Machtsvertoon van Herman ter Harmsel

BALVE - Herman ter Harmsel heeft met groot vertoon van macht de vierspanwedstrijd in Diepenheim op zijn naam geschreven. De Rijssenaar was ook in de afsluitende marathon een klasse apart en zette zijn naaste belagers Ton Monhemius en Aad Aarts op grote achterstand. Bij de tweespannen kon Raymond Letteboer zijn leidende positie niet vasthouden. Jacob Jan Kramer stak hem op de slotdag nog net voorbij. Alfons Egbers won twee plaatsen en eindigde als achtste.

Herman ter Harmsel kon uiteraard alleen maar tevreden zijn met zijn prestatie, veertien dagen na het voor hem teleurstellend verlopen NK in Zelhem. "Een pittige en voor ons goede wedstrijd", vatte hij samen. "De dressuur was goed, de vaardigheid ook en de marathon verliep top. Gewoon super. Vooral Simon deed het in de marathon geweldig, nadat hij het in Zelhem nog een beetje verziekt had. Hij zat er super bij dit keer. Dat is het punt als je met jonge paarden rijdt, die moeten gewoon nog leren en dan kan de prestatie nog wel eens wisselen. Dit keer ging het heerlijk en dat geeft weer een mooie stimulans voor de toekomst."

Vierspanrijder Mark Weusthof spaarde zijn paarden, omdat hij over twee weken wil deelnemen aan de internationale menwedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden. "Daar zijn punten te verdienen voor de Wereldbeker en daarom heb ik mijn programma omgezet, nu ik niet naar Aken ga. De vorm is niet slecht en daarom hoop ik ook in Oostenrijk en vervolgens in Breda te scoren. Wie weet wat er dan komende winter allemaal nog mogelijk is."

Waar Ter Harmsel royaal de beste was op de terreinen van kasteel Warmelo, lukte dat Raymond Letteboer net niet. Dit keer troefde Jacob Jan Kramer hem op het nippertje af. Toch was er bij de koetsier uit Oud Ootmarsum nauwelijks een spoortje van deceptie te bekennen. "Natuurlijk baal je wel een beetje. Als ik twee seconden sneller had gereden, had ik gewonnen. Maar de concurrentie is groot in onze klasse en de strijd elke keer weer heftig. Dat is ook wel mooi, elke keer iemand anders die wint. Misschien was het ook anders gelopen als ik niet wat pech had gehad. Vrijdag moesten we mijn dressuurpaard Picora al ziek naar huis brengen. Olaf en Edje deden het echter op alle drie onderdelen goed. Alleen de laatste hindernis zat het even tegen. Daar vloog ik bijna door de C-poort en kwam ik even stil te staan. Het ging allemaal net goed, maar de seconden die ik daar verloor kwam ik op het eind tekort. Jammer, maar ook nu ben ik dik tevreden. Het was een mooie wedstrijd."

Uitslag vierspannen:
1. Herman ter Harmsel 130,44; 2. Ton Monhemius 166,16; 3. Aad Aarts 169,79.

Uitslag tweespannen:
1. Jacob Jan Kramer 121,96; 2. Raymond Letteboer 122,35; 3. Carlo Vermeulen 123,75; 8. Alfons Engbers 142,15.

Archieffoto Herman ter Harmsel van Han de Haas

Meer Mennen

In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)