MENNER UIT ROSSUM LEGT LAT HOOG VOOR EK IN DONAUESCHINGEN

Weusthof mikt op vierde plek

ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “Als het meezit, moet ik voor de vierde plaats kunnen meerijden.”

Omdat wereldkampioen Boyd Exell uit Australië en de Amerikaan Chester Weber uiteraard niet aan de Europese titelstrijd mogen deelnemen, schat Weusthof de kansen van de drie leden van het Nederlandse team het hoogst in. “Normaliter gaan IJsbrand en Bram Chardon en Koos de Ronde onderling uitmaken wie er eerste, tweede en derde wordt. Tegen hen lijkt een plek op het podium onhaalbaar. Maar met de rest moet ik mee kunnen doen. Ergens tussen de vier en tien zal het wel worden. En als het vier kan worden, is heel misschien nog wel een medaille mogelijk als het een van de favorieten tegenzit.”

Voor hoogst haalbare
“Het zal er ook allemaal een beetje van afhangen, hoe de dressuur verloopt”, denkt Weusthof. “Heb je daarin een mooie score en je rijdt een goede marathon, dan doe je aardig mee. Zelf ben ik de Belgen en de Duitsers in het merendeel van de wedstrijden tot nu toe voorgebleven. Maar ik weet ook dat de Duitsers op eigen grond altijd erg goed zijn, zeker in Donaueschingen. Voor mij is op dit moment Benjamin Aillaud eigenlijk de sterkste tegenstander uit het buitenland. Hij won in Beekbergen en deed het ook prima in Aken. Maar bij het EK krijgen we het maximale aantal van acht hindernissen voor de kiezen en daarin is hij doorgaans minder dan ik. Het is afwachten, maar we gaan hoe dan ook voor het hoogst haalbare.”

Behalve vader en zoon Chardon en nationaal kampioen Koos de Ronde komen behalve Mark Weusthof in Donaueschingen ook Peter de Ronde, Edwin de Graaf en Hans Heus individueel voor Oranje in actie.

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)