RIJSSENAAR VALT IN AFSLUITENDE VAARDIGHEID DREBKAU VIER PLAATSEN TERUG

Ter Harmsel uiteindelijk achtste

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste plaats. Al bedroeg zijn achterstand op de nummer twee minder dan vijf punten.

Vier afgevallen ballen in de afsluitende kegeltjesproef deden de Rijssenaar vier plekken kelderen in het klassement

Antonie ter Harmsel klom zaterdag ondanks pech via een behoorlijke marathon nog op naar de vierde plaats in de tussenstand. Er had voor hem zelfs een hogere klassering in de marathon ingezeten dan de vierde, ware het niet dat zijn wiellagers afbraken in hindernis 3. " Daardoor durfde ik niet meer op volle snelheid de hindernissen in en uit te rijden en in de laatste hindernis maakte ik een linker wending waarbij het rechterwiel blokkeerde, dus ik kwam niet meer vooruit”, legt de menner uit Rijssen uit. “Anders was ik zeker hoger geëindigd in de marathon.”

Onder perfecte weersomstandigheden reed Martin Hölle, de leider in het klassement, een ijzersterke marathon. De Hongaar troefde de beste Duitser Dennis Schneiders en gastheer Sandro Koalick af. Voorafgaand aan de vaardigheid was het eigenlijk als duidelijk dat de eindoverwinning Martin Hölle niet meer kon ontgaan op de internationale tweespanwedstrijd in Drebkau. Nadat hij zowel de dressuur als de marathon winnend had afgesloten, was het gat met zijn concurrenten dusdanig groot, dat dat ene afgeworpen balletje geen verschil meer maakte. Met een voorsprong van 23,96 punt op Sebastian Warneck won de regerend wereldkampioen afgetekend de zeer geslaagde WK-testwedstrijd in Drebkau. 

Marco Freund behield zijn derde plaats in de vaardigheid, waarbij geen van de 47 menners foutloos bleef in het parcours van Gábor Fintha. Gastheer Sandro Koalick stond na de dressuur en de marathon tweede in het klassement, maar maakte te veel foutjes en moest genoegen nemen met de vierde positie.

De organisatie heeft een aantal verbeterpuntjes genoteerd en kijkt er naar uit de internationale tweespantop volgend jaar van 11 tot en met 15 september te kunnen verwelkomen op het WK tweespan paarden in Drebkau.

Foto Antonie ter Harmsel © Dr. Jürgen Schwarz

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)