Noorse triomf in GP voor junioren

ENSCHEDE - De internationale jeugdwedstrijden tijdens Indoor Twente werden zondag afgesloten met een Noorse overwinning. De zestienjarige Amalie Hegre won de Grote Prijs voor junioren over 1,40 meter met haar tienjarige merrie Remedy. Beste Nederlandse amazone was Micky Morssinkhof uit Lievelde op de vierde plaats.

De Grote Prijs voor junioren was voor de meeste deelnemers net een maatje te groot. “Dit weekend vormden de young riders en de ponyruiters de sterkste groepen”, was de ervaring van parcoursbouwer Jos Brinkman. “Ik heb voor de junioren een reëel parcours over 1,40 meter neergezet. Niet te technisch, maar er werd wisselend gereden. Teveel stuurfouten en bij sommigen ontbrak gewoon het geluk.”

Op elke hindernis in het parcours werd wel een keer een foutje gemaakt. Tricky was de allerlaatste oxer, waar een hoop ruiters hun kans op de barrage in rook zagen opgaan zoals Lisa Nooren die afgelopen dagen geweldige resultaten boekte en opnieuw een schitterende rit liet zien. Ze werd nu zevende.

Uiteindelijk bleven maar drie van de 39 junioren foutloos. “Ik had er liever wat meer gezien. Misschien had ik de laatste oxer twintig centimeter minder breed moeten zetten, maar dat is achteraf gepraat. De hele week was er mooie sport en ik heb vooral genoten van de Grote Prijs voor young riders die ik op 1,50 meter-niveau gebouwd heb”, verwijst Jos Brinkman naar de hoofdrubriek op zaterdagavond, gewonnen door Doron Kuipers.

De topdrie in de Grote Prijs voor junioren werd gevormd door buitenlandse amazones. Evy Morssinkhof uit België reed zeer sterk met Vega (v. Heartbreaker) en maakte met haar tweede prijs het familiefeest compleet. ‘s Ochtends won haar broertje Simon de Small Tour bij de pony’s en ‘s middags schreef haar zusje Romy de Grote Prijs bij de pony’s op naam.

Nichtje Micky Morssinkhof werd knap vierde op Lucas (v. Lincoln) als snelste combinatie met één foutje in de driesprong. Ze is blij met deze afsluiting. “Afgelopen dagen had ik nog niet foutloos gereden en nu had ik weer een fout, maar gelukkig zit ik er nu wel vooraan bij. Tijdens de laatste Grote Prijzen was ik steeds de snelste vierfouter. Ik hoop dat de volgende keer dat ene balkje wel blijft liggen”, lacht ze.

De Belgische ponyamazone Romy Morssinkhof kneep zichzelf nog net niet in de armen na afloop van de Grote Prijs voor pony’s op Indoor Twente. Het was al de derde Grote Prijs op rij die ze met haar pony Diamond won. “Diamond is echt in vorm, maar ik dacht van tevoren dat het onmogelijk zou zijn ook hier te winnen”, lacht ze.

In de sfeervolle piste met een volle tribune sprongen de pony’s fantastisch in de Grote Prijs. Parcoursbouwer Jos Brinkman zette de hindernissen niet op maximale afmetingen neer, maar had wel een paar technische lijnen uitgedacht, wat de moeilijkheidsgraad verhoogde. Van de 51 starters kwamen er dertien terug in de barrage, waarin Romy Morssinkhof als één van de eersten in actie kwam.
Tweede werd Sjoerd Kommers uit Lepelstraat met Atlanta (v. Oklund), voor de Britse ruiter Alex Chitty op Amilie JR Z (v. Artos Z).

“Diamond is van zichzelf al heel snel en kan heel kort draaien”, vertelt Romy, pupil van Lucy Allen. “Zij heeft nu wel wat rust verdiend." Maandag zal ze zich weer op school moeten melden. “Dan moet ik alles weer inhalen wat ik afgelopen week gemist heb. Ik probeer tussen de rubrieken door wel te leren, want ik zit in het examenjaar.”

De familie Morssinkhof is in hippische kringen een bekende naam. Romy’s zus en broertje reden eveneens internationaal op Indoor Twente, net als nichtje Micky. “Het is een heel mooi concours”, vertelt Romy. “Ik heb hier heel fijn kunnen rijden en alles was goed geregeld.”

De Grote Prijs voor Children (1,20 meter) werd gewonnen door Louise Van Laer uit België met Stefanie (v. Corland). Beste Nederlander was Lars Kersten op de vierde plaats met Zinnia (v. Oramé).

Maandag wordt Indoor Twente voortgezet met de Expo Talent Sale, gevolgd door de hengstencompetitie op dinsdag. Van donderdag tot en met zondag zijn er international wedstrijden op CSI**-niveau.

Zie de website wwww.indoortwente.nl

Meer Hippisch Hengelo

»
BOEKELO – Het was zondagochtend nog even spannend of Tim Lips met zijn elfjarige bruine merrie Lady Chin van ’t Moerven (v. Lord Chin) zou mogen... (10-10-2021)
»
ENSCHEDE - Stichting Manege Het Groot Roessingh wordt in de spotlights gezet tijdens de Expo Talent Sale, de veiling van jonge springpaarden op... (22-11-2013)
»
ENSCHEDE - Kirsten Rikkert eindigde zondag met Sorrento tijdens Indoor Twente als derde in de hunting class. Met haar tijd van 54,69 seconde moest ze... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Marleen Bruggink heeft zaterdagavond laat tijdens Indoor Twente met haar negenjarige bruine ruin Vampire (v. Marome x Voltaire) het... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Het Open Twents Verenigingskampioenschap springen is zaterdag tijdens Indoor Twente gewonnen door het tweede team van de Berrg en... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Willem Greve schreef zondag tijdens Indoor op imponerende wijze de Kuipers Logistics Grote Prijs van Twente op zijn naam. Met de... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Wim Schröder bezette zondag de vijfde plek in de finale van de competitie voor jonge paarden over 1,30/1,35 meter. Met Beau Rubertha R had... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Harrie Wiering sloot vrijdag tijdens Indoor Twente de twee fasenrubriek over 1,40 meter voor de Medium Tour als derde af. Met de... (07-12-2012)
»
ENSCHEDE - Sander Geerink kwam donderdag 1,67 seconde tekort om met zijn zevenjarige vosruin Robinson (v. Rupert R x Odermus R) de rubriek bij de ... (06-12-2012)
»
ENSCHEDE - Vicky Helthuis moest woensdag tijdens Indoor Twente in de klasse Z/ZZ in handicap haar meerdere erkennen in Amanda Slagter. De Weerselose... (05-12-2012)
»
ENSCHEDE -  Jeroen Dubbeldam eindigde dinsdag met BMC Eldorado van den Zeshoek als derde in de klasse Z in de wedstrijd voor de GMB KWPN GMB... (05-12-2012)
»
ENSCHEDE - Tot recordopbrengsten kwam het net niet, maar de tiende editie van Expo Talent Sale mag absoluut geslaagd worden genoemd. De 22 jonge... (03-12-2012)
»
ENSCHEDE - Klanten uit binnen- en buitenland reisden de laatste weken af en aan bij Stal De Sjiem en de BWG Stables. Het uitproberen van de... (03-12-2012)
»
ENSCHEDE - Sam van Ooijen was zondag tijdens Indoor Twente prima op dreef bij de children. In de ochtenduren schreef Van Ooijen met zijn achtjarige... (02-12-2012)
»
ENSCHEDE - De overheersing van Doron Kuipers bij de young riders werd tijdens Indoor Twente ook in de Grote Prijs bevestigd. De Rotterammer won op... (01-12-2012)
»
ENSCHEDE - Jesper Romp was vrijdag de sterkste young rider in de rubriek over 1,35 meter met barrage voor de Small Tour tijdens Indoor Twente. De... (30-11-2012)
»
ENSCHEDE - Sander Geerink vond donderdag op de eerste springdag van Indoor Twente tijdens de rubriek op tijd over 1,40 meter voor young riders alleen... (29-11-2012)
»
ENSCHEDE - Het Open Twents Verenigingskampioenschap, opengesteld voor alle verenigingen in Nederland, is al jaren onlosmakelijk verboden met Hippisch... (29-11-2012)
»
ENSCHEDE - De schijnwerpers in de Go Planet Expo Hall in Enschede waren woensdag op de eerste dag van Indoor Twente volop gericht op Vai Bruntink. De... (28-11-2012)
»
ENSCHEDE - Twaalf dagen lang staat de Go Planet Expo Hall in Enschede bol van nationale en internationale paardensport. Hippisch Hengelo is verhuisd... (27-11-2012)