MARK WEUSTHOF BLIJFT ANTONIE EN HERMAN TER HARMSEL EN RENS EGBERINK VOOR

Nu wel de eerste bij prijsuitreiking

TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond alsnog vooraan tijdens een prijsuitreiking. Na twee tweede plaatsen in voorgaande edities was hij dit keer de beste tijdens de menavond van de Schröder Masterclass.

Weusthof klopte bij de tweespannen paarden een drietal concurrenten dat hem het vuur heel na aan de schenen legde. Antonie ter Harmsel, de nationaal kampioen van 2017, eindigde als tweede. Rens Egberink verraste met zijn derde plek. Herman ter Harmsel was in beide manches de snelste, maar omdat hij in de tweede omloop een balletje liet vallen, moest hij tevreden zijn met de vierde positie.

In de kleine piste voor de Pancratiusbasiliek was het bij de tweespannen razend spannend. Herman ter Harmsel had na de eerste ronde de leiding, op geringe afstand gevolgd door Mark Weusthof en zijn zoon Antonie.

Magistrale rit
In de tweede rit voegde Rens Egberink (voorlaatste foto) zich als vierde bij de kanshebbers met een magistrale foutloze rit in de op dat moment snelste tijd van de avond (61,18 seconde). Antonie ter Harmsel (hiernaast) was precies twee seconden langzamer, maar had al een wat grotere voordelige marge opgebouwd. De Rijssenaar werd op zijn beurt maar nipt geklopt door Mark Weusthof.

Herman ter Harmsel (foto geheel onder) had vervolgens de sleutel van de uitslag in handen en ging uiterst voortvarend te werk. Hij was zelfs nog 0,07 seconde sneller dan Rens Egberink, maar een gevallen balletje leverde hem een tijdstraf van vijf seconden op. Daardoor viel hij terug naar de vierde plaats. “Je moet er ook een beetje geluk bij hebben”, meende Herman ter Harmsel. “Ik was in beide ronden het snelst, maar om hier te winnen moet je nul rijden. Het ging echter wel lekker snel.”

Mark Weusthof maakte iets minder vaart, maar won wel omdat hij in alle acht poortjes de ballen op zijn plaats liet liggen. “Leuk om hier ook eens te winnen”, vond de Rossumer. “Want het is een mooi evenement en voor mennen was er best aardig wat publiek.” 

Naar China
Voor beide Ter Harmsels was het trouwens de laatste keer dat ze optraden met de schimmels die ze in Tubbergen inspanden. “We hebben ze verkocht aan een Chinees die in zijn land een groot park heeft laten bouwen. Hij wil ze daar gebruiken voor trouwerijen en dat soort dingen. Voor de sport is dat wel een beetje jammer, want ze zijn allemaal nog heel snel.”

Uitslag tweespannen
1. Mark Weusthof 130,50 seconde
2. Antonie ter Harmsel 130,85
3. Rens Egberink 131,71
4. Herman ter Harmsel 132,75

Bij de eenspannen paarden zegevierde Annemie Wiefferink, terwijl Bart Zantinge de zege opeiste bij de tweespannen ponies.

 

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)