MARK WEUSTHOF BLIJFT ANTONIE EN HERMAN TER HARMSEL EN RENS EGBERINK VOOR

Nu wel de eerste bij prijsuitreiking

TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond alsnog vooraan tijdens een prijsuitreiking. Na twee tweede plaatsen in voorgaande edities was hij dit keer de beste tijdens de menavond van de Schröder Masterclass.

Weusthof klopte bij de tweespannen paarden een drietal concurrenten dat hem het vuur heel na aan de schenen legde. Antonie ter Harmsel, de nationaal kampioen van 2017, eindigde als tweede. Rens Egberink verraste met zijn derde plek. Herman ter Harmsel was in beide manches de snelste, maar omdat hij in de tweede omloop een balletje liet vallen, moest hij tevreden zijn met de vierde positie.

In de kleine piste voor de Pancratiusbasiliek was het bij de tweespannen razend spannend. Herman ter Harmsel had na de eerste ronde de leiding, op geringe afstand gevolgd door Mark Weusthof en zijn zoon Antonie.

Magistrale rit
In de tweede rit voegde Rens Egberink (voorlaatste foto) zich als vierde bij de kanshebbers met een magistrale foutloze rit in de op dat moment snelste tijd van de avond (61,18 seconde). Antonie ter Harmsel (hiernaast) was precies twee seconden langzamer, maar had al een wat grotere voordelige marge opgebouwd. De Rijssenaar werd op zijn beurt maar nipt geklopt door Mark Weusthof.

Herman ter Harmsel (foto geheel onder) had vervolgens de sleutel van de uitslag in handen en ging uiterst voortvarend te werk. Hij was zelfs nog 0,07 seconde sneller dan Rens Egberink, maar een gevallen balletje leverde hem een tijdstraf van vijf seconden op. Daardoor viel hij terug naar de vierde plaats. “Je moet er ook een beetje geluk bij hebben”, meende Herman ter Harmsel. “Ik was in beide ronden het snelst, maar om hier te winnen moet je nul rijden. Het ging echter wel lekker snel.”

Mark Weusthof maakte iets minder vaart, maar won wel omdat hij in alle acht poortjes de ballen op zijn plaats liet liggen. “Leuk om hier ook eens te winnen”, vond de Rossumer. “Want het is een mooi evenement en voor mennen was er best aardig wat publiek.” 

Naar China
Voor beide Ter Harmsels was het trouwens de laatste keer dat ze optraden met de schimmels die ze in Tubbergen inspanden. “We hebben ze verkocht aan een Chinees die in zijn land een groot park heeft laten bouwen. Hij wil ze daar gebruiken voor trouwerijen en dat soort dingen. Voor de sport is dat wel een beetje jammer, want ze zijn allemaal nog heel snel.”

Uitslag tweespannen
1. Mark Weusthof 130,50 seconde
2. Antonie ter Harmsel 130,85
3. Rens Egberink 131,71
4. Herman ter Harmsel 132,75

Bij de eenspannen paarden zegevierde Annemie Wiefferink, terwijl Bart Zantinge de zege opeiste bij de tweespannen ponies.

 

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)