POSITIEVE CORONATESTS HOUDEN BONDSCOACH WIM SCHRÖDER VAN JAPAN THUIS 

Wim Schröder definitief niet naar Tokio

Wim Schröder als 'parcourshulp' tijdens Hippisch Geesteren

TUBBERGEN – Wim Schröder moet de Olympische Spelen in Tokio, waar hij als bondscoach van de springruiters van Japan zijn team zou begeleiden, definitief vanuit Nederland volgen.
De Tubbergenaar heeft weliswaar nog geen uitslag van zijn laatste coronatest van zaterdag, maar is na enkele positieve tests sowieso niet meer welkom in Japan.

Wim Schröder hoorde het nieuws van springlegende Paul Schockemohle, met wie hij sinds drie jaar de technische leiding heeft over de Japanse springruiters. Schröder, tijdens Hippisch Geesteren actief als coach van enkele pupillen en vrijwilliger: "Het is natuurlijk ontieglijk balen als je drie jaar lang met de voorbereidingen op de Spelen bezig bent geweest en er op het moment supreme niet bij mag zijn. Nu maar hopen dat de ruiters van Japan voor een mooi resultaat zorgen, dat zou de pijn nog een beetje verzachten."

Waar hij het virus heeft opgelopen kan Wim Schröder niet verklaren. “Waarschijnlijk heb ik al een tijd terug corona gehad en zitten sporen ervan ook bij mij lang in het lichaam. Ik voel me goed, heb nergens last van en ben ook al twee keer gevaccineerd. Maar de tests die ik moest ondergaan zijn erg uitgebreid en worden alleen in Deventer afgenomen. Gezien de situatie in Japan snap ik ook wel dat ze erg streng zijn bij het toelaten van buitenlanders.”

“Corona zet je met de rug tegen de muur”, weet hij nu uit ondervinding. “Ik ben er eerlijk gezegd nooit bang voor geweest, maar dit overkomt me nu wel. Het is gewoon enorm waardeloos. Ik ben wel goed ziek geweest, maar dat kwam door het telefoontje dat ik positief was getest. Paul was er wel bij in Rome en Rotterdam, maar van alle wedstrijden in de voorbereiding heb ik de meeste gedaan.”

Het contact met de Japanners blijft nu beperkt tot veel telefoontjes per dag. “Ze willen van alles van me weten in de aanloop naar de wedstrijden. Paul is er gelukkig wel en er is ook een hele ploeg  begeleiders rond het team. Het enige positieve dat ik hieraan kan ontdekken is dat ik beter in Nederland positief getest kan zijn dan wanneer het pas in Japan zou zijn gebeurd.”

(Dit is een geactualiseerd bericht van afgelopen zaterdag)

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)