Weusthof heerst op de marathon

BIDDINGHUIZEN - Mark Weusthof heeft maandag in Biddinghuizen de menwedstrijd afgesloten met winst op de marathon. De Rossumer maakte een goede indruk op het slotonderdeel en bleef zijn grote concurrenten Koos de Ronde en Theo Timmerman, die in de terreinrit exact gelijk eindigden, duidelijk voor. Het was echter niet voldoende om zijn derde plaats in het klassement nog te verbeteren.

Weusthof kon echter tevreden zijn met het resultaat op de slotdag. "Het was voor het eerst sinds Donaueschingen in 2008 dat ik weer een marathon won", herinnerde de lange Tukker zich, "dus dat geeft me een goed gevoel. Het liep goed en ik ben weer wat wijzer geworden waar ik mee verder kan. Rolendus heeft nog niet vaak voorop gelopen. Dat gaat steeds beter, een leuke bijkomstigheid. Ik ben absoluut niet ontevreden. Wat het me brengt zal dit seizoen wel uitwijzen. Veel zegt het nog niet, want niemand is hier echt met de billen bloot gegaan."
Het parcours van Daan van Dijk was zeer modderig door de zware regenval van de laatste dagen. "Daarom moesten we zoveel poetsen", lachte Weusthof na afloop, "dat ik zelfs te laat was voor de prijsuitreiking."

Mark Weusthof was zondag tijdens de Flevomendagen in Biddinghuizen op alle fronten derde geworden. Het werd zijn klassering in zowel de dressuur als de vaardigheid en ook in de tussenstand na twee onderdelen. Na het debuut van Sam in de dressuur vond Weusthof in elk geval wel dat er perspectief zit in zijn span richting toekomst."Sam keek een keer met zijn hoofd omhoog tijdens de proef, maar verder liep het best aardig voor de eerste keer", vond de lange Rossumer. "We moeten het gewoon even aanzien hoe het de volgende keren gaat. In de vaardigheid kon ik de tijd niet halen, omdat het parcours erg blubberig was. Daarom hecht ik verder ook niet te veel waarde aan deze wedstrijd. Het is net alsof FC Twente oefent voor het nieuwe seizoen en dan op een modderveld moet spelen. Het is een kwestie van netjes uitrijden en klaar. De boel heel houden en dan weer verder."

Eindstand Biddinghuizen: 1. Koos de Ronde 113,33 punten; 2. Theo Timmerman 117,18; 3. Mark Weusthof 124,27; 4. Peter de Ronde 145,55; 5. Hans Heus 151,74.

Foto Mark Weusthof van Rinaldo de Craen

 

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)