RIJSSENAAR IN DUITSE DREBKAU ZEVENDE IN DRESSUUR

Goed begin Antonie ter Harmsel

DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur.

De Rijssenaar hield met een nette proef prima aansluiting met de toppers in het klassement, dat na het eerste onderdeel als verwacht wordt aangevoerd door regerend wereldkampioen Martin Holle.
Met de KWPN-merrie Enola (v. Victory) en de KWPN-ruin Zardonis (v. Patijn) behaalde de 28-jarige Antonie een score van 49,43 punt. Hij eindigde hiermee nipt achter gastheer en regerend Duits kampioen Sandro Koalick.

Martin Hölle werd door het vijfkoppige internationale jurycorps unaniem als nummer één aangewezen en beloond met een score van 36,40 punt. Hölle maakte in Drebkau gebruik van de 9-jarige Eppie (v. Victory) en 7-jarige Gabber. Marco Freund reed zijn tweespan naar de tweede plaats. Hij moet zaterdag negen punten inhalen op Hölle in de marathon. Lars Schwitte staat op de derde plaats, gevolgd door Sebastian Warneck en de Argentijnse Amely von Buchholtz, die de leiding na de eerste dressuurdag moest afstaan.

Compact naast elkaar
Voor zaterdag staat de deelnemers een mooie marathon te wachten met acht hindernissen, ontworpen door de Hongaarse parcoursbouwer Gábor Fintha. De hindernissen zijn alle compact naast elkaar gesitueerd op het hoofdterrein, zodat de verrichtingen van de menners gemakkelijk te volgen zijn.

Behalve de marathon is er voor het publiek nog meer te beleven in Drebkau. Zo is er zowel op zaterdag als op zondag een middeleeuws spektakel met diverse optredens, een markt en eten en drinken. Ook aan de kinderen is gedacht met onder meer een springkussen en diverse cowboy- en Indianenactiviteiten. Voor zaterdagavond staat de eerste editie van het Lausitzer Oktoberfest op het programma in de grote feesttent, waarbij ruim 600 feestgangers verwacht worden.

Foto Antonie ter Harmsel © dr. Jürgen Schwarzl/www.hoefnet.nl

Meer Mennen

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)
LÄHDEN – Van de drie Twentse deelnemers, die zondag met een kans op de zege aan de afsluitende vaardigheidsproef begonnen tijdens de internationale... (10-06-2018)
LÄHDEN – Twentse menners kraaiden zaterdag victorie na de zware marathon in Lähden. Marijke Hammink gaf de concurrentie het nakijken bij de vierspan... (10-06-2018)
LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse... (08-06-2018)
KEISPELT – Marijke Hammink was dit weekend een klasse apart bij de vierspannen pony’s tijdens internationale wedstrijden in het Luxemburgse Keispelt... (28-05-2018)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer en Herman ter Harmsel zijn er in Valkenswaard niet in geslaagd een hoge klassering te realiseren tijdens de... (28-05-2018)