Tukkers contra Chardon en Sandmann

ENSCHEDE – Mark Weusthof en Herman ter Harmsel krijgen donderdag tijdens de menavond van Indoor Twente te maken van tegenstand van wereldformaat. Niemand minder dan IJsbrand Chardon (foto) neemt de handschoen op tegen het Twentse tweetal bij de eerste editie van het na het einde van Hippisch Hengelo naar de Enschedese Go Planet Expo Hall verplaatste evenement. Weusthof won de laatste drie edities, Ter Harmsel die van 2008.

Op de valreep voegde de organisatie ook Christoph Sandmann nog toe aan het deelnemersveld. De Duitse topper uit Lähden won drie keer WK-goud met het nationale menteam van zijn land en triomfeerde in 2008 met een wildcard in de finale van de strijd om de Wereldbeker in Leipzig.

IJsbrand Chardon, viervoudig individueel wereldkampioen, won afgelopen weekend in de Hongaarse hoofdstad nog de indoorwedstrijd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in het kader van de strijd om de Wereldbeker indoor. Hij versloeg daarbij aartsrivaal Boyd Exell uit Australië overtuigend.

IJsbrand Chardon komt met zijn span Lippizaners naar Enschede op voorspraak van de Twentse menners zelf. Mark Weusthof: "We hebben hem maandag nog uitgenodigd. Maar we hebben er wel bij gezegd dat we geen wielrenners zijn en dus wel de strijd met hem aangaan. We willen gewoon ook in deze regio een mooie menwedstrijd en dan is het geweldig hem erbij te hebben. Maar ik was al van plan in Enschede te winnen en dat is nog steeds zo. Voor Herman en mij is het alleen maar mooi dat IJsbrand er bij is. Maar we hebben geen poep in de broek omdat hij meedoet."

Ook Herman ter Harmsel is blij met de komst van de topambassadeur van het vaderlandse mennen naar Twente. "Ik was zelf als toeschouwer in Boedapest en IJsbrand is natuurlijk een absolute topmenner. Het is prachtig dat hij wil meedoen en zeker dé kandidaat om te winnen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet proberen hem van de winst af te houden. Ook hij zal er echt voor moeten rijden. Indoor moet je ook altijd een beetje geluk hebben, maar het is wel een heel mooi spelletje."

In Enschede komen behalve het al genoemde viertal ook Hans Heus en René Schuiling in actie.

Ook bij de tweespannen mag een boeiende avond worden verwacht. De regionale favorieten Alfons en Tom Engbers, Jan Greve en Antonie ter Harmsel krijgen concurrentie van Ben Gosschalk, Theo Hofkes, en niet te vergeten Anna Sandmann, de dochter van vierspantopper Christoph.

Bij de vierspannen pony’s mag Marijke Hammink het opnemen tegen Aart van de Kamp, Wout van Veluw, Peter de Koning, Jannes Kinds en John van Dorrestijn.

Tijdens de menavond zijn er ook diverse rubrieken voor tuigpaarden met onder meer de toppers van Anneke en Lambertus Huckriede, de laatste jaren overspoeld met nationale titels. 

PROGRAMMA
19.00 uur Tuigpaarden, limiet klasse éénspannen
19.15 uur Eerste manche vierspan pony’s
19.35 uur Tweede manche vierspan pony’s
19.55 uur Prijsuitreiking vierspan pony’s
20.00 uur Tuigpaarden, limiet rubriek
20.15 uur Eerste manche vierspan paarden
20.40 uur Tweede manche vierspan paarden
21.00 uur Prijsuitreiking vierspan paarden
21.05 uur Tuigpaarden, damesklasse
21.20 uur PAUZE
21.50 uur Tuigpaarden: tweespannen klasse
22.10 uur Eerste manche tweespan paarden
22.30 uur Tweede manche tweespan paarden
22.50 uur Prijsuitreiking tweespan paarden

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)