Wachtlijst voor Military-Boekelo

BOEKELO – De 41ste editie van Military Boekelo-Enschede mag zich verheugen in een enorme belangstelling van de internationale eventingtop. De interesse onder de deelnemers is zo groot dat al een wachtlijst moest worden aangelegd, omdat het maximale aantal van 108 combinaties is overschreden. “En meer kunnen we er absoluut niet accommoderen”, aldus bestuurslid Frans van Meggelen van de organisatie, donderdag tijdens de presentatie van het evenement bij hoofdsponsor Grolsch.

De Military Boekelo is daarmee een van de weinige evenementen van dit niveau, die deelnemers nee moet verkopen. Het zegt veel over de aantrekkingskracht van de wedstrijd op de Twentse akkers, die bij de internationale ruitertop hoog staat aangeschreven. “De afgelopen tien jaar zijn we door de ruiters vijf keer gekozen tot beste military van de wereld”, meldt voorzitter Robert Zandstra niet zonder trots.

Net als vorig jaar is Mark Todd de onbetwiste grootheid van het contingent ruiters. De Nieuw-Zeelander besloot in 2000 te stoppen met zijn imposante carrière, die hem met de legendarische Charisma twee Olympische titels opleverde en hem met andere paarden onder meer ook twee keer winnaar maakte in Boekelo. De nu 55-jarige Nieuw-Zeelander ging zich toeleggen op het trainen van volbloedpaarden voor de drafsport en was ook daarin succesvol. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en Todd meldde zich in 2008 als deelnemer aan de Olympische Spelen van Beijing, waar hij zeventiende werd. Dit voorjaar nog won hij de prestigiqueze wedstrijd in het Engelse Badminton.

Vorig jaar startte Mark Todd met Landvision ook weer in Boekelo, waar hij door een springfout op het laatste onderdeel zijn derde triomf net misliep. De winst ging toen naar de Franse militair Donatien Schauly. Van de oud-winnaars zijn in het tweede weekend van oktober in elk geval ook Jean Teulere (Fra), Anna Hilton-Hermann (Zwe), Andreas Dibowski (Dui) en de Nieuw-Zeelanders Andrew Nicholson en Blyth Tait van de partij. Ook de laatste, landgenoot van Todd, maakte na jarenlange afwezigheid zijn rentree op internationaal topniveau.

Voor diverse deelnemers zal ook de aanwezigheid van Sue Benson reden zijn zich aan te melden voor de belangrijkste eventingwedstrijd die ons land rijk is. De Engelse, die al jaren verantwoordelijk is voor de ontwerpen van het hindernispark in Boekelo, is uitverkoren om volgend jaar in Londen de rol van Olympisch parcoursbouwer te vertolken. De ruiters zullen echter hooguit wat wijzer worden van de hand van bouwen van Sue Benson, voorspelt Frans van Meggelen. “Want de parcoursen zijn in de verste verte niet met elkaar te vergelijken. Sue zal er absoluut voor waken niets prijs te geven van haar plannen voor Londen en bovendien is het daar enorm heuvelachtig en hier helemaal niet.”

Military Boekelo-Enschede heeft behalve de sport als hoofdfactor nog twee thema’s meegekregen: business en pleasure. Het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste businessevenement van Nederland waar vorig jaar liefst 4000 zakenlieden elkaar ontmoetten. Ook de Herfstfair en Woman at the Military horen inmiddels tot de rijke tradities van ‘Boekelo’.

Zie ook onze rubriek eventing en de website www.military-boekelo.nl

Foto Mark Todd met Landvison van Jeffrey Pardoen

Meer Military Boekelo

»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede mag zich verheugen op een enorme belangstelling van de internationale eventingtop. (28-09-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
DEN BOSCH – Een geëmotioneerde Jacob Melissen stond vrijdagavond voorafgaand aan de door Willem Greve gewonnen rubriek over 1,55 meter tijdens The... (11-03-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer heeft zich zondagmiddag verzekerd van de nationale titel eventing. De 26-jarige amazone uit Renswoude bleef ondanks... (09-10-2022)
»
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
»
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
»
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)