Weusthof heerst in eigen regio

ENSCHEDE - Mark Weusthof is in eigen omgeving vrijwel niet te kloppen. Net als vorig jaar was de Rossummer tijdens de menavond van Indoor Twente na twee manches de sterkste bij de vierspannen. In de Go Planet Expo Hall bleek Hans Heus de belangrijkste uitdager van de nummer vier van Nederland. De Duitser Christoph Sandmann, oud-winnaar van de Wereldbeker, werd derde. Hij bereidde zich met het vierspan van organisator Herman ter Harmsel voor op de Wereldbeker-wedstrijd in Leipzig.

De indoormarathon voor tweespannen werd gewonnen door Antonie ter Harmsel. De Rijssenaar bleef verrassend wereldtopper Tom Engbers voor. Rens Egberink zorgde voor een surprise door derde te worden en ook Raymond Letteboer en Patrick Harink achter zich te laten.

“Hoe vaak ik nou de Twentse menavond gewonnen heb? Ik denk wel zes of zeven keer achter elkaar”, lacht Mark Weusthof uit Rossum. “Ja, sommige concoursen liggen je nu eenmaal. Het is leuk rijden voor eigen publiek en we kunnen ons op het hoogste niveau laten zien”, vertelt de winnaar van de vierspanwedstrijd op Indoor Twente van gisteravond waarin Edwin van der Graaf en Pascal Donders de vierde en vijfde plek bezetten.
 
Sinds de invoering van de menavond op Hippisch Hengelo heeft Mark Weusthof nog maar één editie gemist vanwege een wereldbekerwedstrijd. Verder was hij steeds succesvol, ook na de verhuizing van het evenement van Hengelo naar de Go Planet Expo Hall in Enschede. “De paarden deden het weer echt goed. In de eerste rondje viel er een balletje, maar ging ik nog wel op kop. In de tweede ronde kon ik mooi afstand nemen van de rest. Indoor Twente was weer mooi om te rijden. Het was er druk en gezellig en alles was weer nog mooier dan vorig jaar. Je ziet dat ze weer een stapje verder zijn met het concours.”

Tuigpaarden
Voor de tuigpaarden waren er vier rubrieken. Martijn Rikhof won bij de enkelspannen met Botilas (v. Nando). In de showrubriek met tuigpaarden gereden door de jeugd stond de 15-jarige Frances Borkent op kop met Madonna. De damesklasse kwam op naam van Evelien Corbeek met Only the Lonely (v. Manno) en topper bij de tweespannen ereklasse was Lambertus Huckriede met Alfredo (v. Manno) en Zilver (v. Ranno). De show met hackneys grote maat werd gewonnen door Johan Borkent met Real King.

Indoor Twente staat komende anderhalve week in het teken van de internationale springsport. Van donderdag 28 november tot en met zondag 1 december komt de jeugd in actie en is de toegang gratis. Op dinsdag is de hengstencompetitie, op woensdag de springpaardenveiling Expo Talent Sale, met daarna de internationale springrubrieken op hoger niveau. Hoogtepunt zal dan de 1,45 meter Kuipers Logistics Grote Prijs van Twente zijn op zondag 8 december.

Vrijdag 6 december is de ontknoping van de strijd om de Twente Cup voor zowel paarden als pony's.

www.indoortwente.nl

 

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)