Weer record voor Frank Hosmar

AMSTERDAM – Met 81,583 procent scoorde Frank Hosmar vrijdag met Alphaville NOP (v. Sandre 2006) opnieuw een nieuw record in zijn kür op muziek. De Europees kampioen uit Haarle won er tijdens Jumping Amsterdam op superieure wijze de wedstrijd om de KNHS Para-Dressuur Trophy mee. Naaste concurrent Rixt van der Horst moest met Caraat liefst vier volle procenten op Hosmar toegeven.

De kwalificatiewedstrijd had in het geheel een erg hoog niveau. “Weer een record. En dan te bedenken dat ik Alphaville vòòr de Olympische Spelen van Londen als paard zag voor de verkoop. Gelukkig dacht mijn trainster Adelinde Cornelissen er toen al anders over. ‘Alfie’ ging zelfs al mee naar Londen en groeit nog steeds. Ook letterlijk: zijn stokmaat is echt groter geworden omdat door de bespiering de schoft daadwerkelijk omhoog is gekomen”, zegt Frans Hosmar.

Elke pas was raak op de mooie muziek van Charles Monterie. Jurylid Monique Peutz (Groningen) zei: “De hele proef was een en al harmonie. Met het ene kleine foutje van een drafpas na het extra onderdeel pirouette kom ik nog op een 8,5 als cijfer voor de harmonie. Een 9 kon ik kwijt voor de eenvoudige galopwissels. Het was echt genieten”

Het nu nog regerende Rabotalent van het jaar Rixt van der Horst werd fraai tweede met haar nieuwe paard Caraat (v.Gribaldi). De vanzelfsprekende kwaliteit in de draf scoorde hoog (77,583%) en de hele proef bleef Caraat mooi gelijkmatig in het tempo.

Aan topprestaties van Van der Horst en Hosmar is iedereen zo langzamerhand gewend. Voor  de grote verrassing zorgde deze keer Glasten Krapels met Wisconti  (v. Wolkenstein II). Hij reed een proef die het best omschreven kan worden als ‘spannend’, met veel uitdrukking. De combinatie werd nipt derde 77,333 procent. Lotte Krijnsen uit Enschede eindigde met Zarienta (v. Sir Sinclair) als vijfde met 72,417 procent.

Jumping Amsterdam
1. Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville NOP  81,583 %
2. Rixt van der Horst (Nistelrode) – Caraat (v.Gribaldi), 77,583 %
3. Glasten Krapels (Halfweg NH) – Wisconti (v.Wolkenstein II), 77,333 %.

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)