TWEEDE IN NK, VIJFDE OVERALL IN BEEKBERGEN NA GOEDE VAARDIGHEID

Mark Weusthof schuift nog plekje op

BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had zelfs een vierde stek kunnen worden als hij niet bij poortje 18 een foutje had gemaakt.

Daardoor kon de Zweed Alex Olin hem net voor blijven. Met één balletje passeerde hij wel de Belg Glenn Geerts in het algemeen klassement. Weusthof sloot ook de vaardigheid, waarin alleen Peter de Ronde geen fouten maakte, als vijfde af. In het NK werd hij voor de zesde maal in zijn loopbaan tweede, achter een superieure Koos de Ronde, die overall de Amerikaan Chester Weber en de Duitser Christoph Sandmann moest laten voorgaan.

“De fout op het eind had niet gehoeven”, stelde Mark Weusthof vast. “Jammer, want anders had ik die Zweed nog ingehaald en op die vierde plaats had ik na zaterdag wel mijn zinnen gezet. Eigenlijk heb ik op alle onderdelen wat laten liggen, maar alles bij elkaar was ik nooit derde geworden. Ook als ik in de marathon niet op de laatste hindernis achter een paal was blijven steken, had dat niet meer dan één plek gescheeld.”

Koos de Ronde was tevreden over zijn vierde kampioenschap en titelprolongatie: “Ik wilde deze wedstrijd ook als voorbereiding op het WK in Tryon gebruiken. In de dressuur kunnen er nog wel wat dingetjes beter, maar 44 punten is een goede score. De marathon loopt het hele jaar al goed, maar met mijn vaardigheid in Aken was ik niet blij. Maar die liep vandaag eigenlijk wel heel goed. Dat ene balletje was niet nodig geweest, maar ik heb zelf een heel goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden.”

Koos en Peter de Ronde stonden al twee keer eerder met elkaar op het NK-podium.  In 2003 (Tilburg) en 2015 (Beekbergen) was het zilver voor Koos en het brons voor Peter, nu stond Koos een trede hoger en Mark Weusthof in het klassement tussen beide broers in.

Mark Weusthof won precies tien jaar terug zijn laatste eremetaal op een NK. “Het werd dus wel weer een keer tijd.”

UITSLAGEN BEEKBERGEN

Op de foto vanaf links Mark Weusthof, Koos en Peter de Ronde. Foto © Wilco van Driessen

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)