Ter Harmsel sterk, huiswerk Weusthof

HORST – Herman ter Harmsel bewees zichzelf een prima dienst tijdens de international menwedstrijden in het Limburgse Horst door bij de vierspannen niet alleen knap als negende te eindigen in het sterke internationale deelnemersveld, maar ook nog eens achter de al jaren gevestigde top drie vierde te worden in de strijd om het nationaal kampioenschap. Mark Weusthof kwam met een flinke pak huiswerk terug uit het zuiden van het land. Zijn rentree in de international top leverde verre van het gewenste resultaat op.

Weusthof finishte in Horst als twintigste in het deelnemersveld en moest daarbij liefst acht landgenoten laten voorgaan. Het klassement werd aangevoerd door IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman. Voor Chardon betekende het zijn alweer 27ste nationale titel, een reeks die vermoedelijk nooit meer door een andere menner zal worden overtroffen.

Herman ter Harmsel was na afloop een tevreden man. “Super zelfs. Ik ben het seizoen begonnen met een nieuw span, waarin ook nog eens twee maar zesjarige paarden meelopen. Maar het ging heel goed, ook in de marathon. Aan het begin waren ze nog wat kijkerig, maar hoe verder we kwamen, hoe makkelijker ze te sturen waren en hoe sneller ze werden. Het is een mooie basis om mee verder te werken. Met dit span kan ik schakelen en er veel beweging in houden. Ik hoop dat dit een beetje stand houdt.”

Mark Weusthof daarentegen had weinig reden tot juichen. Op zijn sterkste onderdeel, de marathon, kon hij opmerkelijk genoeg geen winst boeken tegen zijn opponenten. “Toch was het minder slecht dan het er papier uitziet”, reageerde Weusthof. “Hoe noem je dat ook al weer, scorebordjournalistiek? Eigenlijk reden we in de marathon heel mooi, tot de laatste hindernis. Twilight wilde daar een andere poort in dan Charley, waardoor het tuig over de paal terecht kwam en bijrijder Edwin van de koets moest. Dat paste wel een beetje in de afgelopen week, waarin het allemaal niet geweldig liep. Verder ging het zondag fantastisch, maar de realiteit is dat we maar negende Nederlander zijn geworden in een voor ons belangrijke wedstrijd. Dit was voor de bondscoach een van de twee observatiemomenten, de volgende is over enkele maanden in Tsjechië. We willen graag het WK in Breda halen dit jaar, dat wordt nog een zwaar karwei.”

Raymond Letteboer sloot de wedstrijd voor de tweespannen in Horst als vijfde af. De koetsier uit Oud Ootmarsum werd zevende in de afsluitende vaardigheidsproef.

Foto Herman ter Harmsel van Krisztina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De... (25-06-2017)
RIESENBECK – Mark Weusthof sloot zaterdag de marathon van de internationale menwedstrijden in het Duitse Riesenbeck af met een vijfde plaats. Behalve... (25-06-2017)
RIESENBECK - Mark Weusthof is de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck begonnen met een negende plaats in de dressuur. De Rossumer... (23-06-2017)
HORST - De Twentse menners zijn er bij de internationale wedstrijden in Horst niet in geslaagd een hoofdrol op te eisen. Bij de vierspannen eindigde... (23-04-2017)
HORST – Mark Weusthof bezet na twee onderdelen van de internationale menwedstrijden in het Limburgse Horst de dertiende plaats in het... (23-04-2017)
ROSSUM - IJsbrand Chardon zat zaterdag op de praatstoel tijdens de jubileumavond van de stichting Twents Vierspan. Het levende monument van de... (09-04-2017)
ROSSUM - IJsbrand Chardon, met afstand Nederlands beste menner aller tijden, is zaterdagavond te gast op de jaarlijkse sponsoravond van de Stichting... (07-04-2017)
LONNEKER - De 24-jarige bruine ruin Lord (v. Goodtimes x Acteur) was afgelopen weekend het middelpunt van een feestje, waarbij hoefsmid Ronald Dokman... (18-03-2017)
BREDA - Voor Herman ter Harmsel en Mark Weusthof is het WK vierspannen in Breda op een forse deceptie uitgelopen. Beiden haalden het eindklassement... (04-09-2016)
BREDA – Herman ter Harmsel reed vrijdag een nette dressuurproef tijdens zijn eerste optreden bij het WK vierspannen in Breda. De Rijssenaar kreeg van... (03-09-2016)
BREDA - Mark Weusthof is het WK vierspannen in Breda verdienstelijk begonnen. De menner uit Rossum scoorde in zijn dressuurproef 57,22 punt en... (02-09-2016)
ERMELO - Herman ter Harmsel uit Rijssen en Mark Weusthof uit Rossum nemen zoals verwacht deel aan het WK voor vierspanrijders, dat van 31 augustus... (03-08-2016)
NEBANICE - Het Nederlandse vierspanteam, bestaande uit Herman ter Harmsel, Peter de Ronde en Theo Timmerman is tijdens de eerste editie van de... (01-08-2016)
HORST – Herman ter Harmsel en Mark Weusthof zijn er tijdens de vaardigheid, het tweede onderdeel van de vierspanwedstrijden in het Limburgse Horst,... (17-04-2016)
HORST  - Herman ter Harmsel sloot vrijdag het onderdeel dressuur van de internationale  menwedstrijden in Horst af op de tiende plaats. De Rijssenaar... (15-04-2016)
ROSSUM - Vierspanrijder Mark Weusthof houdt zaterdag weer zijn jaarlijkse sponsor- en relatiedag aan de Weeldbaan 1 in Rossum. De menner presenteert... (08-04-2016)
ROSSUM – Mark Weusthof keert volgens planning in 2016 terug op het hoogste niveau bij de vierspanrijders. Dankzij de toezegging van zijn nieuwe... (01-12-2015)
DENEKAMP – Glenn Geerts ontpopte zich zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek in Denekamp tot de grote uitblinker van de... (16-11-2015)
WIERDEN – Na de eerste ronde had Mark Weusthof vrijdag in manege De Vossenbos als nummer drie van de tussenstand nog de illusie op een topklassering... (31-10-2015)
FABIANSEBESTYEN – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer smaakten in elk geval nog het genoegen in het eindklassement de twee beste Nederlanders te... (13-09-2015)