MENNER UIT RIJSSEN HEEFT ALLEEN DE ABSOLUTE TOPFAVORIET VOOR ZICH

Antonie ter Harmsel nu tweede

Foto Antonie ter Harmsel © Krisztina Horvath/Hoefnet

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel is na de marathon de belangrijkste uitdager van topfavoriet Martin Hölle bij de tweespannen tijdens het CAI3 in Kronenberg. De Rijssenaar werd tweede op het onderdeel en bezet nu dezelfde positie in de rangschikking.

"We zijn goed op weg", oordeelde Antonie ter Harmsel na afloop tevreden. "Het was moeilijk, zwaar en heel technisch. En omdat er veel water was gevallen, was het parcours aardig kapot gereden. Maar gelukkig hadden we nog genoeg power over aan hjet eind." Voor de tweespanrijders is de wedstrijd in Kronenberg een prima meetmoment omdat op dezelfde locatie in september ook het WK wordt verreden. Ter Harmsel lijkt met zijn goede prestaties dus een aardige stap richting momdiale titelstrijd te zetten. "Maar daar doe ik geen uitsparaken over", reageert hij zaterdfagavond wijselijk. "Maar eerst de vaardigheid tot een goed einde brengen. Ik heb het parcours net gelopen en het is heel pittig. We zien wel waar we morgen uitkomen."

De achterstand van Ter Harmsel op Hölle bedraagt nog ruim acht punten. Raymond Letteboer eindigde als zevende in de marathon en is eveneens zevende in de tussenstand. Geert Dijkhof won de rit met de hindernissen en klom naar de vierde stek.

Stand tweespannen
1. Martin Hölle (Hon) 116,76
2. Antonie ter Harmsel 124,98
4. Geert Dijkhof 130,56
7. Raymond Letteboer 133,72

Bij het CAI2 nam Rens Egberink de leiding door net als in de dressuur tweede te worden in de vaardigheidsproef. Marijke Hammink versterkte met een winnende marathon haar koppositie bij de vierspannen pony’s in het CAI3 en Eric Mulder passeerde zijn enige tegenstander in het CAI2 met winst in de vaardigheidsproef. Marloes van ‘t Veld consolideerde bij het kegeltjes rijden haar rol als lijstaanvoerder in het CAI2 voor enkelspannen pony’s, maar de marge met haar achtervolgers is zeer gering.

Zie startlijsten en uitslagen

Onderste foto: Marijke Hammink © Gerben Olthof 
 

Meer Mennen

RIJSSEN – Antonie ter Harmsel is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn succesvolle loopbaan als menner. De koetsier uit Rijssen maakt sinds kort... (26-10-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel vond zichzelf vrijdag na de dressuur bij het WK tweespannen terug op de vijftiende plaats in het veld van liefst 97... (10-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer is donderdag prima begonnen aan het WK tweespannen in Kronenberg. De menner uit Oud-Ootmarsum eindigde op de eerste... (09-09-2021)
KRONENBERG – Twee jaar geleden eindigde Antonie ter Harmsel bij het WK voor tweespannen in het Duitse Drebkau al negende in het individuele... (08-09-2021)
KRONENBERG – Met het tweespan waarmee hij onlangs voor de tweede keer in zijn loopbaan de nationale titel veroverde, is Raymond Letteboer net als... (07-09-2021)
BOEDAPEST -  Mark Weusthof heeft het EK vierspannen in Boedapest afgesloten op een uitstekende zevende plaats. De koetsier uit Rossum eindigde in de... (05-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof is zaterdag via een zesde plaats in de marathon tijdens het EK Boedapest gestegen van de vijftiende naar de negende positie... (04-09-2021)
BOEDAPEST – De eerste missie van Mark Weusthof tijdens het EK vierspannen in Boedapest is geslaagd. De Rossummer wilde het eerste onderdeel van de... (03-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof en zijn team hebben maandag hun intrek genomen in het Kincsem Park van Boedapest. Daar, centraal in de Hongaarse hoofdstad... (31-08-2021)
ERMELO - Bondscoach Ad Aarts heeft zoals verwacht Marijke Hammink uit Bornerbroek opgenomen in zijn selectie voor het WK vierspannen pony’s, dat van... (18-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof kende zondag een perfecte afsluiting van de internationale menwedstrijden in het Duitse Drebkau. Als enige menner slaagde hij... (15-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof bezet dankzij een derde plaats in de marathon na twee onderdelen de vierde positie tijdens de internationale wedstrijd voor... (14-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof beleeft dit weekend zijn generale repetitie voor het EK in Boedapest. In het Duitse Drebkau begon hij met een zevende plaats... (13-08-2021)
TUBBERGEN – Zo’n zeventig deelnemers in bijpassende kledij en begeleiders konden zaterdag genieten van een ingelaste rit met authentieke koetsen door... (09-08-2021)