MARK WEUSTHOF NOG VIJFDE IN VALKENSWAARD

Letteboer stelt kandidatuur voor WK

VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de tweespanrijders alsnog prijsgeven. Hij werd derde in het eindklassement. Bij het kegeltjes rijden voor vierspannen moest Mark Weusthof genoegen nemen met de elfde plek. Desondanks mocht hij zijn zesde stek inruilen voor de vijfde.

Raymond Letteboer liep in de vaardigheidsproef 8,33 strafpunt. Hij werd daarmee uiteindelijk de derde Nederlander achter de verrassende winnaar Theo Timmerman en Stan van Eijk. Timmerman, voorheen jarenlang lid van de vierspanequipe van Oranje, kwam door een foutloos optreden vanaf de zevende positie naar die van winnaar. Antonie ter Harmsel eindigde als negende.

Als een raket
Letteboer: “Derde worden in zo’n deelnemersveld, daar teken ik voor. Al denk ik dat er nog meer in zit. Het liep in de marathon als een raket met Guus en Viandor, die ik vorig jaar erbij gekocht heb. Van de winter heb ik veel indoor gereden en dat loont zich. De paarden vormen echt een combinatie en hebben veel uithoudingsvermogen. Als ik in Kronenberg geen fouten in het traject had gemaakt, hadden we ook daar al gewonnen.”

“Het was een snelle marathon, vervolgt Raymond Letteboer. “Er zaten wel technische dingen in en het kostte met die hoge heuvel erin veel kracht. Je moest daarom wat overhouden tot het eind. Maar hoe verder we in de marathon kwamen, hoe sneller en beter het ging. En ik kon gelukkig ook nog veel opschakelen.”

Om optimistisch te besluiten: “Ik denk dat ik mijn kandidatuur om mee te doen aan het WK in Drebkau wel heb gesteld.”

Gewoon goede klassering
Ook Mark Weusthof kijkt tevreden terug op de wedstrijd in Valkenswaard. “Vijfde worden in dit veld is gewoon een goede klassering. Het was wel enigszins opvallend dat Mareike Harm voor ons eindigde. Maar zij heeft uitstekend gereden en deed dat in Windsor ook al. Met verder alleen Boyd Exell, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde voor ons is het allemaal zo gek nog niet. Van hen mag ik verliezen.”

In de marathon had er volgens Mark Weusthof meer ingezeten. “Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat we die konden winnen. Op de laatste hindernis kwam ik wat te hard in, waardoor ik poort B wat te haaks binnen kwam. Verder liep het gewoon prima. Als ik de paarden fit houd, gaan  we het EK in Donaueschingen wel halen, al wil ik voor die tijd nog wel een keer onder de vijftig punten rijden in de dressuur.”

Andere zweng
De vaardigheid loopt dit seizoen nog niet als gewenst. Dit keer was het resultaat 10,19 strafpunt. “Ïk ga iets veranderen”, belooft Mark Weusthof. “Ik heb dit seizoen een andere koets en ik denk dat het met de zweng te maken heeft, dat idee heb ik. Of dat zo iets, daar moet ik de volgende wedstrijd in Riesenbeck zien achter te komen. Dan gebruik ik een andere.”

Met Oranje won Mark Weusthof de landenwedstrijd met 328,56 punt. Nederland had een straatlengte voorsprong op Duitsland (381,23) en Engeland (398,20). 

Foto's Raymond Letteboer en Mark Weusthof tijdens de vaardigheid ©  Krisztina Horvath/Hoefnet 

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)