TWEEDE IN NK, VIJFDE OVERALL IN BEEKBERGEN NA GOEDE VAARDIGHEID

Mark Weusthof schuift nog plekje op

BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had zelfs een vierde stek kunnen worden als hij niet bij poortje 18 een foutje had gemaakt.

Daardoor kon de Zweed Alex Olin hem net voor blijven. Met één balletje passeerde hij wel de Belg Glenn Geerts in het algemeen klassement. Weusthof sloot ook de vaardigheid, waarin alleen Peter de Ronde geen fouten maakte, als vijfde af. In het NK werd hij voor de zesde maal in zijn loopbaan tweede, achter een superieure Koos de Ronde, die overall de Amerikaan Chester Weber en de Duitser Christoph Sandmann moest laten voorgaan.

“De fout op het eind had niet gehoeven”, stelde Mark Weusthof vast. “Jammer, want anders had ik die Zweed nog ingehaald en op die vierde plaats had ik na zaterdag wel mijn zinnen gezet. Eigenlijk heb ik op alle onderdelen wat laten liggen, maar alles bij elkaar was ik nooit derde geworden. Ook als ik in de marathon niet op de laatste hindernis achter een paal was blijven steken, had dat niet meer dan één plek gescheeld.”

Koos de Ronde was tevreden over zijn vierde kampioenschap en titelprolongatie: “Ik wilde deze wedstrijd ook als voorbereiding op het WK in Tryon gebruiken. In de dressuur kunnen er nog wel wat dingetjes beter, maar 44 punten is een goede score. De marathon loopt het hele jaar al goed, maar met mijn vaardigheid in Aken was ik niet blij. Maar die liep vandaag eigenlijk wel heel goed. Dat ene balletje was niet nodig geweest, maar ik heb zelf een heel goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden.”

Koos en Peter de Ronde stonden al twee keer eerder met elkaar op het NK-podium.  In 2003 (Tilburg) en 2015 (Beekbergen) was het zilver voor Koos en het brons voor Peter, nu stond Koos een trede hoger en Mark Weusthof in het klassement tussen beide broers in.

Mark Weusthof won precies tien jaar terug zijn laatste eremetaal op een NK. “Het werd dus wel weer een keer tijd.”

UITSLAGEN BEEKBERGEN

Op de foto vanaf links Mark Weusthof, Koos en Peter de Ronde. Foto © Wilco van Driessen

Meer Mennen

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)
LÄHDEN – Van de drie Twentse deelnemers, die zondag met een kans op de zege aan de afsluitende vaardigheidsproef begonnen tijdens de internationale... (10-06-2018)
LÄHDEN – Twentse menners kraaiden zaterdag victorie na de zware marathon in Lähden. Marijke Hammink gaf de concurrentie het nakijken bij de vierspan... (10-06-2018)
LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse... (08-06-2018)
KEISPELT – Marijke Hammink was dit weekend een klasse apart bij de vierspannen pony’s tijdens internationale wedstrijden in het Luxemburgse Keispelt... (28-05-2018)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer en Herman ter Harmsel zijn er in Valkenswaard niet in geslaagd een hoge klassering te realiseren tijdens de... (28-05-2018)