Ter Harmsel en Weusthof naar WK

ERMELO - Herman ter Harmsel uit Rijssen en Mark Weusthof uit Rossum nemen zoals verwacht deel aan het WK voor vierspanrijders, dat van 31 augustus tot en met 4 september in Breda wordt gehouden. De Tukkers behoren tot de negen Nederlanders die in Brabant van start mogen gaan. IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman verdedigen op de terreinen van landgoed De Prinsenhoeve namens hun gouden teammedaille.

Herman ter Harmsel en Mark Weusthof hielden aan de wedstrijd van afgelopen weekend in Nebanice een goed gevoel over. Ter Harmsel: “Doordat ik in Kootwijkerbroek een ongeluk had gehad met mijn voorpaarden heb ik die in Tsjechië niet ingezet. Een van hun vervangers flipte jammer genoeg helemaal in de dressuur. Hij was helemaal van het padje, waardoor ik ergens achteraan eindigde. Maar de marathon ging super en in de vaardigheid had ik een balletje. Daar kon ik ook tevreden over zijn. Was dat in de dressuur niet gebeurd, dan was ik bij de eerste drie geëindigd.”

Vrijwel nieuw span
In Breda start de Rijssenaar met een vrijwel nieuw span. “Alleen Adios, de zwarte, is nog over nadat ik twee paarden heb verkocht aan Koos de Ronde en een ander aan Glenn Geerts. Maar op zich loopt het best goed. Ook in Horst, Valkenswaard en Frankrijk viel het absoluut niet tegen.”

Ook Mark Weusthof, in het verleden al goed voor twee keer goud en eenmaal zilver als lid van het landenteam bij het WK, mist ervaring in zijn vierspan. “Maar van de vorm van de paarden kan ik wel blij worden. Ze raken steeds beter op elkaar ingespeeld en lieten zich in Nebanice heel goed zien. Ik was zelfs met een fantastische marathon bezig, maar helaas heb ik in hindernis zeven veel te lang stil gestaan. Er was geen vuiltje aan de lucht en we waren al aan het eind toen we op een of andere manier vast kwamen te zitten. Een heel raar foutje, dat had niet gehoeven. Er had daarom nog wel wat meer in gezeten dan de zevende plaats. Het was in elk geval ruim genoeg om de bondscoach te overtuigen. Dan moeten we het in Breda maar weer eens laten zien.”

Sinds 2008 ongeslagen
Na de laatste observatiewedstrijd in het Tsjechische Nebanice van afgelopen weekend wees bondscoach Harry de Ruyter ook Edwin van de Graaf, Peter de Ronde, Bram Chardon en Hans Heus  op individuele titel aan. Rob Lommers staat reserve.

Sinds 2008 is het Nederlandse vierspanteam ongeslagen op Europese-en wereldkampioenschappen. Zowel Chardon als De Ronde en Timmerman heeft de laatste jaren diverse individuele gouden, zilveren en bronzen medailles in de wacht gesleept. IJsbrand Chardon is er op gebrand om in eigen land voor de vijfde keer tot wereldkampioen te worden gekroond.

Na de dressuur op donderdag 1 en vrijdag 2 september vormt de marathon op zaterdag 3 september het spectaculaire hoogtepunt van de wedstrijd. Op zondag 4 september worden de individuele-en teammedailles verdeeld in de vaardigheidsproef, waar het op snelheid en precisie aankomt.

Meer Mennen

HORST - De Twentse menners zijn er bij de internationale wedstrijden in Horst niet in geslaagd een hoofdrol op te eisen. Bij de vierspannen eindigde... (23-04-2017)
HORST – Mark Weusthof bezet na twee onderdelen van de internationale menwedstrijden in het Limburgse Horst de dertiende plaats in het... (23-04-2017)
ROSSUM - IJsbrand Chardon zat zaterdag op de praatstoel tijdens de jubileumavond van de stichting Twents Vierspan. Het levende monument van de... (09-04-2017)
ROSSUM - IJsbrand Chardon, met afstand Nederlands beste menner aller tijden, is zaterdagavond te gast op de jaarlijkse sponsoravond van de Stichting... (07-04-2017)
LONNEKER - De 24-jarige bruine ruin Lord (v. Goodtimes x Acteur) was afgelopen weekend het middelpunt van een feestje, waarbij hoefsmid Ronald Dokman... (18-03-2017)
BREDA - Voor Herman ter Harmsel en Mark Weusthof is het WK vierspannen in Breda op een forse deceptie uitgelopen. Beiden haalden het eindklassement... (04-09-2016)
BREDA – Herman ter Harmsel reed vrijdag een nette dressuurproef tijdens zijn eerste optreden bij het WK vierspannen in Breda. De Rijssenaar kreeg van... (03-09-2016)
BREDA - Mark Weusthof is het WK vierspannen in Breda verdienstelijk begonnen. De menner uit Rossum scoorde in zijn dressuurproef 57,22 punt en... (02-09-2016)
NEBANICE - Het Nederlandse vierspanteam, bestaande uit Herman ter Harmsel, Peter de Ronde en Theo Timmerman is tijdens de eerste editie van de... (01-08-2016)
HORST – Herman ter Harmsel bewees zichzelf een prima dienst tijdens de international menwedstrijden in het Limburgse Horst door bij de vierspannen... (18-04-2016)
HORST – Herman ter Harmsel en Mark Weusthof zijn er tijdens de vaardigheid, het tweede onderdeel van de vierspanwedstrijden in het Limburgse Horst,... (17-04-2016)
HORST  - Herman ter Harmsel sloot vrijdag het onderdeel dressuur van de internationale  menwedstrijden in Horst af op de tiende plaats. De Rijssenaar... (15-04-2016)
ROSSUM - Vierspanrijder Mark Weusthof houdt zaterdag weer zijn jaarlijkse sponsor- en relatiedag aan de Weeldbaan 1 in Rossum. De menner presenteert... (08-04-2016)
ROSSUM – Mark Weusthof keert volgens planning in 2016 terug op het hoogste niveau bij de vierspanrijders. Dankzij de toezegging van zijn nieuwe... (01-12-2015)
DENEKAMP – Glenn Geerts ontpopte zich zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek in Denekamp tot de grote uitblinker van de... (16-11-2015)
WIERDEN – Na de eerste ronde had Mark Weusthof vrijdag in manege De Vossenbos als nummer drie van de tussenstand nog de illusie op een topklassering... (31-10-2015)
FABIANSEBESTYEN – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer smaakten in elk geval nog het genoegen in het eindklassement de twee beste Nederlanders te... (13-09-2015)
FABIANSEBESTYEN – Het WK mennen voor tweespannen draait zondag voor de Oranje-delegatie niet uit op een feestje. In de marathon van zaterdag werden... (13-09-2015)
FABIANSEBESTYEN – Antonie ter Harmsel staat na het eerste onderdeel van het WK tweespannen op de vijftiende plaats in het klassement. De Rijssense... (11-09-2015)
HAAKSBERGEN - Marijke Hammink met haar vierspan Welsh pony's (foto) en Dennis Peters bij de vierspannen paarden veroverden zaterdag de KNHS-titel... (30-08-2015)