BÖGELSCAMP STELT HIPPISCH FESTIJN IN ANKERHAL SAASVELD UIT VANWEGE CORONA

Geen Ruiterdagen en Twente Cup

Bas van der Aa was in 2019 de laatste winnaar van de Twente Cup met Haraminka. Op de voorgrond Charlotte Steenbeeke.

SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit jaar geen doorgang te laten vinden. Ook de derde selectie en de finale van de strijd om de Twente Cup voor paarden in hippisch centrum De Ankerhal worden voorlopig enkele maanden uitgesteld.

De Twentse Ruiterdagen stonden gepland van zondag 5 tot en met zaterdag 11 december. Marjolein Heuvelmans, sinds dit jaar voorzitter van de rijvereniging en in het dagelijks leven zelf longarts in opleiding: “We wilden heel graag een concours organiseren, maar dat wordt heel lastig met de huidige maatregelen. Ons concours begint precies op de dag dat de huidige termijn van drie weken afloopt. We zouden op 4 december gaan opbouwen, maar we voorzien dat de huidige beperkingen niet zullen versoepelen, maar eerder strenger zullen worden.”

Graag complete RuiterdagenZe vervolgt: “We zien het sowieso niet gebeuren dat er bij ons concours dat een week duurt publiek mag komen en we willen toch graag complete Ruiterdagen met toeschouwers erbij. Juist nu komen de weken eraan waarin de meeste voorbereiding moet plaatsvinden. Alles is zo onzeker, dat we helaas hebben moeten besluiten ons concours af te gelasten. We hadden er als jong bestuur echt veel zin in en hebben echt getwijfeld of we het wel of niet moesten doen, maar we kunnen hierbij geen risico’s lopen.”

Volgens Marjolein Heuvelmans (rechts) poogt De Bögelscamp de Twentse Ruiterdagen en ontknoping van De Twente Cup in maart alsnog op de agenda te zetten. Of dat lukt hangt mede af van de bereidheid van verenigingen die in die maand een evenement houden daarmee in te stemmen.

Nieuwe sponsor PlasmaMed heeft al toegezegd de strijd om de Twente Cup ook dan te zullen ondersteunen. Als in maart alsnog kan worden gereden, tellen de resultaten van de al gereden selecties in Lonneker en Ambt-Delden gewoon mee.

De finale van de strijd om de Twente Cup voor ponyruiters in manege De Hoffmeijer gaat vrijdagavond 3 december wel door.

 

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)