Brugman met drie paarden in B-kader

DELDENERBROEK - Madeleine Brugman is dit seizoen met drie paarden opgenomen in het nationale B-kader eventing. Voor Sundancer en Lost for Words betekent dat een stapje terug, voor Katmandu een promotie. De amazone uit Deldenerbroek vindt die ontwikkeling niet meer dan logisch. "Naar het WK Kentucky wil ik niet en dan ligt het voor de hand dat de bondscoach anderen in het A-kader opneemt.  

Brugman, die zich in de herfst van 2009 op het laatste moment terugtrok van het EK in Fontainebleau, laat de Wereldspelen om twee redenen aan zich voorbij gaan. "Het is me te ver weg voor mijn paarden. Bovendien wil ik me dit seizoen vooral concentreren op wedstrijden op drie sterrenniveau. Daar moet ik wat meer comfortabel in worden. Waarschijnlijk ga ik om die reden in mei of juni nog een paar weken naar Chris Bartle in Engeland om aan mijn crossvaardigheden te werken. Ik richt me op het EK van 2011 in Luhmuhlen. Dat is mooi dichtbij en altijd een fijne wedstrijd. Sunny heeft daar zelfsd al eens gewonnen, toen het nog een evenement op twee sterrenniveau was. De wedstrijden van twee sterren gaan ons inmiddels vrij gemakkelijk af, we moeten nu een stapje hoger. Ik zal ongetwijfeld eerst wel weer een paar keer op mijn snuit vallen, dat was vroeger met de twee sterren ook zo. Maar aan het eind van het jaar hoop ik ook in die drie sterrencrosses wat comfortabeler rond te rijden."

De eventingruiters pakken het onder leiding van bondscoach Martin Lips serieus aan. Binnenkort starten de combinaties met extra trainingen waarbij ze les krijgen van niemand minder dan Anky van Grunsven en Rob Ehrens.

Voor het komende seizoen heeft alleen Tim Lips een kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Kentucky op zak. De blik van de rest van de topruiters is vooral gericht op het EK in Luhmuhlen van 2011. Uiteraard staan er dit jaar wel diverse andere internationale evenementen op het programma.
Het A-kader senioren bestaat uit Anouk van Gerven (Eye Catcher), Raf Kooremans (Vadrouille en Solo en Cavalor Telstar), Tim Lips (Concrex Oncarlos en Van Schijndel’s Concrex Owaola) en Iris Pemen met Roosje.

Foto Madeleine Brugman van Jeffrey Pardoen

Meer Eventing

BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)
BOEKELO – Na een thrillerachtige ontknoping, waarvan het scenario bedacht had kunnen zijn door Alfred Hitchcock, ging de zege in de 51ste editie van... (09-10-2022)
BOEKELO - Als Laura Collett zondag in de afsluitende springproef minder dan 3,7 strafpunt oploopt, schrijft de Engelse net als in 2019 de Military... (08-10-2022)
BOEKELO - De hindernissen waarmee Adrian Ditcham het Twentse coulisselandschap heeft gedecoreerd voor de 51ste  editie van de Military Boekelo-... (07-10-2022)
BOEKELO - Een rondetafelgesprek op vrijdag 7 oktober gaat de aanzet opleveren voor een degelijker structuur van de Nederlandse eventingsport. Dat wil... (04-10-2022)
BOEKELO - De 51ste editie van Military Boekelo-Enschede, die van 6 tot en met 9 oktober wordt gehouden, heeft een deelnemersveld om van te... (28-09-2022)
BOEKELO – Na een zinderende ontknoping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de... (10-10-2021)
BOEKELO – Met twaalf foutloze combinaties binnen de tijd werd tijdens de crosscountry van de 49ste editie van Military Boekelo-Enschede een hogere... (09-10-2021)
BOEKELO – De Military Boekelo-Enschede krijgt een ongekend spannende apotheose. Na de crosscountry staan liefst zes combinaties met het afsluitende... (09-10-2021)
BOEKELO – De Fransman Benjamin Massie vertrok zaterdag om 11.00 uur met Climaine de Cacao als eerste starter vertrokken voor de crosscountry van de... (09-10-2021)
BOEKELO - In de vijftig jaar van Military Boekelo-Enschede namen slechts twaalf Twentse ruiters deel. De laatste van hen was Madeleiner Brugman in... (08-10-2021)
BOEKELO - Dé verrassing van de tweede dressuurdag tijdens Military Boekelo-Enschede kwam vrijdag van de 49-jarige Willemina van der Goes-Petter. De... (08-10-2021)
BOEKELO – Edith Howard, in het verleden jarenlang wedstrijdsecretaresse van Military Boekelo-Enschede, had donderdag een leuke verrassing in petto... (08-10-2021)
BOEKELO – De gemeente Enschede heeft de jubilerende Military Boekelo-Enschede de Enschede Penning toegekend. De pas aangetreden waarnemend... (08-10-2021)
BOEKELO – Tim Lips bezorgde zichzelf donderdag een aardig verjaardagscadeautje. De 36 jaar geworden Brabander staat na de eerste dag van de dressuur... (07-10-2021)
BOEKELO – Alle paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire inspectie werden fit genoeg bevonden voor de 49ste editie van Military... (06-10-2021)
Foto's Caresse Kolkman © Ashley Claus
OUDKARSPEL - Voor Caresse Kolkman stond afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer eens een samengestelde wedstrijd op het programma. De... (19-04-2021)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede is van donderdag tot 7 en met zondag 10 oktober geen gastheer van de strijd om het Europees kampioenschap... (17-03-2021)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede is een van de drie kandidaten voor de organisatie van het EK eventing van dit jaar. Concurrenten voor ‘Boekelo’... (20-01-2021)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)