Voorzitterswissel bij Twents Vierspan

ROSSUM – Alwin Maaskant (foto) is onlangs Gerard Krabbe opgevolgd als voorzitter van de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof. De stichting maakt het voor Mark Weusthof mede mogelijk als vierspanrijder op een zo hoog mogelijk niveau te presteren. Krabbe heeft onder meer om gezondheidsredenen moeten besluiten zijn functie neer te leggen.

Weusthof is blij dat in de 49-jarige Alwin Maaskant snel een opvolger voor Gerard Krabbe is gevonden. “Door de mensport ben ik met Alwin in contact gekomen. Ik heb een paard van hem beleerd en hem daardoor intensiever leren kennen. Hij is enkele keren wezen kijken bij wedstrijden en op onze sponsordag en ik merkte dat hij enthousiast was. Alwin is iemand die goed in het leven staat, gemakkelijk van het woord kan en prima met mensen overweg kan. Hoe ik het bestuur en de club van het Twents Vierspan ken, zit het wel goed met hem als voorzitter.”

Als menner een begrip
Maaskant zelf, directeur van de chocolade- en snoepfabriek Sula in het Duitse Metelen, is al evenzeer met een goed gevoel aan het karwei. “Nadat Mark me vroeg, heb ik er eigenlijk niet eens zo lang over nagedacht. Ten eerste omdat ik het een eer vind. Mark is als menner een begrip, niet alleen in Twente, maar in heel Nederland en ver daarbuiten. Wie kent hem niet? Ik heb het in feite omgedraaid door hem te vragen wat hij van me verwacht. Wil hij sportief doorgaan, dan is het een kwestie van de dood of de gladiolen. Hij zocht iemand die bestuurlijk wat inbrengt, mijn vakgebied voor een deel. Ik weet ook dat de funfactor meespeelt, er heerst een bepaald soort gezelligheid om het team heen. De sfeer is altijd warm, bij hem thuis en op wedstrijden. Het viel me op dat Mark nog veel aanhangers heeft uit de tijd dat zijn vader nog reed. Die zijn of gaan nu voor een deel met pensioen. Misschien kunnen we nu een andere groep mensen aanspreken. Historie moet je absoluut koesteren, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar je kunt er niet van leven. Ons doel wordt in 2016 mee te doen aan het WK in Breda en om dat als een springplank te gebruiken naar meer.”

Alwin Maaskant is lid van De Zoeke in Losser en van De Koets’n Keerls en rijdt ‘voor de fun’ ook wedstrijden met zijn eenspan. Hij is getrouwd met Patricia en vader van Anniek (19), Tim (18) en Esmée (15).

Heel mooie periode
Gerard Krabbe neemt na vier jaar afscheid als preses. “Behalve dat ik met mijn gezondheid minder energie heb dan ik had, is het mooi geweest en tijd voor een opvolger. Mijn prioriteit ligt thuis bij de hobby van mijn dochter Tess, die in de springsport actief is. Nu ik zelf al een tijdje gestopt ben met mijn bedrijf merk ik dat het benaderen van en het communiceren met het zakenleven lastiger is geworden. Mensen zijn niets meer aan je verplicht. Zonder gunning haal je niet genoeg op, dat frustreert ook een beetje. Het was wel een heel mooie periode. Ik kende het hele circuit al, maar heb jammer genoeg niet de heel grote toegevoegde waarde gehad die ik mezelf wel had toegedacht. Ik had het idee dat we nog wel ergens een grote la los zouden kunnen trekken. Dat het niet is gelukt, heeft ook met de economie te maken."

Mark Weusthof reageert: “Maar Gerard heeft wel verschillende dingen aan het rollen gebracht en verschillende sponsors binnengebracht. Ook bij de aankoop van diverse paarden die hier nu staan, heeft Gerard een belangrijke rol gespeeld.”

Gerard Krabbe weer: “We hadden natuurlijk wel gehoopt dat Mark zich vorig jaar in het team voor het WK had gereden. Maar desondanks heeft Mark zich als vertegenwoordiger voor de Stichting Twents Vierspan enorm goed gemanifesteerd. Hij is geen full-prof, maar heeft wel het maximale uit de mogelijkheden gehaald. Hij heeft op wereldschaal enorm goede prestaties geleverd. Ik blijf daarom eeuwig fan.”

Zie ook www.twentsvierspan.nl

Meer Mennen

»
DENEKAMP - Bram Chardon toonde zich zaterdagavond superieur bij de vierspannen tijdens de 22ste editie van Euregio Indoor Mennen in de fraai... (13-11-2017)
»
DENEKAMP - Euregio Indoor Denekamp staat zaterdag 11 en zondag 12 november in het teken van het mennen met twee- en vierspannen paarden en pony’s. De... (10-11-2017)
»
WIERDEN – De ijzersterk bezette menwedstrijden in Wierden leverden zaterdagavond twee Twentse winnaars op. Raymond Letteboer (foto) zegevierde knap... (29-10-2017)
»
WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De... (28-10-2017)
»
BREDA – Mark Weusthof beleefde een teleurstellend weekend tijdens Outdoor Breda. De menner uit Rossum begon de driedaagse menwedstrijd in Brabant nog... (11-09-2017)
»
MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd... (21-08-2017)
»
TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder... (21-08-2017)
»
MINDEN - Marijke Hammink deed het zaterdag prima voor het Nederlandse team in de marathon tijdens het WK mennen voor vierspannen pony’s in Minden.... (19-08-2017)
»
MINDEN - Marijke Hammink was vrijdag als tweede teamlid niet bijzonder fortuinlijk in haar dressuurproef tijdens de wereldkampioenschappen... (19-08-2017)
»
MINDEN – Voor Marijke Hammink komt het uur van de waarheid dichterbij. Vrijdag om 15.42 uur debuteert ze in het Duitse Minden in de strijd om het... (16-08-2017)
»
ERMELO - Tom Engbers maakt zoals verwacht deel uit van de Nederlandse equipe, die van 20 tot en met 24 september deelneemt aan het... (08-08-2017)
»
BEEKBERGEN – Tom Engbers (foto) lijkt zich te mogen opmaken voor het wereldkampioenschap mennen voor tweespannen in het Sloveense Lipica. De menner... (06-08-2017)
»
BEEKBERGEN – Mark Weusthof is na de dressuur de beste Nederlander in de internationale vierspanwedstrijd in Beekbergen. De Rossumer kreeg voor zijn... (04-08-2017)
»
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is zondag in Hulsberg voor het eerst in zijn menloopbaan nationaal kampioen in klasse 4 bij de tweespannen geworden.... (10-07-2017)
»
RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De... (25-06-2017)
»
RIESENBECK – Mark Weusthof sloot zaterdag de marathon van de internationale menwedstrijden in het Duitse Riesenbeck af met een vijfde plaats. Behalve... (25-06-2017)
»
RIESENBECK - Mark Weusthof is de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck begonnen met een negende plaats in de dressuur. De Rossumer... (23-06-2017)
»
HORST - De Twentse menners zijn er bij de internationale wedstrijden in Horst niet in geslaagd een hoofdrol op te eisen. Bij de vierspannen eindigde... (23-04-2017)
»
HORST – Mark Weusthof bezet na twee onderdelen van de internationale menwedstrijden in het Limburgse Horst de dertiende plaats in het... (23-04-2017)
»
ROSSUM - IJsbrand Chardon zat zaterdag op de praatstoel tijdens de jubileumavond van de stichting Twents Vierspan. Het levende monument van de... (09-04-2017)