ROSSUMMER PROFITEERT MET PRIMA VAARDIGHEID BIJNA VAN MINDERE DAG KOOS DE RONDE

Mark Weusthof nog dicht bij titel

BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag kwam hij uiteindelijk minder dan 2,5 punt te kort voor het kampioenschap.
 

Met een derde plaats in de vaardigheid deed Weusthof het prima, maar het ene balletje dat van de kegels viel war er aan het eind net eentje te veel. Dat kwam ook omdat Koos de Ronde in het afsluitende onderdeel niet zo zeker reed als hij gewend is. De titelverdediger liep meer dan tien strafpunten op.

Achteraf kon Mark Weusthof, toch nog vijfde in de internationale rangschikking, wel enkele momenten vinden waarop hij tegen De Ronde het beslissende verschil had kunnen maken. “Als ik vrijdag in de dressuur onder de vijftig punten had gescoord, wat er met dit span in zit, had ik in de marathon na Koos kunnen starten en het nog beter kunnen bekijken. En nu zeg ik: misschien had ik gisteren in de laatste hindernis van de marathon niet zoveel risico’s moeten nemen. Maar ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat Koos vandaag zoveel strafpunten zou oplopen. Want normaal is hij heel goed en zeker op dit onderdeel.”

De ene bal, die in de rit van Mark Weusthof viel, was net te veel om alsnog voor een daverende verrassing te kunnen zorgen. “Tja, als die was blijven liggen”, verzuchtte de Rossummer. “Potverdorie, wat enorm jammer, want het liep zo goed vandaag.”

In de ‘kegeltjesproef’ liepen alle deelnemers averij op, op de Belgische surprise Dries de Grieck na, die als enige foutloos en binnen de tijd bleef. Hij eindigde als tweede in Beekbergen, achter de Fransman Benjamin Aillaud en voor de Amerikaan Chester Weber, die terugviel van de eerste naar de derde positie. Achter het leidende trio volgden de twee Nederlanders, tussen wie het verschil jaren niet zo klein was. Wel was de bezetting van het podium van het NK precies hetzelfde als vorig jaar, want ook nu werd Peter de Ronde derde.

De toppers in de nationale titelstrijd waren het er wel over eens dat het parcours van de vaardigheid wat hen beter had gekund. “Het was niet mooi”, dacht Mark Weusthof er hetzelfde over als Koos de Ronde, die zijn vijfde nationale titel mocht vieren. “Dat er maar één span foutloos bleef en binnen de tijd reed, zegt wel genoeg. Het was veel te veel draaien, wat ook veel meer tijd kost. Met meer lengte in het parcours en daardoor meer snelheid, maak je het ook veel vriendelijker voor de paarden.”

EINDSTAND CAI BEEKBERGEN
1.  Benjamin Aillaud (Fra) 129,70 punt
2.  Dries de Grieck (Bel) 131,54
3.  Chester Weber (USA) 131,58
4.  Koos de Ronde 134,88 (nationaal kampioen)
5.  Mark Weusthof 137,36 (tweede NK)
10.Peter de Ronde 146,78 (derde NK)
 

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)