OUD-OOTMARSUMMER OP SLOTDAG NK NAAR TOPPOSITIE, ANTONIE TER HARMSEL VIERDE

Tweede titel Raymond Letteboer

Raymond Letteboer met vriendin en groom Nathalie Janssen met de bloemen.

MAASDIJK – Raymond Letteboer kon zondag zijn geluk niet op. In een bloedstollend spannende finale greep hij in Maasdijk met een tweede plaats op het onderdeel vaardigheid alsnog het nationaal kampioenschap voor tweespanrijders. Voor de menner uit Oud-Ootmarsum was dat de tweede keer in zijn loopbaan. Zijn eerste titel dateert van 2010.

“Het ging super, ik ben helemaal blij”, aldus een opgetogen Letteboer. “Het liep allemaal zoals het lopen moest. We hebben hier ook keihard voor gewerkt. Het was op het eind hartstikke spannend, de top zat heel dicht bij elkaar. Gelukkig liep alles zoals het lopen moest.” Letteboer verdrong streekgenoot Antonie ter Harmsel uit Rijssen van de toppositie. Die voerde het klassement na dressuur en marathon nog aan, maar viel terug naar plek vier.  

Wel in de kop
Vooraf zou hij voor een podiumplek hebben getekend. “Dat had ik wel in de kop ja, dat ik kampioen zou kunnen worden nog niet. “Antonie is heel sterk in de dressuur en rijdt in de marathon ook goed mee. Ik kon wel druk op hem leggen en het is altijd moeilijk als je als laatste de ring in moet en je hoofd koel moet houden.”

Zelf reed Raymond Letteboer met een score van 48,40 minuspunten een behoorlijke dressuur en liet hij er een sterke marathon op volgen. Alleen Geert Dijkhof bleef hem daarin voor. “De marathon liep als vanouds. Toen we het parcours liepen, dachten we dat het wel mee zou vallen. Maar in de praktijk bleek het toch best pittig. Het was technisch en je moest je kop er goed bij houden. In de vaardigheid kwam ik in het lijntje van zes tot en met negen een beetje aan het stuntelen, waardoor er een balletje afging en ik wat tijdstraf opliep. Maar gelukkig viel de schade achteraf mee.”

Raymond Letteboer mag zich net als Antonie ter Harmsel nu opmaken voor de strijd om de wereldtitel, die van 8 tot en met 12 september wordt verreden op de fraaie accommodatie van De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. “Het is nu zaak het spul gezond te houden en dat ook zelf te blijven. Ik heb er zin in.”

Eindstand NK tweespannen
1) Raymond Letteboer 153,55 minuspunten
2) Stan van Eijk 156,59
3) Ton Vreugdenhil 156,64
4) Antonie ter Harmsel 160,79

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)