MARK WEUSTHOF GRIJPT NET NAAST DE ZEGE OP SLOTDAG

Marijke Hammink superieur in Exloo

EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en daarmee alle onderdelen. Mark Weusthof had bij de paarden ook uitzicht op de eindoverwinning, maar moest die aan de Belg Dries Degrieck laten.

Marijke Hammink bleef in de afsluitende kegeltjesproef als enige zonder strafpunten en voltooide daarmee op imponerende wijze haar trilogie in Exloo. “Het ging hartstikke fijn. Het was voor ons de eerste en misschien ook wel de laatste wedstrijd van dit seizoen. Ik ben blij dat we weer konden rijden, al had ik wel al een kadertraining gehad. Ik had een nieuwe pony mee, die ik eigenlijk begin dit jaar al wilde uitproberen. Dat pakte voor een eerste keer heel goed uit.”

Plezierige bijkomstigheid voor de Bornerbroekse was, dat haar dressuurresultaat een pluspunt betekent voor het WK van volgend jaar. “Ik moet het in 2021 nog een tweede keer halen, maar deze hebben we tenminste alvast binnen.” Nummer twee Jan de Boer moest uiteindelijk ruim acht punten op Marijke Hammink toegeven.

Wel langs nummer twee EK
Mark Weusthof (rechts) passeerde op de slotdag wel de leidende Fransman en nummer twee van het laatste EK Benjamin Aillaud in het klassement, maar dat was niet voldoende om zelf de winst te grijpen. Een vallende bal op poortje 13C en een lichte overschrijding van de tijd zorgden ervoor dat de Belg Dries Degrieck met de overwinning aan de haal ging.

“Dat was niet nodig geweest”, constateerde de menner uit Rossum naderhand. “Ik had in die zigzag-poort snel de lussen moeten pakken, dat heb ik niet goed gedaan. Jammer, want natuurlijk had ik graag gewonnen, maar het was mijn eigen schuld. Al met al ben ik toch tevreden. Het hele parcours liep verder vlekkeloos en zonder bal had ik die tijd wel gehaald. Maar toen die viel maakte het ook niet meer uit of ik tweede of derde werd. Voor mijn doen heb ik een heel goede wedstrijd achter de rug. Ik ben geen Boyd Exell en evenmin Chardon. En Degrieck is ook een prima chauffeur hoor. Ik heb gewoon al een heel goed niveau te pakken.”
Herman ter Harmsel moet na zijn terugkeer bij de vierspannen het juiste ritme begrijpelijk nog weer vinden. Hij zakte op de laatste dag naar de elfde positie in het eindklassement.

Eindstand vierspannen pony’s
1. Marijke Hammink 108,12 minuspunt.
2. Jan de Boer 116,48
3. Julian Vanhoenacker (Bel) 131,85

Eindstand vierspannen paarden
1.  Dries Degrieck (Bel) 123,88
2.  Mark Weusthof 126,18
3.  Benjamin Aillaud 128,80
11.Herman ter Harmsel 159,70  

Foto Marijke Hammink (bobven) © Gerben Olthof
Foto Mark Weusthof © Krzistina Horvath/Hoefnet  

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)