ROSSUMMER  IN GROEPJE OP AFSTAND VAN SUPERIEUR TRIO CHARDON (2X) EN WEBER

Mark Weusthof zesde in Riesenbeck

RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale wedstrijd bij de vierspannen als zesde.

Na zijn prima optreden in de dressuur, die hem een zesde positie opleverde, liet Weusthof er een goede marathon (vijfde) en vaardigheidsproef (negende) op volgen. In het eindklassement zegevierde Bram Chardon met een kleine voorsprong op zijn vader IJsbrand. De Amerikaan Chester Weber legde beslag op  de derde plek.

Mark Weusthof: “In de marathon reden Georg von Stein en Michael Brauchle zo sterk, dat ze me inhaalden. Er werd echt hard gereden zaterdag. Bij de hindernissen 1 en 3 gingen de voorpaarden een beetje terug, bij de andere liep het allemaal wel naar behoren. Ik had alleen nog wel een bal op vier. Tja, dan eindig je als vijfde in de marathon…”

Mark Weusthof maakte vervolgens zondag in de vaardigheid een prima indruk. “Ik reed keurig  binnen de tijd, maar er ging een bal af. Charly liep die eraf in de zigzag. Ik had het gevoel dat ik goed zat, maar hij lette even niet goed op. Dat foutje was niet nodig. Verder liep de vaardigheid als een tierelier. Uiteindelijk sta ik één seconde achter Von Stein en is het verschil met Brauchle zes punten. Ik ben ervan overtuigd dat ik me met die twee wel kan meten. De eerste drie had ik sowieso niet kunnen pakken, daar moet ik reëel in zijn.

“Voor Mark Weusthof wordt de strijd om het nationaal kampioenschap van komend weekeinde in Beekbergen de afsluiter van het seizoen. Hij verdedigt er zijn zilveren plak van vorig jaar. “Het is wel kort na Riesenbeck, maar daar wilde ik rijden omdat het verreweg de mooiste wedstrijd is. Gelukkig hebben de paarden daar niet veel te lijden gehad en zich prima hersteld.”

Foto´s © Jürgen Schwarzl  

Meer Mennen

In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)