RIJSSENAAR VALT IN AFSLUITENDE VAARDIGHEID DREBKAU VIER PLAATSEN TERUG

Ter Harmsel uiteindelijk achtste

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste plaats. Al bedroeg zijn achterstand op de nummer twee minder dan vijf punten.

Vier afgevallen ballen in de afsluitende kegeltjesproef deden de Rijssenaar vier plekken kelderen in het klassement

Antonie ter Harmsel klom zaterdag ondanks pech via een behoorlijke marathon nog op naar de vierde plaats in de tussenstand. Er had voor hem zelfs een hogere klassering in de marathon ingezeten dan de vierde, ware het niet dat zijn wiellagers afbraken in hindernis 3. " Daardoor durfde ik niet meer op volle snelheid de hindernissen in en uit te rijden en in de laatste hindernis maakte ik een linker wending waarbij het rechterwiel blokkeerde, dus ik kwam niet meer vooruit”, legt de menner uit Rijssen uit. “Anders was ik zeker hoger geëindigd in de marathon.”

Onder perfecte weersomstandigheden reed Martin Hölle, de leider in het klassement, een ijzersterke marathon. De Hongaar troefde de beste Duitser Dennis Schneiders en gastheer Sandro Koalick af. Voorafgaand aan de vaardigheid was het eigenlijk als duidelijk dat de eindoverwinning Martin Hölle niet meer kon ontgaan op de internationale tweespanwedstrijd in Drebkau. Nadat hij zowel de dressuur als de marathon winnend had afgesloten, was het gat met zijn concurrenten dusdanig groot, dat dat ene afgeworpen balletje geen verschil meer maakte. Met een voorsprong van 23,96 punt op Sebastian Warneck won de regerend wereldkampioen afgetekend de zeer geslaagde WK-testwedstrijd in Drebkau. 

Marco Freund behield zijn derde plaats in de vaardigheid, waarbij geen van de 47 menners foutloos bleef in het parcours van Gábor Fintha. Gastheer Sandro Koalick stond na de dressuur en de marathon tweede in het klassement, maar maakte te veel foutjes en moest genoegen nemen met de vierde positie.

De organisatie heeft een aantal verbeterpuntjes genoteerd en kijkt er naar uit de internationale tweespantop volgend jaar van 11 tot en met 15 september te kunnen verwelkomen op het WK tweespan paarden in Drebkau.

Foto Antonie ter Harmsel © Dr. Jürgen Schwarz

Meer Mennen

DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)
LÄHDEN – Van de drie Twentse deelnemers, die zondag met een kans op de zege aan de afsluitende vaardigheidsproef begonnen tijdens de internationale... (10-06-2018)
LÄHDEN – Twentse menners kraaiden zaterdag victorie na de zware marathon in Lähden. Marijke Hammink gaf de concurrentie het nakijken bij de vierspan... (10-06-2018)
LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse... (08-06-2018)
KEISPELT – Marijke Hammink was dit weekend een klasse apart bij de vierspannen pony’s tijdens internationale wedstrijden in het Luxemburgse Keispelt... (28-05-2018)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer en Herman ter Harmsel zijn er in Valkenswaard niet in geslaagd een hoge klassering te realiseren tijdens de... (28-05-2018)