ROSSUMMER STIJGT ZES PLEKKEN BIJ EK NA ZESDE PLAATS IN MARATHON 

Mark Weusthof naar negende plek

BOEDAPEST – Mark Weusthof is zaterdag via een zesde plaats in de marathon tijdens het EK Boedapest gestegen van de vijftiende naar de negende positie. Titelverdediger voert de rangschikking aan, Nederland moest de koppositie in het landenklassement afstaan aan Duitsland.

Weusthof, ouderwets aangemoedigd door een behoorlijk legertje Twentse supporters, reed een prima marathon. Ook zelf was hij uitermate tevreden. “De paarden deden het fantastisch. Het was zwaar, maar ze gingen super door de hindernissen. Mooi dat er onderweg weer eens zoveel fans langs de kant stonden.”

Bram Chardon gaat na twee onderdelen aan de leiding. De drie teamrijders van vierspannen. De drie teamrijders van Oranje eindigden in de top vijf van de marathon, met daarbij het beste resultaat voor Koos de Ronde die tweede werd. Alle drie bleven ze Mark Weusthof net voor. Bram Chardon werd vierde in de terreinrit, zijn vader IJsbrand vijfde. Het Nederlandse team staat desondanks voorlopig op zilver, met minimale achterstand op Duitsland. 
De 43 deelnemers kregen zaterdag een zware marathon voorgeschoteld in het Kincsem-park van Boedapest. De marathonhindernissen, opgesteld op het middenterrein van de renbaan, waren niet al te technisch gebouwd en waren vooral ontworpen om de kracht en snelheid van de aanspanningen op de proef te stellen.

Geen maat op Brauchle
Koos de Ronde wist wat hem te doen stond na zijn tegenvallende dressuurresultaat van vrijdag. De vierspanrijder uit Zwartewaal stuurde zijn snelle span behendig door de acht marathonhindernissen. Op hindernis drie en zes klokte hij zelfs de snelste tijd en op twee andere hindernissen de tweede.  d. De Ronde werd uiteindelijk tweede in de marathon, op eerbiedige afstand van Michael Brauchle, op wie vandaag geen maat stond. De Duitser reed op maar liefst zes hindernissen de snelste tijd.

Titelverdediger Bram Chardon verloor wat tijd op de eerste marathonhindernis, maar stuurde daarna zijn span gedreven naar de vierde plaats in de marathon. Door deze prestatie staat hij virtueel op goud, met 0,08 strafpunt voorsprong op Michael Brauchle. De top drie staat op minder dan een balletje afstand van elkaar. Het  belooft zondag dus een zeer spannende vaardigheidsproef te worden.
IJsbrand Chardon eindigde als vijfde in de marathon, net een plek voor de sterk rijdende Mark Weusthof. IJsbrand Chardon is nu doorgeschoven naar de derde plaats in het tussenklassement na twee onderdelen.

Voor het Nederlandse teamresultaat telden vandaag de scores van Koos de Ronde en Bram Chardon mee. Ondanks de goede prestaties van de menners van bondscoach Ad Aarts is Duitsland Nederland net gepasseerd in het landenklassement. Nederland staat op minder dan een balletje achterstand, dus de strijd om het teamgoud is nog niet gestreden.

Tussenstand na twee onderdelen
1. Bram Chardon 163,18strafpunt
2. Michael Brauchle (Dui) 163,26
3. IJsbrand Chardon 164,25
9. Mark Weusthof 177,76
11. Koos de Ronde 178,41
25. Hans Heus 199,95
27. Edwin van der Graaf 202,56

Landenklassement
1. Duitsland 324,26
2. Nederland 325,67
3. België 345,36

Meer Mennen

LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel vond zichzelf vrijdag na de dressuur bij het WK tweespannen terug op de vijftiende plaats in het veld van liefst 97... (10-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer is donderdag prima begonnen aan het WK tweespannen in Kronenberg. De menner uit Oud-Ootmarsum eindigde op de eerste... (09-09-2021)
KRONENBERG – Twee jaar geleden eindigde Antonie ter Harmsel bij het WK voor tweespannen in het Duitse Drebkau al negende in het individuele... (08-09-2021)
KRONENBERG – Met het tweespan waarmee hij onlangs voor de tweede keer in zijn loopbaan de nationale titel veroverde, is Raymond Letteboer net als... (07-09-2021)
BOEDAPEST -  Mark Weusthof heeft het EK vierspannen in Boedapest afgesloten op een uitstekende zevende plaats. De koetsier uit Rossum eindigde in de... (05-09-2021)
BOEDAPEST – De eerste missie van Mark Weusthof tijdens het EK vierspannen in Boedapest is geslaagd. De Rossummer wilde het eerste onderdeel van de... (03-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof en zijn team hebben maandag hun intrek genomen in het Kincsem Park van Boedapest. Daar, centraal in de Hongaarse hoofdstad... (31-08-2021)
ERMELO - Bondscoach Ad Aarts heeft zoals verwacht Marijke Hammink uit Bornerbroek opgenomen in zijn selectie voor het WK vierspannen pony’s, dat van... (18-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof kende zondag een perfecte afsluiting van de internationale menwedstrijden in het Duitse Drebkau. Als enige menner slaagde hij... (15-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof bezet dankzij een derde plaats in de marathon na twee onderdelen de vierde positie tijdens de internationale wedstrijd voor... (14-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof beleeft dit weekend zijn generale repetitie voor het EK in Boedapest. In het Duitse Drebkau begon hij met een zevende plaats... (13-08-2021)
TUBBERGEN – Zo’n zeventig deelnemers in bijpassende kledij en begeleiders konden zaterdag genieten van een ingelaste rit met authentieke koetsen door... (09-08-2021)
ERMELO (KNHS) – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof opgenomen in zijn selectie voor het EK vierspannen, van 30 augustus tot en met 5 september in... (06-08-2021)
TUBBERGEN - Het bestuur van de Koets’n Keerls heeft voor zaterdag 7 augustus een extra rit op de kalender gezet. Hierin wordt veel authentiek gereden... (06-08-2021)