Founders openen 41ste Military

BOEKELO - De 41ste editie van Military Boekelo-Enschede is geopend. De Founders van het evenement zorgden vrijdag voor de inmiddels traditionele start van de nieuwe editie met hun bijeenkomst in de eigen hospitalitytent, grenzend aan het hoofdterrein. De netwerkclub is met een jaarlijkse bijdrage van inmiddels bijna een ton uitgegroeid tot een van de grootste sponsors van de military. Secretaris Rudy Kesler: "Het zijn allemaal mensen die de military een warm hart toedragen."

De club ontstond vijf jaar geleden. Military Boekelo-Enschede vertoefde in zwaar weer en dreigde om te vallen. Oud-parcoursbouwer Jan Stokkentré en Benno Amelink namen het initiatief en zorgden ervoor dat binnen enkele maanden ruim dertig deelnemers elk 5000 euro op tafel legden om het evenement in de benen te houden. In ruil daarvoor mochten ze drie lang recht doen gelden op twee toegangskaarten en een hapje en drankje tijdens de wedstrijd. Kesler: "Na die drie jaar zijn de Founders ontstaan als een vervolg daarop. De leden betalen nu duizend euro per jaar. Ons streven was om in 2013 120 leden te hebben, die hebben we nu al ongeveer. We moeten oppassen dat we niet ten onder gaan aan ons eigen succes. We willen ouderwetse gezelligheid en ondersteunend zijn aan de military. Om zoveel mogelijk geld over te houden, richten we onze locatie op het terrein helemaal zelf in. Daardoor kunnen we tachtig procent van de inkomsten overdragen aan de organisatie. Die is inmiddels uit de rode cijfers, maar met het oog op de toekomst is het van groot belang dat we reserves opbouwen. Dat is onder meer nodig omdat we over enkele jaren naar een nieuw hoofdterrein moeten."

Het is een gemeleerd gezelschap van zakenmensen en particulieren. De founders, vrij vertaald heroprichters van de Military Boekelo, schreeuwen hun bijdragen niet van de daken. "Integendeel", zegt Kesler, "we willen graag zo low-profile mogelijk werken. Je vindt aan de buitenkant van onze tent geen grote borden. De namen van de deelnemers staan bescheiden aan de binnenkant van onze hospitality. We faciliteren wel van alles voor de deelnemers. Vanaf de opening op vrijdag is er tot en met met volgende week zondag van alles te doen."

Komende zondag is, zes dagen voor de 'echte' crosscountry, de traditionele crosswandeling onder leiding van Jan Stokkentré, die overigens wegens verplichtingen elders volgende week voor het eerst in de historie zal ontbreken op de hoogtijdag van 'Boekelo'. Die dag verzorgt Marieke van Asselt een speciale clinic 'Inzicht door Paarden'.

Van maandag tot en met woensdag is het cafe vanaf 17.00 uur geopend, waarbij op dinsdag tevens een netwerkavond op het programma staat. Donderdag is het tijd voor 'Meet the Stars', waarbij de internationale deelnemers sponsors ontmoeten. Voor vrijdag staat een 'happy hour' gepland en het programma van het afsluitende weekeinde is voldoende gevuld met de crosscountry op zaterdag en het beslissende springen op zondag.

Foto: Rudy Kesler met Marieke van Asselt, die zondag een speciale clinic 'Inzicht door Paarden' verzorgt. 

Meer Military Boekelo

»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede mag zich verheugen op een enorme belangstelling van de internationale eventingtop. (28-09-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
DEN BOSCH – Een geëmotioneerde Jacob Melissen stond vrijdagavond voorafgaand aan de door Willem Greve gewonnen rubriek over 1,55 meter tijdens The... (11-03-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
»
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer heeft zich zondagmiddag verzekerd van de nationale titel eventing. De 26-jarige amazone uit Renswoude bleef ondanks... (09-10-2022)
»
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
»
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
»
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)