MARK WEUSTHOF ALS TEAMLID EN ANTONIE TER HARMSEL BIJ VIERSPANNEN IN BEEKBERGEN

NK in teken van naderend EK in Exloo

Foto's Mark Weusthof (boven) © Gerben Olthof Driving Images. Onder Antonie ter Harmsel

BEEKBERGEN – Voor Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel staat de strijd om de nationale titel bij de vierspannen in Beekbergen vanaf vrijdag vooral in het teken van het EK, dat eind volgende maand in het Drentse Exloo wordt verreden.

Normaliter zullen beiden zich daarvoor tijdens het CAIO4* in Beekbergen wel kwalificeren. Vorig jaar eindigde Weusthof als derde bij het NK in Beekbergen en debuteerde Ter Harmsel er met een vierde plaats in de onderlinge Nederlandse strijd. Het waren prestaties waarvoor ze dit keer waarschijnlijk opnieuw vooraf zullen willen tekenen. Bram Chardon en Koos de Ronde zijn net als in 2022 immers de grote favorieten voor het goud en zilver. Mede omdat IJsbrand Chardon er zoals de laatste jaren de voorkeur aan geeft zich te concentreren op de internationale titelstrijd, in de wetenschap dat hij hoe dan ook zal worden opgenomen in het team van bondscoach Ad Aarts. In het kader van de landenwedstrijd neemt de koetsier uit Rossum in Beekbergen in TeamNL de positie van derde menner in. "Dat maakt het extra leuk", vindt Mark Weusthof.

Behalve met hun concurrenten uit eigen land krijgen Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel op Gelderse bodem tijdens het CAI4* te maken met tal van absolute wereldtoppers en het is interessant om te zien hoe beiden zich in dat internationale geweld staande zullen houden. Vorig jaar eindigden ze respectievelijk als vijfde en negende in de algemene rangschikking.

Mark Weusthof: “Als het net zo afloopt als toen, ben ik tevreden. Zelf ben ik ook benieuwd hoe het zal gaan, omdat ik alweer een tijdje geen wedstrijd heb gereden. Maar we zijn goed voorbereid en de paarden zijn fit. Ik neem dezelfde vijf mee waarmee ik vorig jaar in Beekbergen heb gereden en naar het WK in Rome ben geweest.”

Dat betekent dat in de dressuur Dorion Fortuna en First One voorop zullen lopen en Ferdinand S en Kensington Bo het duo achterop zullen vormen. Voor de marathon en vaardigheid vormen Dorion Fortuna en Baarzens Romeo de voorste linie en zijn Ferdinand S en First One de achterste twee.

Goed door de keuring
Net als die van zijn Rossumse collega en concurrent kwamen ook de vijf paarden van Antonie ter Harmsel goed door de keuring van woensdag. De Rijssenaar waagt zich niet aan een voorspelling voor dit weekend. “Dat de veterinaire inspectie geen problemen opleverde betekent dat je ze kunt opstellen zoals je dat wilde. Verder is alles afwachten. We hebben een beetje aan trainingswedstrijden in de buurt meegedaan. De paarden zijn fit en lopen lekker, maar het is altijd moeilijk vooraf te voorspellen hoe zo’n wedstrijd zal gaan. Er zijn drie onderdelen en als je er twee goed van doet, kan het bij het derde verkeerd gaan en ben je weg.”
 
Ter Harmsel begint aan het karwei met Zardonis en Adios K voorop en Kornuit en Foppe achterin het span tijdens de dressuur. In de twee laatste onderdelen vergezelt Zandor vooraan Kornuit en lopen Foppe en Adios K achterop. Mark Weusthof opent zijn wedstrijd vrijdagmiddag om 12.20 uur. Antonie ter Harmsel komt in het veld van 31 vierspanrijders om 16.30 uur in de dressuurbaan.

De 54 tweespanrijders in het CAI3* leggen hun eerste proeve van bekwaamheid in de dressuurring al donderdag af. Vanuit de regio doen Rens Egberink, Raymond Letteboer en Eline Mentink een gooi naar een topklassering in een wedstrijd, waarin voor de Nederlanders geen nationale titel op het spel staat. Van het drietal start Eline Mentink als eerste om 10.21 uur. Rens Egberink (14.19 uur) en Raymond Letteboer (14.58 uur) maken ’s middags hun opwachting.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

 

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)