KOLIEK WORDT TWEEVOUDIG NATIONAAL KAMPIOEN IN BOEKELO FATAAL

Topper Bayro van Tim Lips overleden

MADE – De onder Tim Lips zeer succesvolle schimmel is overleden. De 14-jarige ruin overleed aan de gevolgen van koliek. De combinatie Lips en Bayro was de afgelopen jaren de beste en meest succesvolle combinatie van TeamNL in de internationale eventingsport.

In 2017 en 2018 werd de combinatie Nederlands kampioen in Boekelo en boekte tal van internationale successen. In 2019 was Tim Lips met zijn topper heel dicht bij een individuele medaille op het Europees kampioenschap in Luhmuhlen. Een ongebruikelijke springfout hield hen toen van het podium. 

Lips en Bayro stonden door hun successen aan kop van de Olympic ranking in Europa en dwongen daarmee een individuele startplaats voor TeamNl af bij de komende Olympische Spelen. De combinatie werd gezien als een van de kanshebbers op een topklassering in Tokio.
Tim verliest in Bayro een grote vriend en zijn beste paard. Een van de beste paarden uit de Nederlandse eventingsport ooit, die zijn mooiste jaren nog voor zich had.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Tim Lips: “Vanochtend hebben we met veel pijn in ons hart afscheid moeten nemen van mijn lievelingspaard Bayro. Helaas was hij niet meer te redden tijdens een operatie ter gevolge van koliek. Ik heb het geluk gehad om meer bijzondere paarden in mijn leven gehad te hebben, maar Bayro was absoluut de nummer 1 !!!
Een paard met zo’n lief karakter, zo intelligent, zoveel kwaliteit. Een absoluut droompaard! Samen hebben we acht jaar lang fantastische resultaten behaald.”

‘Mooist denkbare vriendschap’
“Het meest bijzondere resultaat van Bayro is toch wel het ontstaan van de mooist denkbare vriendschap voor het leven met zijn eigenaren: lieve Rianne en Stijn, Willemien en Hans, Jeanine en Cees, Ineke en Nico en Chantal en William.

En vooral mijn ouders die er twee jaar geleden voor zorgden dat ik met hem kon blijven rijden! De talloze lessen bij Nicole met hem zullen me altijd bijblijven, want al was hij regelmatig wat laconiek, als we gingen trainen kwam het beste in hem naar voren. Zoveel bijzondere momenten die we graag samen nog een aantal jaar hadden willen beleven....

Iedereen die close was met Bayro is verdrietig, ik wil iedereen bedanken die de laatste acht jaar voor hem gezorgd heeft, niet te vergeten de veterinairs die tot het laatste moment gevochten hebben voor hem.

Bayro was zeker ons ‘Once in a lifetime horse’. Dankje wel Bayro voor al die bijzondere momenten. RIP Bayro.”

Meer Eventing

BOEKELO – Na een zinderende ontknoping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de... (10-10-2021)
BOEKELO – Met twaalf foutloze combinaties binnen de tijd werd tijdens de crosscountry van de 49ste editie van Military Boekelo-Enschede een hogere... (09-10-2021)
BOEKELO – De Military Boekelo-Enschede krijgt een ongekend spannende apotheose. Na de crosscountry staan liefst zes combinaties met het afsluitende... (09-10-2021)
BOEKELO – De Fransman Benjamin Massie vertrok zaterdag om 11.00 uur met Climaine de Cacao als eerste starter vertrokken voor de crosscountry van de... (09-10-2021)
BOEKELO - In de vijftig jaar van Military Boekelo-Enschede namen slechts twaalf Twentse ruiters deel. De laatste van hen was Madeleiner Brugman in... (08-10-2021)
BOEKELO - Dé verrassing van de tweede dressuurdag tijdens Military Boekelo-Enschede kwam vrijdag van de 49-jarige Willemina van der Goes-Petter. De... (08-10-2021)
BOEKELO – Edith Howard, in het verleden jarenlang wedstrijdsecretaresse van Military Boekelo-Enschede, had donderdag een leuke verrassing in petto... (08-10-2021)
BOEKELO – De gemeente Enschede heeft de jubilerende Military Boekelo-Enschede de Enschede Penning toegekend. De pas aangetreden waarnemend... (08-10-2021)
BOEKELO – Tim Lips bezorgde zichzelf donderdag een aardig verjaardagscadeautje. De 36 jaar geworden Brabander staat na de eerste dag van de dressuur... (07-10-2021)
BOEKELO – Alle paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire inspectie werden fit genoeg bevonden voor de 49ste editie van Military... (06-10-2021)
Foto's Caresse Kolkman © Ashley Claus
OUDKARSPEL - Voor Caresse Kolkman stond afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer eens een samengestelde wedstrijd op het programma. De... (19-04-2021)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede is van donderdag tot 7 en met zondag 10 oktober geen gastheer van de strijd om het Europees kampioenschap... (17-03-2021)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede is een van de drie kandidaten voor de organisatie van het EK eventing van dit jaar. Concurrenten voor ‘Boekelo’... (20-01-2021)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
MARKELO - Erna en Rikus Bronsvoort, eigenaren van manege en groepsaccommodatie Snorrewind in Markelo, gaan van start met een nieuw Leader-project:... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden staat dit weekeinde in het teken van Eventing Indoor Twente. Zaterdag was het de beurt aan de... (19-01-2020)
DELDENERBROEK – Op de leeftijd van honderd jaar is zondag Hans Brugman sr. overleden. Brugman was in 1976 de eerste voorzitter van de Stichting... (16-12-2019)
ERMELO - Andrew Heffernan (foto) is de nieuwe bondscoach van de eventingruiters van TeamNL.  De in Engeland gevestigde Heffernan volgt hiermee de... (13-12-2019)
BOEKELO – Met de komst van onder anderen regerend Olympisch kampioen Michael Jung, zijn voorgangster Sandra Auffarth en Europees titelhouder Ingrid... (02-10-2019)
TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)