Grote Prijs voor Remco Been

WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink bleek in hem vertrouwde omgeving met zijn bruine hengst Holland van de Bisschop VDL (v. Heartbreaker x Achill Libero) uiteindelijk de sterkste in de negen deelnemers tellende barrage van de hoofdrubriek. Hij won er 6250 euro mee.

De veertigste editie van Indoor Wierden kende een slotscenario dat niet mooier geschreven had kunnen worden. Het begon zaterdagavond met een romantisch huwelijksaanzoek van buurman Gerrit Stam aan Jet Ebeltjes, en het eindigde met een sensationele barrage waarin een handvol regionale helden tegen de rest vocht om de hoofdrol.
Terwijl het leek alsof het niet meer sneller kon in deze Grote Prijs ontpopte Wierdenaar Remco Been zich als de Twentse Max Verstappen en barstte het feest rond de ring los.

“Wij gaan vandaag niet meer naar huis”, glunderde werkgever Eric Wiefferink van top tot teen. De handelsman, die zijn dochters Britt (17) en Jessie (15) in eerdere rubrieken ook al goed zag presteren, werd massaal gefeliciteerd. “Nog nooit heeft mijn stal de Grote Prijs van Indoor Wierden gewonnen. Deze stond op mijn verlanglijstje.”

Remco Been kreeg de 6.250 euro niet cadeau. In de eerste ronde nam hij Holland van de Bisschop figuurlijk onder de arm mee. Pas in de barrage begon de eigenzinnige hengst van VDL Stud zich te ontspannen en deed hij mee in de aanval die Been opende op de tijd van outsider Kevin Beerse uit het Friese Warga op Camelot (v. Harley VDL).

Dat Jelmer Hoekstra, die voor de Limburgse handels- en sportstal van Leon Thijssen rijdt, slechts derde zou worden was amper te bevatten. Hij reed een ogenschijnlijk perfecte barragerit met Quinoa des Riollets (v. Calvaro), waarmee hij afgelopen zomer outdoor nog de Grote Prijs van CSI Wierden won.

Na het CSI3 Hardelot in Frankrijk is dit de tweede Grote Prijs die Remco Been dit jaar met Holland van de Bisschop wint. “We zijn er even tussenuit geweest. Het ging even niet zo goed en toen ik m’n hand brak bij een val van een jong paard, hebben we helemaal een pas op de plaats moeten zetten. Hij sprong vanavond heel goed. Het is een karakterpaard, je moet hem kennen, maar hij heeft ongelooflijk veel kwaliteit.”

Voor de winnaar niets dan lof uit de mond van Eric Wiefferink. “Wist je dat hij alweer twaalf bij mij in dienst is? Hij kwam als L/M-ruiter. Door veel te doen heeft hij heel goed leren paardrijden. Het is een gruwelijk harde werker. Hij is nog niet één dag te laat op stal gekomen. Deze zege in eigen huisheeft hij verdiend.”

Achter Kevin Beerse en Jelmer Hoekstra completeerden Willem Greve met Carrera en Bas van der Aa met Cassilia de top vijf in manage De Vossenbos. Wesley Mulder met Twister de la Pomme werd zevende, Sander Geerink met Robinson na een springfout ondanks een snelle tijd negende. Sjaak Sleiderink was de beste van de rest en klasseerde zich als tiende met Complemento.

Kleine GP voor Sjaak Sleiderink
Sjaak Sleiderink won de kleine Grand Prix van het CSI1 met zijn zevenjarige schimmelmerrie Esmee (v Berlin x Gran Corrado). Jelmer Hoekstra gaf met Tittut bijna achttiende seconde prijs op Sleiderink en verwees Vasco Campana met Charlene naar de derde plaats. 

ALLE UITSLAGEN

Foto Remco Been met Holland van de Bisschop VDL van www.fototrailer.nl 

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)