MARK WEUSTHOF NOG VIJFDE IN VALKENSWAARD

Letteboer stelt kandidatuur voor WK

VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de tweespanrijders alsnog prijsgeven. Hij werd derde in het eindklassement. Bij het kegeltjes rijden voor vierspannen moest Mark Weusthof genoegen nemen met de elfde plek. Desondanks mocht hij zijn zesde stek inruilen voor de vijfde.

Raymond Letteboer liep in de vaardigheidsproef 8,33 strafpunt. Hij werd daarmee uiteindelijk de derde Nederlander achter de verrassende winnaar Theo Timmerman en Stan van Eijk. Timmerman, voorheen jarenlang lid van de vierspanequipe van Oranje, kwam door een foutloos optreden vanaf de zevende positie naar die van winnaar. Antonie ter Harmsel eindigde als negende.

Als een raket
Letteboer: “Derde worden in zo’n deelnemersveld, daar teken ik voor. Al denk ik dat er nog meer in zit. Het liep in de marathon als een raket met Guus en Viandor, die ik vorig jaar erbij gekocht heb. Van de winter heb ik veel indoor gereden en dat loont zich. De paarden vormen echt een combinatie en hebben veel uithoudingsvermogen. Als ik in Kronenberg geen fouten in het traject had gemaakt, hadden we ook daar al gewonnen.”

“Het was een snelle marathon, vervolgt Raymond Letteboer. “Er zaten wel technische dingen in en het kostte met die hoge heuvel erin veel kracht. Je moest daarom wat overhouden tot het eind. Maar hoe verder we in de marathon kwamen, hoe sneller en beter het ging. En ik kon gelukkig ook nog veel opschakelen.”

Om optimistisch te besluiten: “Ik denk dat ik mijn kandidatuur om mee te doen aan het WK in Drebkau wel heb gesteld.”

Gewoon goede klassering
Ook Mark Weusthof kijkt tevreden terug op de wedstrijd in Valkenswaard. “Vijfde worden in dit veld is gewoon een goede klassering. Het was wel enigszins opvallend dat Mareike Harm voor ons eindigde. Maar zij heeft uitstekend gereden en deed dat in Windsor ook al. Met verder alleen Boyd Exell, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde voor ons is het allemaal zo gek nog niet. Van hen mag ik verliezen.”

In de marathon had er volgens Mark Weusthof meer ingezeten. “Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat we die konden winnen. Op de laatste hindernis kwam ik wat te hard in, waardoor ik poort B wat te haaks binnen kwam. Verder liep het gewoon prima. Als ik de paarden fit houd, gaan  we het EK in Donaueschingen wel halen, al wil ik voor die tijd nog wel een keer onder de vijftig punten rijden in de dressuur.”

Andere zweng
De vaardigheid loopt dit seizoen nog niet als gewenst. Dit keer was het resultaat 10,19 strafpunt. “Ïk ga iets veranderen”, belooft Mark Weusthof. “Ik heb dit seizoen een andere koets en ik denk dat het met de zweng te maken heeft, dat idee heb ik. Of dat zo iets, daar moet ik de volgende wedstrijd in Riesenbeck zien achter te komen. Dan gebruik ik een andere.”

Met Oranje won Mark Weusthof de landenwedstrijd met 328,56 punt. Nederland had een straatlengte voorsprong op Duitsland (381,23) en Engeland (398,20). 

Foto's Raymond Letteboer en Mark Weusthof tijdens de vaardigheid ©  Krisztina Horvath/Hoefnet 

Meer Mennen

VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)