MARK WEUSTHOF NOG VIJFDE IN VALKENSWAARD

Letteboer stelt kandidatuur voor WK

VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de tweespanrijders alsnog prijsgeven. Hij werd derde in het eindklassement. Bij het kegeltjes rijden voor vierspannen moest Mark Weusthof genoegen nemen met de elfde plek. Desondanks mocht hij zijn zesde stek inruilen voor de vijfde.

Raymond Letteboer liep in de vaardigheidsproef 8,33 strafpunt. Hij werd daarmee uiteindelijk de derde Nederlander achter de verrassende winnaar Theo Timmerman en Stan van Eijk. Timmerman, voorheen jarenlang lid van de vierspanequipe van Oranje, kwam door een foutloos optreden vanaf de zevende positie naar die van winnaar. Antonie ter Harmsel eindigde als negende.

Als een raket
Letteboer: “Derde worden in zo’n deelnemersveld, daar teken ik voor. Al denk ik dat er nog meer in zit. Het liep in de marathon als een raket met Guus en Viandor, die ik vorig jaar erbij gekocht heb. Van de winter heb ik veel indoor gereden en dat loont zich. De paarden vormen echt een combinatie en hebben veel uithoudingsvermogen. Als ik in Kronenberg geen fouten in het traject had gemaakt, hadden we ook daar al gewonnen.”

“Het was een snelle marathon, vervolgt Raymond Letteboer. “Er zaten wel technische dingen in en het kostte met die hoge heuvel erin veel kracht. Je moest daarom wat overhouden tot het eind. Maar hoe verder we in de marathon kwamen, hoe sneller en beter het ging. En ik kon gelukkig ook nog veel opschakelen.”

Om optimistisch te besluiten: “Ik denk dat ik mijn kandidatuur om mee te doen aan het WK in Drebkau wel heb gesteld.”

Gewoon goede klassering
Ook Mark Weusthof kijkt tevreden terug op de wedstrijd in Valkenswaard. “Vijfde worden in dit veld is gewoon een goede klassering. Het was wel enigszins opvallend dat Mareike Harm voor ons eindigde. Maar zij heeft uitstekend gereden en deed dat in Windsor ook al. Met verder alleen Boyd Exell, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde voor ons is het allemaal zo gek nog niet. Van hen mag ik verliezen.”

In de marathon had er volgens Mark Weusthof meer ingezeten. “Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat we die konden winnen. Op de laatste hindernis kwam ik wat te hard in, waardoor ik poort B wat te haaks binnen kwam. Verder liep het gewoon prima. Als ik de paarden fit houd, gaan  we het EK in Donaueschingen wel halen, al wil ik voor die tijd nog wel een keer onder de vijftig punten rijden in de dressuur.”

Andere zweng
De vaardigheid loopt dit seizoen nog niet als gewenst. Dit keer was het resultaat 10,19 strafpunt. “Ïk ga iets veranderen”, belooft Mark Weusthof. “Ik heb dit seizoen een andere koets en ik denk dat het met de zweng te maken heeft, dat idee heb ik. Of dat zo iets, daar moet ik de volgende wedstrijd in Riesenbeck zien achter te komen. Dan gebruik ik een andere.”

Met Oranje won Mark Weusthof de landenwedstrijd met 328,56 punt. Nederland had een straatlengte voorsprong op Duitsland (381,23) en Engeland (398,20). 

Foto's Raymond Letteboer en Mark Weusthof tijdens de vaardigheid ©  Krisztina Horvath/Hoefnet 

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)