TWINTIG AUTHENTIEKE EN REPLICA  AANSPANNINGEN BIJ SPONTAAN ONTSTAAN INITIATIEF

Geslaagde tocht van Koets’n Keerls

Foto's © Ben Haarhuis Fotografie

TUBBERGEN – Zo’n zeventig deelnemers in bijpassende kledij en begeleiders konden zaterdag genieten van een ingelaste rit met authentieke koetsen door de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Het initiatief was een spontane actie van de Koets’n Keerls.

Voorzitter Eddie Schoneveld van de koetsenvereniging was na afloop enthousiast. “We hebben deze puur recreatieve tocht georganiseerd, omdat er al bijna twee jaar niets is geweest. Net als in 2020 hebben we ook dit jaar als gevolg van corona niet onze traditionele Twenterit, de Almelose Ruiterdagenrit en de Singravenrit kunnen houden.”

Liefst twintig aanspanningen waren van de partij bij de rit door de Twentse dreven, het merendeel authentiek of een replica van historische koetsen. En zeker een kwart daarvan was niet uit de regio afkomstig, maar vanuit het hele land naar Twente vervoerd.”

Pas op laatst sluizen open
Hoewel de weergoden de organisatie aanvankelijk niet gunstig gezind leken, bleken ze in de praktijk toch redelijk vriendelijk mee te werken. Schoneveld: “Bij het inspannen regende het een paar spatjes, maar tijdens het overgrote deel van de tocht bleef het droog. Pas op de laatste 500 meter gingen de sluizen open.”

De tocht van 28 kilometer zou aanvankelijk ook het centrum van Ootmarsum aandoen, maar van dat voornemen moest worden afgezien. “We zijn wel over de Oost- en Westwal gereden, maar dwars door de stad lukte niet, omdat kennelijk in het weekend overal paaltjes staan waardoor je er niet met de koetsen door kon. Dat was ons vooraf niet bekend.” 
Om die reden werd de geplande pauze op de grote parkeerplaats voor de begraafplaats in Ootmarsum gehouden.

Na terugkeer in Tubbergen bij de familie Groothuis aan de Reutummerweg kon iedereen genieten van een heerlijk broodje braadworst.

Meer Mennen

RIJSSEN – Antonie ter Harmsel is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn succesvolle loopbaan als menner. De koetsier uit Rijssen maakt sinds kort... (26-10-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel vond zichzelf vrijdag na de dressuur bij het WK tweespannen terug op de vijftiende plaats in het veld van liefst 97... (10-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer is donderdag prima begonnen aan het WK tweespannen in Kronenberg. De menner uit Oud-Ootmarsum eindigde op de eerste... (09-09-2021)
KRONENBERG – Twee jaar geleden eindigde Antonie ter Harmsel bij het WK voor tweespannen in het Duitse Drebkau al negende in het individuele... (08-09-2021)
KRONENBERG – Met het tweespan waarmee hij onlangs voor de tweede keer in zijn loopbaan de nationale titel veroverde, is Raymond Letteboer net als... (07-09-2021)
BOEDAPEST -  Mark Weusthof heeft het EK vierspannen in Boedapest afgesloten op een uitstekende zevende plaats. De koetsier uit Rossum eindigde in de... (05-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof is zaterdag via een zesde plaats in de marathon tijdens het EK Boedapest gestegen van de vijftiende naar de negende positie... (04-09-2021)
BOEDAPEST – De eerste missie van Mark Weusthof tijdens het EK vierspannen in Boedapest is geslaagd. De Rossummer wilde het eerste onderdeel van de... (03-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof en zijn team hebben maandag hun intrek genomen in het Kincsem Park van Boedapest. Daar, centraal in de Hongaarse hoofdstad... (31-08-2021)
ERMELO - Bondscoach Ad Aarts heeft zoals verwacht Marijke Hammink uit Bornerbroek opgenomen in zijn selectie voor het WK vierspannen pony’s, dat van... (18-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof kende zondag een perfecte afsluiting van de internationale menwedstrijden in het Duitse Drebkau. Als enige menner slaagde hij... (15-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof bezet dankzij een derde plaats in de marathon na twee onderdelen de vierde positie tijdens de internationale wedstrijd voor... (14-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof beleeft dit weekend zijn generale repetitie voor het EK in Boedapest. In het Duitse Drebkau begon hij met een zevende plaats... (13-08-2021)
ERMELO (KNHS) – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof opgenomen in zijn selectie voor het EK vierspannen, van 30 augustus tot en met 5 september in... (06-08-2021)