Mark Weusthof zet even stapje terug

ROSSUM - Mark Weusthof houdt het internationale wedstrijdcircuit in 2015 even voor gezien. De menner uit het Overijsselse Rossum zal dit jaar niet in de hoogste klasse te bewonderen zijn. Weusthof doet bewust tijdelijk een stapje terug omdat hij dit jaar niet beschikt over een hoofdsponsor. In 2016 wil hij hoe dan ook weer van de partij zijn op topniveau als het wereldkampioenschap voor vierspanrijders in Breda wordt gehouden.

Mark Weusthof legt uit: “Als je geen echte hoofdsponsor hebt, scheelt dat op jaarbasis veel geld. Om ons te kwalificeren voor het WK in Breda hoeven we niet heel Europa door. Het is misschien niet ideaal omdat we eigenlijk iets minder doen dan we gewend zijn, maar de situatie is nu eenmaal zo. We moeten even een pas op de plaats maken. Rijd ik nu gewoon door, dan denkt iedereen dat het allemaal wel als vanouds verder gaat. Maar zo ligt het nu even niet.”

Weusthof gaat dit jaar gebruiken om samen met de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof een nieuwe geldschieter voor zijn vierspan te zoeken. “Die moeten we hebben als we tijdens het WK in Breda gedegen aan de start willen komen. Uiterlijk in september moet die er zijn, anders komen we wel wat in de problemen. Dat hoeft overigens niet één bedrijf te zijn. Als het er een paar zijn die het samen doen, is het natuurlijk ook goed. Maar wil ik in Breda echt iets kunnen betekenen, dan zal ik me voor die tijd wel een paar keer internationaal moeten kunnen laten zien. Dankzij een grote en enorm trouwe basis aan enthousiaste sponsoren zijn we gelukkig nog steeds in staat op een heel hoog niveau te presteren. Zonder hun inbreng is dat echt niet mogelijk, Maar om ons echt te melden op het wereldniveau hebben we daar boven op nog een goede hoofdsponsor nodig."

Alle lof voor Kuipers
Mark Weusthof moest onlangs na vier jaar afscheid moeten nemen van zijn hoofdsponsor Kuipers Logistics uit Oldenzaal. “Jammer genoeg wel. Ik was heel blij met die samenwerking. Alle lof voor Harry Kuipers dat hij me al die tijd zo heeft gesteund. Hij is ook niet gestopt, maar heeft het nog twee jaar langer gedaan dan aanvankelijk was afgesproken.”

Mark Weusthof verkeert binnen de vaderlandse mensport in een soms ongelukkige positie. Hij is al enkele jaren onbetwist de vierde man van Oranje. Maar topland Nederland mag naar internationale kampioenschappen maar een trio menners afvaardigen, hoewel Mark Weusthof zich daar als nummer acht van de wereldranglijst vermoedelijk zonder problemen bij de beste tien van het klassement zou rijden.

“De situatie is nu eenmaal zo”, berust Mark Weusthof. “Die regels kan ik niet in mijn eentje veranderen. Vervelend is het natuurlijk wel. Ik heb nu bijvoorbeeld een indoorspan, waarmee ik denk ik de finale van de Wereldbeker zou kunnen halen. Dat ik nu een stapje terug doe, is niet uit weelde, maar ik wil wel wedstrijden blijven rijden om mijn paarden in vorm te houden. Want laat daar geen misverstand over bestaan: mijn ambitie is er nog steeds. Het is wel de bedoeling dat ik er bij het WK van 2016 weer sta, anders heeft het geen zin. En me daarop voorbereiden kan voorlopig heel goed in eigen land.”

Foto van Wilco van Driessen

Meer Mennen

»
DENEKAMP - Bram Chardon toonde zich zaterdagavond superieur bij de vierspannen tijdens de 22ste editie van Euregio Indoor Mennen in de fraai... (13-11-2017)
»
DENEKAMP - Euregio Indoor Denekamp staat zaterdag 11 en zondag 12 november in het teken van het mennen met twee- en vierspannen paarden en pony’s. De... (10-11-2017)
»
WIERDEN – De ijzersterk bezette menwedstrijden in Wierden leverden zaterdagavond twee Twentse winnaars op. Raymond Letteboer (foto) zegevierde knap... (29-10-2017)
»
WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De... (28-10-2017)
»
BREDA – Mark Weusthof beleefde een teleurstellend weekend tijdens Outdoor Breda. De menner uit Rossum begon de driedaagse menwedstrijd in Brabant nog... (11-09-2017)
»
MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd... (21-08-2017)
»
TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder... (21-08-2017)
»
MINDEN - Marijke Hammink deed het zaterdag prima voor het Nederlandse team in de marathon tijdens het WK mennen voor vierspannen pony’s in Minden.... (19-08-2017)
»
MINDEN - Marijke Hammink was vrijdag als tweede teamlid niet bijzonder fortuinlijk in haar dressuurproef tijdens de wereldkampioenschappen... (19-08-2017)
»
MINDEN – Voor Marijke Hammink komt het uur van de waarheid dichterbij. Vrijdag om 15.42 uur debuteert ze in het Duitse Minden in de strijd om het... (16-08-2017)
»
ERMELO - Tom Engbers maakt zoals verwacht deel uit van de Nederlandse equipe, die van 20 tot en met 24 september deelneemt aan het... (08-08-2017)
»
BEEKBERGEN – Tom Engbers (foto) lijkt zich te mogen opmaken voor het wereldkampioenschap mennen voor tweespannen in het Sloveense Lipica. De menner... (06-08-2017)
»
BEEKBERGEN – Mark Weusthof is na de dressuur de beste Nederlander in de internationale vierspanwedstrijd in Beekbergen. De Rossumer kreeg voor zijn... (04-08-2017)
»
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is zondag in Hulsberg voor het eerst in zijn menloopbaan nationaal kampioen in klasse 4 bij de tweespannen geworden.... (10-07-2017)
»
RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De... (25-06-2017)
»
RIESENBECK – Mark Weusthof sloot zaterdag de marathon van de internationale menwedstrijden in het Duitse Riesenbeck af met een vijfde plaats. Behalve... (25-06-2017)
»
RIESENBECK - Mark Weusthof is de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck begonnen met een negende plaats in de dressuur. De Rossumer... (23-06-2017)
»
HORST - De Twentse menners zijn er bij de internationale wedstrijden in Horst niet in geslaagd een hoofdrol op te eisen. Bij de vierspannen eindigde... (23-04-2017)
»
HORST – Mark Weusthof bezet na twee onderdelen van de internationale menwedstrijden in het Limburgse Horst de dertiende plaats in het... (23-04-2017)
»
ROSSUM - IJsbrand Chardon zat zaterdag op de praatstoel tijdens de jubileumavond van de stichting Twents Vierspan. Het levende monument van de... (09-04-2017)