - Op de tweede dag van de landenwedstrijd voor springruiters bij het WK in Herning deed het team van bondscoach Jos Lansink goede zaken. Door... (12-08-2022)
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
HERNING - De springruiters van TeamNL staan als team na eerste onderdeel van het WK in Herning op een voorlopige achtste plaats. (10-08-2022)
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
HERNING - Het WK springen, dat woensdag begint in het Deense Herning, is voor Jos Lansink de eerste titelstrijd als bondscoach. Het is meteen een... (09-08-2022)
SINT ISIDORUSHOEVE -  Stijn Roelink toonde zich zaterdag een waardig kampioen van de Regio Overijssel. Tijdens het concours van de Isidorushoeve... (08-08-2022)
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)