Alice Naber prolongeert titel

BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van de nationale eventing. De amazone kon al niet meer worden ingehaald in de strijd om het Nederlands kampioenschap, nadat haar belangrijkste concurrentie Elaine Pen veertien strafpunten opliep in het afsluitende springparcours. 

Met Coral Estate Harry Belafonte (foto) passeerde ze Coral Estate Curacao, waarmee ze tweede werd. Omdat ruiters slechts met één paard in aanmerking komen voor de medailles pakte Tim Lips in zijn laatste wedstrijd met Keyflow zilver en Elaine Pen met Dostowjewski het brons. "Heel gaaf dit", was de eerste reactie van Alice Naber. "Kampioen worden is al lastig, maar het blijven is nog veel moeilijker. En dan ook nog eerste en tweede worden, dat is geweldig."

De Military Boekelo-Enschede werd gewonnen door de Duitse amazone Stephanie Böhe, die met haar veertienjarige bruine Holsteiner ruin al na de crosscountry de leiding had genomen. Haar landgenoot Andreas Dibowski, al twee keer winnaar in Boekelo, werd met FRH Buts Avadon tweede en de Engelsman Oliver Townend bezette de derde plaats met Cooley SRS.

Het Nederlands team sloot de finale van de FEI Nations Cup, die ook in Boekelo verreden werd, af  met een fraaie derde plaats. Engeland won de landenwedstrijd. Door de derde plaats in de teamwedstrijd van Boekelo deed de formatie van bondscoach Martin Lips goede zaken voor het eindklassement van de FEI Nations Cup 2016. De vierde plaats waarop Oranje stond, werd moeiteloos vastgehouden. Engeland won de finale in Boekelo en het eindklassement van 2016. In het internationale klassement eindigde Alice Naber met Harry Belafonte  op een verdienstelijke achtste plaats. Voor de 19-jarige Keyflow van Martin Lips was de wedstrijd in Boekelo het laatste optreden van de schimmel die zo veel heeft betekend voor de Nederlandse eventingsport. Hun bijdrage aan de unieke bronzen teammedaille op het WK in 2014 mag als belangrijkste wapenfeit van Tim Lips en Keyflow gezien worden.

Behalve de drie medaillewinnaars was ook Theo van de Vendel met Zindane lid van het Nederlandse team. In Rio de Janeiro kwam hij bij de Olympische Spelen ongelukkig ten val, maar in Boekelo eindigde hij na een sterk gereden cross zaterdag en acht fouten in het springen als vijfde in het NK. De vierde positie was voor Renske Kroeze met Jane Z die een fraai debuut maakte op de belangrijkste internationale eventingwedstrijd van Nederland.

Voor uitslagen, zie www.military-boekelo.nl

Meer Eventing

ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO – Drie deelnemers van de Military Boekelo werden zaterdag per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Ze raakten alle drie gewond... (09-10-2016)
BOEKELO – Het leek er zaterdag lang op dat twee tweevoudig winnaars van Military-Boekelo de slotdag zouden ingaan als de belangrijkste kandidaten... (08-10-2016)
BOEKELO - Ook tijdens de internationale Military Boekelo Enschede werd het ondubbelzinnig duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van deze tak van... (07-10-2016)
BOEKELO - De vijf Nederlandse ruiters die op de eerste dag van de Military Boekelo Enschede de dressuurring binnenreden hebben geen grootse indruk... (06-10-2016)
BOEKELO – Op de startlijst van de Military Boekelo-Enschede staan na de veterinaire inspectie van woensdag de namen van 94 combinaties uit veertien... (05-10-2016)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)