Tim Lips net voor Alice Lozeman

BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk achter gelaten. Na 47 van de 94 starters staan Tim Lips en Keyflow er het beste voor op de 22ste plek in het tussenklassement en dat is één plaatsje hoger dan de titelverdedigster van het Nederlands kampioenschap Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Harry Belafonte.

De overige Nederlanders - Alice Naber met ACSI Zamzam, Rabo Talententeamlid Jordy Wilken met Burry Spirit en Renske Kroeze met Jane Z - zijn in de staart van het klassement te vinden. 

De toch wat tegenvallende prestatie van Tim Lips en Keyflow is bijzonder jammer, ook omdat deze wedstrijd de laatste is waarin dit paard aan de start komt. Komende maand wordt de schimmel, waarmee Lips in 2013 nog als zevende eindigde op het EK in Malmö en brons won met het Nederlandse team op de WK in Caen 2014, twintig jaar. Volgens de internationale reglementen bereiken paarden daarmee de pensioengerechtigde leeftijd. Dat dit paard in november is geboren houdt verband met het gegeven dat Keyflow in Nieuw Zeeland ter wereld kwam en daar valt het voorjaar in de herfst van het Noordelijk halfrond. 

Na de eerste dag van de Military Boekelo Enschede zijn het de Angelsaksische ruiters die de leiding in handen hebben. De Britse Isabella Innes Ker, ook bekend onder de naam Lady Roxburghe, heeft met Carolyn de leiding in handen. De 22-jarige adellijke dame eindigde dit jaar op het EK voor young riders in het Poolse Strzegom als achtste.

Ker wordt op zeer korte afstand gevolgd door de Australiër Paul Tapner met Bonza King of Rouges. Tapner eindigde in 2014 tijdens de Wereldruiterspelen met Kilronan als veertiende en werd met het Australische team vierde, achter het bronzen Nederlandse team.

Sam Griffiths, ook uit Down Under, staat met Beaurepaire Nemo derde. Deze Australiër greep in Rio met een vierde plek net naast de individuele medailles, maar eindigde met het team wel als derde. Oliver Townend uit Groot-Brittannië staat met Colley SRS vierde. Ker heeft een totaal van 42,00 punten na de dressuur en heeft daarmee al een voorsprong van ruim elf punten op Tim Lips. (Bron Military-Boekelo)

Foto Tim Lips van Jet Bonvanie/Kiek4Fun

Meer Eventing

ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale eventing. De amazone kon al niet meer worden ingehaald... (09-10-2016)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)