RIJSSENAAR VALT IN AFSLUITENDE VAARDIGHEID DREBKAU VIER PLAATSEN TERUG

Ter Harmsel uiteindelijk achtste

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste plaats. Al bedroeg zijn achterstand op de nummer twee minder dan vijf punten.

Vier afgevallen ballen in de afsluitende kegeltjesproef deden de Rijssenaar vier plekken kelderen in het klassement

Antonie ter Harmsel klom zaterdag ondanks pech via een behoorlijke marathon nog op naar de vierde plaats in de tussenstand. Er had voor hem zelfs een hogere klassering in de marathon ingezeten dan de vierde, ware het niet dat zijn wiellagers afbraken in hindernis 3. " Daardoor durfde ik niet meer op volle snelheid de hindernissen in en uit te rijden en in de laatste hindernis maakte ik een linker wending waarbij het rechterwiel blokkeerde, dus ik kwam niet meer vooruit”, legt de menner uit Rijssen uit. “Anders was ik zeker hoger geëindigd in de marathon.”

Onder perfecte weersomstandigheden reed Martin Hölle, de leider in het klassement, een ijzersterke marathon. De Hongaar troefde de beste Duitser Dennis Schneiders en gastheer Sandro Koalick af. Voorafgaand aan de vaardigheid was het eigenlijk als duidelijk dat de eindoverwinning Martin Hölle niet meer kon ontgaan op de internationale tweespanwedstrijd in Drebkau. Nadat hij zowel de dressuur als de marathon winnend had afgesloten, was het gat met zijn concurrenten dusdanig groot, dat dat ene afgeworpen balletje geen verschil meer maakte. Met een voorsprong van 23,96 punt op Sebastian Warneck won de regerend wereldkampioen afgetekend de zeer geslaagde WK-testwedstrijd in Drebkau. 

Marco Freund behield zijn derde plaats in de vaardigheid, waarbij geen van de 47 menners foutloos bleef in het parcours van Gábor Fintha. Gastheer Sandro Koalick stond na de dressuur en de marathon tweede in het klassement, maar maakte te veel foutjes en moest genoegen nemen met de vierde positie.

De organisatie heeft een aantal verbeterpuntjes genoteerd en kijkt er naar uit de internationale tweespantop volgend jaar van 11 tot en met 15 september te kunnen verwelkomen op het WK tweespan paarden in Drebkau.

Foto Antonie ter Harmsel © Dr. Jürgen Schwarz

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)