FEI WIJST TITELSTRIJD TOE AAN ZWITSERSE AVENCHES

‘Boekelo’ grijpt naast EK eventing

Tm Lips in de cross tijdens Military Boekelo-Enschede in 2018

BOEKELO - Military Boekelo-Enschede is van donderdag tot 7 en met zondag 10 oktober geen gastheer van de strijd om het Europees kampioenschap eventing.

Tijdens een boardmeeting op het hoofdkantoor van de internationale paardensportfederatie FEI te Lausanne werd dinsdag besloten het EK aan het Zwitserse Avenches te gunnen. Daar wordt het gehouden van 22 tot en met 26 septemb er. Ook Montelibretti had zich als kandidaat gemeld.

“Het is een teleurstelling dat we ons 50-jarig jubileum geen extra glans kunnen geven met het organiseren van het EK”, verhult voorzitter Robert Zandstra van Military Boekelo-Enschede zijn deceptie niet.
Het zou een geweldige bekroning op ons jubileum en voor de eventingsport in Nederland zijn geweest.”

Unieke kans
Enkele maanden geleden kwam de FEI terug op haar 2020 genomen besluit  om in 2021, behalve de Olympische Spelen, geen internationaal kampioenschap te houden. De Nederlandse eventingliefhebbers en ook veel internationale collega’s dachten op dat moment aan een unieke kans voor ‘hun’ Boekelo. Wat zou er mooier zijn dan het vieren van de 50ste verjaardag met het in huis halen van het EK? De organisatie durfde de uitdaging aan en maakte begin maart haar definitieve kandidatuur aan de FEI kenbaar.

Robert Zandstra (foto hiernaast) richt de blik toch alweer vooruit: “Team Boekelo heeft gekozen voor de sport. Dit betekent dat de wedstrijd van donderdag 7 tot en met zondag 10 oktober hoe dan ook doorgaat. “Volle bak of rekening houdend met nog opspelende coronaperikelen. Het moet raar lopen willen we in 2021 niet weer kunnen genieten van topeventing. Uiteraard kiezen we voor een evenement volgens de beste militarytraditie. Een unieke mix van topsport, business en pleasure. Met nog zeven maanden te gaan en hoopvolle vooruitzichten zal iedereen, van sponsor tot vrijwilliger, de schouders eronder willen zetten om een bijzondere lustrumeditie te realiseren.”

Nederland kreeg wel de finale van de strijd om de FEI Nations Cup voor de jeugd toegewezen. Dat wordt van 23 tot en met 26 september gehouden op hippisch centrum De Peelbergen in Kronenberg.

Meer Eventing

BOEKELO – Na een zinderende ontknoping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de... (10-10-2021)
BOEKELO – Met twaalf foutloze combinaties binnen de tijd werd tijdens de crosscountry van de 49ste editie van Military Boekelo-Enschede een hogere... (09-10-2021)
BOEKELO – De Military Boekelo-Enschede krijgt een ongekend spannende apotheose. Na de crosscountry staan liefst zes combinaties met het afsluitende... (09-10-2021)
BOEKELO – De Fransman Benjamin Massie vertrok zaterdag om 11.00 uur met Climaine de Cacao als eerste starter vertrokken voor de crosscountry van de... (09-10-2021)
BOEKELO - In de vijftig jaar van Military Boekelo-Enschede namen slechts twaalf Twentse ruiters deel. De laatste van hen was Madeleiner Brugman in... (08-10-2021)
BOEKELO - Dé verrassing van de tweede dressuurdag tijdens Military Boekelo-Enschede kwam vrijdag van de 49-jarige Willemina van der Goes-Petter. De... (08-10-2021)
BOEKELO – Edith Howard, in het verleden jarenlang wedstrijdsecretaresse van Military Boekelo-Enschede, had donderdag een leuke verrassing in petto... (08-10-2021)
BOEKELO – De gemeente Enschede heeft de jubilerende Military Boekelo-Enschede de Enschede Penning toegekend. De pas aangetreden waarnemend... (08-10-2021)
BOEKELO – Tim Lips bezorgde zichzelf donderdag een aardig verjaardagscadeautje. De 36 jaar geworden Brabander staat na de eerste dag van de dressuur... (07-10-2021)
BOEKELO – Alle paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire inspectie werden fit genoeg bevonden voor de 49ste editie van Military... (06-10-2021)
Foto's Caresse Kolkman © Ashley Claus
OUDKARSPEL - Voor Caresse Kolkman stond afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer eens een samengestelde wedstrijd op het programma. De... (19-04-2021)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede is een van de drie kandidaten voor de organisatie van het EK eventing van dit jaar. Concurrenten voor ‘Boekelo’... (20-01-2021)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
MADE – De onder Tim Lips zeer succesvolle schimmel is overleden. De 14-jarige ruin overleed aan de gevolgen van koliek. De combinatie Lips en Bayro... (29-03-2020)
MARKELO - Erna en Rikus Bronsvoort, eigenaren van manege en groepsaccommodatie Snorrewind in Markelo, gaan van start met een nieuw Leader-project:... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden staat dit weekeinde in het teken van Eventing Indoor Twente. Zaterdag was het de beurt aan de... (19-01-2020)
DELDENERBROEK – Op de leeftijd van honderd jaar is zondag Hans Brugman sr. overleden. Brugman was in 1976 de eerste voorzitter van de Stichting... (16-12-2019)
ERMELO - Andrew Heffernan (foto) is de nieuwe bondscoach van de eventingruiters van TeamNL.  De in Engeland gevestigde Heffernan volgt hiermee de... (13-12-2019)
BOEKELO – Met de komst van onder anderen regerend Olympisch kampioen Michael Jung, zijn voorgangster Sandra Auffarth en Europees titelhouder Ingrid... (02-10-2019)
TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)