Variatie troef bij Euregio Indoor

DENEKAMP – Drie topavonden markeren het zeer gevarieerde programma van Euregio Indoor Denekamp, dat ook dit jaar liefhebbers van uiteenlopende paardensportdisciplines veel te bieden heeft. Traditioneel hoogtepunt is elk jaar opnieuw de drukbezochte hengstenavond, dit keer op dinsdag 25 oktober. Drie dagen later, vrijdag 28 oktober, zal manege Zonnebeek opnieuw goed gevuld zijn als het equipe-, het knock-outspringen en het masterspringen op de agenda staan.

Topmenners zorgen zaterdag 12 november voor het klapstuk in het slotweekend van Euregio Indoor Denekamp, dat van 18 oktober tot en met 13 november haar zestiende editie beleeft.

De hengstenavond is een onderdeel van het evenement, waar elke rechtgeaarde
paardensportliefhebber al weken vooraf naar uitkijkt. Dit jaar krijgt deze een bijzonder feestelijk tintje met de huldiging van Gerben Morsink en Carthageno Z, onlangs in het Belgische Lanaken in een veld van ongeveer 250 deelnemers tot wereldkampioen bij de zesjarige paarden gekroond.

Voor het hengstenspringen hebben diverse toppers hun komst aangekondigd. Zo zullen behalve Gerben Morsink onder anderen nationaal kampioen Jeroen Dubbeldam, Sjaak Sleiderink, Gert-Jan Bruggink, Willem Greve, Steven Veldhuis en Sander Geerink hun opwachting maken. Uit Duitsland komen René Tebbel en Joachim Heyer, die achter Morsink tweede en derde werd tijdens het WK op Zangersheide.

Het programma heeft in vergelijking met voorgaande jaren een kleine wijziging ondergaan. Als eerste - extra - rubriek, staat het springen voor vijfjarige paarden op stijl met hindernissen van 1,15 meter op de agenda. Dezelfde paarden mogen, indien gewenst, aansluitend ook in de klasse M starten. Voor de
vierjarige paarden blijft het springen op stijl over twee ronden gehandhaafd. Na de dressuurshow wordt de avond afgesloten met het Z/ZZ springen.

Tuigpaardsterren van Stal Mekkes trekpleister
De dressuurshow belooft uit te groeien tot een waar rassendefilé. Zo kan het publiek genieten van onder andere de haflinger Winser G, een aantal dressuurponyhengsten en amazone Judith Pietersen met haar Friese hengst Tsjabring waarmee ze een kür op muziek zal verzorgen. Tot de trekpleisters van de show zullen stellig ook de tuigpaardsterren van Stal Mekkes uit het Groninger Doezum behoren. Aanvoerder van het stel is Primeval Bentley VDL, tijdens het EK dressuur in Rotterdam winnaar van de prestigieuze SilFit Masterclass.

In de negende kwalificatiewedstrijd voor die reeks in Geesteren versloeg Bentley aan de teugels bij Derk Jan Mekkes de in zijn sportloopbaan niet eerder verslagen Brandy met berijder Harry van de Middelaar. Stal Mekkes presenteert verder onder meer de tweeënhalf jaar oude hengst Egano, mede-eigendom van Stal Eurocommerce, en de succesvolle tuiger Vitz Randall van Anemone Horsetrucks.

Op de hengstenavond kunnen bezoekers bij een verloting een dekking winnen van Carthino Z, een andere topper uit de stallen van het Team Morsink.

Combinatie van sport en show
Het programma van vrijdag 28 oktober is een combinatie van sport en show. Korte, maar boeiende rubrieken voor equipes en masters completeren het springprogramma, dat in het knock-outspringen een spectaculair onderdeel heeft. Maximaal 32 ruiters mogen met elkaar uitmaken wie uiteindelijk in de duels van één tegen één de sterkste is.
Vanaf circa 22.00 uur neemt de zevenkoppige formatie van de Denekamper Spatzen bezit van de hal als aanjager van de feestavond.

Spectaculaire afsluiting door menners
Euregio Indoor Denekamp, waar de springruiters in de klassen B tot en met ZZ uiteraard volop mogelijkheden krijgen hun kunnen te tonen, wordt in het weekeinde van 12 en 13 november als gebruikelijk afgesloten door de menners. De absolute specialisten in deze discipline komen zaterdag 12 november in de ring bij de tweespannen paarden en vierspannen paarden en pony’s. Aan kwaliteit ook hier geen gebrek. Tom Engbers presenteert zich als kersverse nationaal kampioen met zijn tweespan aan het eigen streekpubliek in het gezelschap van onder anderen zijn voorganger Raymond Letteboer. De menner uit Oud Ootmarsum eindigde dit keer als vierde. Bij de vierspanrijders is Mark
Weusthof, nummer vier van het NK, de te kloppen man.

Op zondag 13 november is Euregio Indoor Denekamp echt voorbij als ook de strijd om de Twente Cup is gestreden. Hieraan wordt deelgenomen door een- en tweespannen paarden en pony’s.

René Tebbel was vorig jaar de sterkste bij het hengstenspringen. Foto www.fototrailer.nl  

Meer Euregio Indoor

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
DENEKAMP – De eerste ontmoeting in de strijd om der Twente Cup mennen werd zaterdag in manege De Zonnenbeek in Denekamp bij de tweespannen gewonnen... (15-11-2022)
»
DENEKAMP – Euregio Indoor Denekamp is zaterdag en zondag weer het domein van de menners. Diverse (intern)nationale en regionale topkoetsiers binden... (13-11-2015)
»
DENEKAMP – Met een minimale marge van slechts vijfhonderdste seconde greep Eric ten Cate vrijdag met ECW Bleu Sky de winst tijdens de twintigste... (01-11-2015)
»
DENEKAMP - Toen Anna-Liza Makkinga vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp in de klasse ZZ met Chrystal Clear (v. Calido) met 32,87 seconde een tijd... (24-10-2015)
»
DENEKAMP - Twintig jaar geleden ontstond bij de Dinkelruiters in Denekamp het idee te proberen meer van onze Duitse ruiters aan de start te krijgen... (22-10-2015)
»
DENEKAMP - Een van de grootste indoorevenementen in de paardensport van de Euregio staat van 16 oktober tot en met 10 november in de grensplaats... (21-10-2013)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof heeft net als de voorgaande jaren de vierspanwedstrijd van Euregio Indoor Denekamp op zijn naam geschreven. De menner uit... (11-11-2012)
»
DENEKAMP - Menners spelen de hoofdrol in het slotweekend van Euregio Indoor denekamp. Zaterdag komen vanaf 17.00 uur de tweespannen paarden en de... (10-11-2012)
»
DENEKAMP – Remco Been en Numero Uno-zoon Thoran R (foto), een dag eerder al succesvol in de klasse ZZ, vormden vrijdag uiteindelijk de beste... (26-10-2012)
»
DENEKAMP - Lisanne Roesink (foto) zorgde donderdag voor een fraaie thuiszege tijdens Euregio Indoor Denekamp. De amazone van de Dinkelruiters hield ... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - Jacques Wilmink was woensdagavond wel wijs in groep 1 van de klasse M tijdens Euregio Indoor Denekamp. De twintigjarige ruiter uit Ambt-... (25-10-2012)
»
DENEKAMP - De bezoekers in een goed gevulde manege De Zonnenbeek genoten dinsdagavond met volle teugen van een showblok met hengsten van absolute... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - Julian Kraay was de grote man van de springrubriek voor de klasse Z/ZZ (1,30/1,35 meter) tijdens de hengstenavond van Euregio Indoor... (24-10-2012)
»
DENEKAMP - De organisatoren van Euregio Indoor Denekamp hebben voor hun traditionele hengstenavond van dinsdag nog een aantrekkelijk onderdeel aan... (22-10-2012)
»
DENEKAMP - Thomas Krone was vrijdag met Bokendy de sterkste in de klasse L tijdens Eurergio Indoor Denekamp. De Sint-Jorisruiter klopte in de barrage... (20-10-2012)
»
DENEKAMP - Mark Weusthof (foto) en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de... (13-11-2011)
»
DENEKAMP - Louis Nieuwhuis (foto) was zaterdagavond tijdens Euregio Indoor Denekamp met Miss Ottey te sterk voor de concurrentie tijdens het springen... (06-11-2011)
»
DENEKAMP - Nog belangrijker dan snel rondgaan is zelfs in een barrage dat je foutloos blijft. Chantal Regter noteerde vrijdagavond van de zes... (28-10-2011)
»
DENEKAMP - Robert Vos (foto) stond donderdag met de achtjarige Wakiekie op eenzame hoogte in de klasse Z tijdens Euregio Indoor Denekamp. De ruiter... (27-10-2011)