ROSSUMMER STIJGT ZES PLEKKEN BIJ EK NA ZESDE PLAATS IN MARATHON 

Mark Weusthof naar negende plek

BOEDAPEST – Mark Weusthof is zaterdag via een zesde plaats in de marathon tijdens het EK Boedapest gestegen van de vijftiende naar de negende positie. Titelverdediger voert de rangschikking aan, Nederland moest de koppositie in het landenklassement afstaan aan Duitsland.

Weusthof, ouderwets aangemoedigd door een behoorlijk legertje Twentse supporters, reed een prima marathon. Ook zelf was hij uitermate tevreden. “De paarden deden het fantastisch. Het was zwaar, maar ze gingen super door de hindernissen. Mooi dat er onderweg weer eens zoveel fans langs de kant stonden.”

Bram Chardon gaat na twee onderdelen aan de leiding. De drie teamrijders van vierspannen. De drie teamrijders van Oranje eindigden in de top vijf van de marathon, met daarbij het beste resultaat voor Koos de Ronde die tweede werd. Alle drie bleven ze Mark Weusthof net voor. Bram Chardon werd vierde in de terreinrit, zijn vader IJsbrand vijfde. Het Nederlandse team staat desondanks voorlopig op zilver, met minimale achterstand op Duitsland. 
De 43 deelnemers kregen zaterdag een zware marathon voorgeschoteld in het Kincsem-park van Boedapest. De marathonhindernissen, opgesteld op het middenterrein van de renbaan, waren niet al te technisch gebouwd en waren vooral ontworpen om de kracht en snelheid van de aanspanningen op de proef te stellen.

Geen maat op Brauchle
Koos de Ronde wist wat hem te doen stond na zijn tegenvallende dressuurresultaat van vrijdag. De vierspanrijder uit Zwartewaal stuurde zijn snelle span behendig door de acht marathonhindernissen. Op hindernis drie en zes klokte hij zelfs de snelste tijd en op twee andere hindernissen de tweede.  d. De Ronde werd uiteindelijk tweede in de marathon, op eerbiedige afstand van Michael Brauchle, op wie vandaag geen maat stond. De Duitser reed op maar liefst zes hindernissen de snelste tijd.

Titelverdediger Bram Chardon verloor wat tijd op de eerste marathonhindernis, maar stuurde daarna zijn span gedreven naar de vierde plaats in de marathon. Door deze prestatie staat hij virtueel op goud, met 0,08 strafpunt voorsprong op Michael Brauchle. De top drie staat op minder dan een balletje afstand van elkaar. Het  belooft zondag dus een zeer spannende vaardigheidsproef te worden.
IJsbrand Chardon eindigde als vijfde in de marathon, net een plek voor de sterk rijdende Mark Weusthof. IJsbrand Chardon is nu doorgeschoven naar de derde plaats in het tussenklassement na twee onderdelen.

Voor het Nederlandse teamresultaat telden vandaag de scores van Koos de Ronde en Bram Chardon mee. Ondanks de goede prestaties van de menners van bondscoach Ad Aarts is Duitsland Nederland net gepasseerd in het landenklassement. Nederland staat op minder dan een balletje achterstand, dus de strijd om het teamgoud is nog niet gestreden.

Tussenstand na twee onderdelen
1. Bram Chardon 163,18strafpunt
2. Michael Brauchle (Dui) 163,26
3. IJsbrand Chardon 164,25
9. Mark Weusthof 177,76
11. Koos de Ronde 178,41
25. Hans Heus 199,95
27. Edwin van der Graaf 202,56

Landenklassement
1. Duitsland 324,26
2. Nederland 325,67
3. België 345,36

Meer Mennen

ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en debutant Antonie ter Harmsel beginnen vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve... (28-07-2022)
OIRSCHOT – Marijke Hammink blijft een klasse apart bij de vierspannen pony’s. Ook in Oirschot kon niemand van de concurrentie haar echt bedreigen. (18-07-2022)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor  vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in... (12-06-2022)
LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen.... (01-05-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)
RIJSSEN – Antonie ter Harmsel is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn succesvolle loopbaan als menner. De koetsier uit Rijssen maakt sinds kort... (26-10-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)