MAREILLE LENFERT BESTE IN DIAMANT VAN TWENTERAND MET LA FLORI

Zege dressuurfinale met springpaard

DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger van de klasse B troefde ze de overige finalisten af. En wat het extra bijzonder maakte was dat ze haar succes boekte met de vierjarige La Flori, nota bene gefokt als springpaard.

“Ergens blijkt ze toch dressuurgenen te hebben”, lacht de amazone als ze de fraaie bokaal, een sjerp, een paardendeken, een hoofdstel en een geldbedrag in ontvangst heeft genomen. “Ooit ben ik regionaal kampioen geweest met haar moeder Heyli. Die had zo’n goed karakter dat we er daar nog wel een van wilden. La Flori was tweeënhalf toen ze op stal kwam, ze werd gekocht van Robert Oude Lashof. 2,5 We hebben haar zadelmak laten maken en ze kon al heel gauw sjouwen. Ze heeft gewoon een heel betrouwbaar karakter, is er altijd voor je. Haar moeder was ook zo.”

La Flori is eigendom van haar moeder Marjo Lentfert en haar oom Henry Dijkers. Diens dochter Rianne rijdt de zwarte merrie afwisselend met haar nicht Mareille Lentfert. “Ze heeft nog maar een paar keer dressuur gelopen, maar al een paar mooie winstpunten behaald.” In Den Ham werd de combinatie beloond met een score van 68,250 procent en daar kon niemand van de concurrentie tegenop. “Super onverwacht”, zegt Mareille Lentfert ten overvloede. “Voorlopig ga ik geen keus maken tussen het springen en de dressuur. Want ze kan allebei goed. Dus blijf ik beide dingen doen.”

Nog een 'puppy'
Ook de nummer twee leverde haar prestatie met een pas vierjarige ‘puppy’. Kayleigh Eleveld (klasse L1) reed met Finnigan naar een fraai resultaat van 67,750 procent. De derde plaats was voor Janine Raatjes met Brinkhof’s Jaxx (66,417). 

De Diamant van Twenterand bij de ponyruiters werd zaterdag gewonnen door Tessa Delger (klasse Z1, categorie E) met Cindi. Ze kreeg 67,721 procent voor haar optreden. Lokaal favoriet Bjarne Oort (L1-C) van de organiserende Bosruiters werd keurig tweede met Samorens Mareno (67,250).

De Diamant van Twenterand zou aanvankelijk al in het begin van het seizoen gehouden worden. Na versoepelende maatregelen  in het kader van de coronacrisis kon er in overleg met de gemeente en veiligheidsregio eind augustus alsnog worden gereden. Niet in het laatst mede dankzij de voorbeeldige inzet van veel vrijwilligers. 

Mareille Lentfert in actie met La Flori (boven) en tijdens de prijsuitreiking met (links) Kayleigh Eleveld met Finnigan. Foto's © Foto4U.nl

Meer Dressuur

LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte... (28-11-2021)
AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)
RIJSSEN – Ashley Langevoort was afgelopen weekend een klasse apart in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden indoor dressuur in Rijssen. Met Kascade (v... (05-10-2021)
DENEKAMP – Jessie Wiefferink boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens Outdoor Denekamp. De amazone uit Wierden won zowel de klasse Z met Giantum... (31-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft de Paralympische Spelen in Tokio afgesloten met een tweede zilveren medaille. De ruiter Haarle moest toestaan, dat zijn... (30-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft in Tokio brons veroverd in de individuele test tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De 53-jarige ruiter uit Daarle... (26-08-2021)
ERMELO – Frank Hosmar is zoals verwacht met Alphaville NOP opgenomen in Team NL voor het onderdeel dressuur tijdens de Paralympische Spelen in Tokio... (19-07-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
WIERDEN – Frank Hosmar moest dit weekend afstand doen van zijn nationale titel paradressuur, maar de ruiter uit Haarle kon daar prima mee leven. (06-06-2021)
WAREGEM – Frank Hosmar moest zich dit weekend zonder zijn topper Alphaville NOP  tevreden stellen met de tweede plaats in de eindrangschikking... (25-04-2021)
ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en... (30-03-2021)
DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een... (25-02-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)