MARK WEUSTHOF BLIJFT ANTONIE EN HERMAN TER HARMSEL EN RENS EGBERINK VOOR

Nu wel de eerste bij prijsuitreiking

TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond alsnog vooraan tijdens een prijsuitreiking. Na twee tweede plaatsen in voorgaande edities was hij dit keer de beste tijdens de menavond van de Schröder Masterclass.

Weusthof klopte bij de tweespannen paarden een drietal concurrenten dat hem het vuur heel na aan de schenen legde. Antonie ter Harmsel, de nationaal kampioen van 2017, eindigde als tweede. Rens Egberink verraste met zijn derde plek. Herman ter Harmsel was in beide manches de snelste, maar omdat hij in de tweede omloop een balletje liet vallen, moest hij tevreden zijn met de vierde positie.

In de kleine piste voor de Pancratiusbasiliek was het bij de tweespannen razend spannend. Herman ter Harmsel had na de eerste ronde de leiding, op geringe afstand gevolgd door Mark Weusthof en zijn zoon Antonie.

Magistrale rit
In de tweede rit voegde Rens Egberink (voorlaatste foto) zich als vierde bij de kanshebbers met een magistrale foutloze rit in de op dat moment snelste tijd van de avond (61,18 seconde). Antonie ter Harmsel (hiernaast) was precies twee seconden langzamer, maar had al een wat grotere voordelige marge opgebouwd. De Rijssenaar werd op zijn beurt maar nipt geklopt door Mark Weusthof.

Herman ter Harmsel (foto geheel onder) had vervolgens de sleutel van de uitslag in handen en ging uiterst voortvarend te werk. Hij was zelfs nog 0,07 seconde sneller dan Rens Egberink, maar een gevallen balletje leverde hem een tijdstraf van vijf seconden op. Daardoor viel hij terug naar de vierde plaats. “Je moet er ook een beetje geluk bij hebben”, meende Herman ter Harmsel. “Ik was in beide ronden het snelst, maar om hier te winnen moet je nul rijden. Het ging echter wel lekker snel.”

Mark Weusthof maakte iets minder vaart, maar won wel omdat hij in alle acht poortjes de ballen op zijn plaats liet liggen. “Leuk om hier ook eens te winnen”, vond de Rossumer. “Want het is een mooi evenement en voor mennen was er best aardig wat publiek.” 

Naar China
Voor beide Ter Harmsels was het trouwens de laatste keer dat ze optraden met de schimmels die ze in Tubbergen inspanden. “We hebben ze verkocht aan een Chinees die in zijn land een groot park heeft laten bouwen. Hij wil ze daar gebruiken voor trouwerijen en dat soort dingen. Voor de sport is dat wel een beetje jammer, want ze zijn allemaal nog heel snel.”

Uitslag tweespannen
1. Mark Weusthof 130,50 seconde
2. Antonie ter Harmsel 130,85
3. Rens Egberink 131,71
4. Herman ter Harmsel 132,75

Bij de eenspannen paarden zegevierde Annemie Wiefferink, terwijl Bart Zantinge de zege opeiste bij de tweespannen ponies.

 

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)