Primeur voor Herman ter Harmsel

RIESENBECK – Vierspanrijders Herman ter Harmsel en Mark Weusthof kunnen terugkijken op een zeer geslaagd menweekeinde in het nabij Rheine gelegen Riesenbeck. Ter Harmsel beleefde een primeur door voor het eerst in zijn loopbaan bij de eerste drie te eindigen in een wedstrijd die meetelt voor de Wereldbeker. Weusthof besloot het evenement als vijfde, maar was wel weer de sterkste in een internationaal aansprekende marathon. Bij de tweespannen legde Raymond Letteboer uit Oud Ootmarsum beslag op de vierde plaats.

 

Ter Harmsel kon niet anders dan uitermate tevreden zijn na zijn optreden in de Derby van Riesenbeck, waarin de deelnemers liefst drie dressuurproeven voor de kiezen kregen. Behalve met het complete vierspan moesten ze ook twee keer met de helft daarvan in actie komen. De dressuur ligt de Rijssenaar altijd al wel, zijn winst zat dit keer vooral in zijn optreden op de marathon. “Daar heb ik enorme stappen gemaakt”, vond de menner van Achter’n Bos. “Ik zat maar een seconde of vijftien achter Mark en dat is gewoon heel goed. Mijn twee zesjarige paarden, Zimon en Zeron, pakten het super op. Het zijn zulke goede werkers en ze zijn zo nuchter. Ze deden het trouwens op alle onderdelen erg goed. De dressuur ging echt top, dat onderdeel hadden we volgens veel mensen eigenlijk zelfs moeten winnen. Maar ja, internationaal heb ik die naam nu eenmaal nog niet. Daar moet ik nog tussenkomen en dan komt het vanzelf een keer.”

Ook Mark Weusthof, thuisblijvende reserve voor het WK in Kentucky in oktober, was voldaan met zijn prestaties. “De marathon liep ouderwets, dat ging echt goed. En over de vaardigheid ben ik ook best te spreken. Dat was een strak rondje, alleen jammer van dat ene balletje dat viel.”
Weusthof miste na een moeizame dressuur daardoor de vierde plek in de eindrangschikking op welgeteld eenhonderdste seconde. Hij moest nu de Hongaar Jozsef Dobrovitz alsnog voorrang verlenen. De Duitse topper Christoph Sandmann was ongenaakbaar voor eigen publiek. De Amerikaan Tucker Johnson volgde als tweede.Raymond Letteboer eindigde direct na landgenoot Rini Rutjens als vierde bij de tweespanrijders, voor wie in Riesenbeck ook een landenwedstrijd op het spel stond. Daarin werden de twee samen met Jacob Jan Kramer (zestiende) tweede achter de winnende Duitsers. Alfons Engbers uit Vasse finishte als twaalfde.

Eindstand vierspannen: 1. Christoph Sandmann (Dld) 517,63 punten; 2. Tucker Johnson (USA) 555,51; 3. Herman ter Harmsel (Ned) 569,89; 4. Jozsef Dobrovitz (Hon) 589,22; 5. Mark Weusthof (Ned) 589,23.

Eindstand tweespannen: 1. Reinhard Burggraf (Dld) 118,93; 3. Rini Rutjens (Ned) 133,61; 4. Raymond Letteboer (Ned) 127,85; 12. Alfons Engbers (Ned) 147,23.

Meer Mennen

In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)