SCHITTERENDE ZEGE MARK WEUSTHOF IN VAARDIGHEID BIJ EK DONAUSCHINGEN

Perfecte revanche na deceptie

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een mislukte marathon op zaterdag.

De menner uit Rossum klopte op de slotdag van het EK in Donaueschingen vijf tegenstanders, die net als hij in de eerste omloop foutloos waren gebleven. Het lukte alleen Weusthof dat kunststukje in de winning round te herhalen. Het leverde hem uiteindelijk een 22ste plaats in het eindklassement op.

Mark Weusthof werd beloond voor zijn sterke mentaliteit en wilskracht en voor de eerste keer werd tijdens het EK het Wilhelmus gespeeld. "Een mooie afsluiting zo toch?", stelde Mark Weusthof breed lachend een retorische vraag. "We moesten dit wel doen, er waren zoveel mensen van ons die kwamen kijken... De vaardigheid liep de laatste tijd steeds al goed, maar elke keer viel er een balletje. Nu was er geen vuiltje aan de lucht en bleven we netjes binnen de tijd. De barrage rijden is altijd even spannend, want dat kunnen ze allemaal. Omdat ik als eerste naar binnen moest, zat er niks anders op dan een snelle tijd neerzetten en ook dat lukte op een heel mooie manier."

Bram Chardon pakt titel
Het Wilhelmus klonk 's middags nogmaals. Nu voor Bram Chardon (rechts). Bij de opvolger van zijn vader IJsbrand als Europees kampioen viel al vroeg in het parcours een bal, maar Chardon hield zijn hoofd koel en behield een voordelige marge op de concurrentie en veroverde de titel, voor Benjamin Aillaud uit Frankrijk en de Belg Glenn Geerts, die alsnog Georg von Stein van het brons afhield.

Duitsland won het landenklassement en werd op het podium gesecondeerd door de Belgen en de Fransen. Nederland finishte niet met het team, omdat Koos de Ronde het laatste onderdeel liet schieten na het ook voor hem zo teleurstellend verloop van de marathon.

Foto's © Krisztina Horvath/Hoefnet
 

Meer Mennen

ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)