Conor Drain dichtbij 'Twentse' zege

WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige ruiter gezorgd. Na Jeroen Dubbeldam, Willem Greve en Chantal Regter was de in Lattrop stal houdende Ier dichtbij een fraai succes in manege De Vossenbos. Uiteindelijk kwam de vriend van Merle Tasche met de negenjarige bruine ruin Zidane (v. Germus R x Landwind) slechts 0,27 seconde te kort voor een stunt in de voor de combinatie pas tweede Grote Prijs op twee sterrenniveau.

Conor Drain kon er mee leven. In juni lag hij nog onder het mes voor een knieoperatie, de maand erop reed hij Zidane op verzoek van de eigenaren Berkhof en Viscaal voor het eerst in de Small Tour van het CSI Twente. “De eerste dag ging dat nog niet echt lekker”, herinnert Drain zich. Maar daarna is het eigenlijk alleen maar goed gegaan. In Mariënheem reden we al onze eerste Grote Prijs en werden we vierde. En nu zijn we tweede, dan mag je niet teleurgesteld zijn. Meerijden in een Grote Prijs op zich is altijd al genieten. En met Zidane is het dat helemaal. Hij heeft een speciaal karakter, het is net een mens.”

Conor Drain, twintig nog maar, kwam in 2010 voor het eerst naar Nederland als stalruiter van Angelique Hoorn. Na anderhalf jaar verhuisde hij naar Duitsland om voor Katherina Offel, die de nationaliteit van Oekraïne aannam, te gaan werken. Twee weken voor het CSI Twente van dit jaar begon hij voor zichzelf in Lattrop. Daar bezet hij ondertussen vijftien stallen van Stal ’t Hofstee waar Pieter-Jan Berkers de scepter zwaait. “Hij helpt me fantastisch”, vindt Drain en heeft me ook vanavond weer geweldig bijgestaan. Voor mij en Merle is Lattrop een prima plek. Merle rijdt daar vooral de jonge paarden en samen bouwen we eerst onze stal op. Daarna kijken we wel of we allebei verder kunnen komen in de sport.”

Zijn volgende Grote Prijs wordt waarschijnlijk die van Indoor Twente in de Go Planet Expo Hall. Maar voor het zover is, wacht daar eerst de Expo Talent Sale. “Die is op 4 december, de dag van mijn 21ste verjaardag.”

Dus een feestje in Enschede is nu al zeker.

Foto Conor Drain van www.fototrailer.nl

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)