Conor Drain buigt voor Sanne Thijssen

WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag viert, won donderdag al de kwalificatie voor de Grote Prijs tijdens Indoor Wierden en op zaterdagavond pakte ze ook het hoofdnummer om de Nijwa Groep Grote Prijs. Geen enkel paard was opgewassen tegen haar vierbenige straaljager, die de naam Ulena heeft en afstamt van de fameuze springhengst Baloubet du Rouet.

Indoor Wierden bood topsport van de bovenste plank en de slotbarrage mondde uit in een nummertje stuivertje wisselen tussen zes van de laatste tien starters.  Remco Been uit Geesteren hield met 34,31 seconde lange tijd de leiding in handen met Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker), maar moest die pole position afstaan aan de Zuid-Hollandse snelheidsduivel Siebe Kramer die met Coralie (v. Cornet Obolensky) in 33,58 finishte.

Remco Been zou vierde worden, want de Ier Conor Drain, die sinds de zomer 2013 in Twente woont, was op Zidane (v. Germus R) nog sneller in 32,83 seconden. Laatste starter Sanne Thijssen gaf alles wat ze in zich had. De manier waarop ze de tijd nog eens 0,12 seconde eerder liet stoppen, onderstreepte nogmaals welk een uitzonderlijk talent ze is. In april werd ze al Nederlands kampioen van de junioren én van de young riders.

De barrageritten die Sanne Thijssen met Ulena rijdt, zijn bijna niet te evenaren. “Ulena is zo verschrikkelijk snel van nature. Ze verliest in de lucht geen seconde en ze is super wendbaar. De eerste omloop kon vloeiender, maar zo is ze nu eenmaal: bloedfanatiek. Dit was mooi. Het is de eerste keer dat ik op Indoor Wierden rijd en het was super. Abnormaal, zoveel volk stond er langs de ring en dan gaat er in de prijsuitreiking ook nog de Nederlandse vlag voor je omhoog”, straalt ze.

Ook bij de prijsuitreiking waren Pim Mulder (5), Chantal Regter (6), Bas van der Aa (7) en Sanne’s vader Leon Thijssen (8) en tot grote verrassing van zichzelf werd Regter gehuldigd als beste amazone van Indoor Wierden, wat haar een extra prijs van 1.000 euro opleverde.

Voorzitter Raymond Spekenbrink is zeer enthousiast over het verloop van het druk bezochte evenement. “Toen ik vier jaar geleden hier begon, had Indoor Wierden nieuwe impulsen nodig. De menavond was dit jaar opnieuw een gigantisch succes. De nieuwe CSI1-rubrieken naast het CSI2 werden zeer goed ontvangen, maar ook de verlengde piste is een succes. We hebben de sport letterlijk meer ruimte kunnen bieden. We hadden dit jaar zoveel inschrijvingen dat we ruiters moesten teleurstellen. Ik denk dat we nu alle tools in handen heben om verder te kunnen. Volgend jaar viert Indoor Wierden het 40-jarig jubileum en ik denk dat het een mooi streven is om dan een derde rankingproef aan te bieden, dus met nóg meer prijzengeld.”

De Grote Prijs van het CSI1 over 1,35 meter werd zaterdag gewonnen door James Billington met Doklahoma VDL (v. Baloubet du Rouet). Jesper Romp won de proef over 1,25 meter van het CSI 1 met Esmee (v. Berlin) en topper in de wedstrijd over 1,30 meter was Doron Kuipers op Indiana van HD (v. Toulon).

De Z-finale vn zaterdagmiddag werd een prooi voor Rink-Jan Dijkstra met Sanchez (v. Stakkato).

Zie verder  www.indoorwierden.com

Foto Sanne Thijssen met Ulena van www.fototrailer.nl

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Ellen Zwijnenberg was zaterdag met haar schimmelmerie Boeve's Boulogne (v. Carolus II) veruit de sterkste in de finale van de klasse ZZ... (09-11-2013)