LINDA VERWAAL IS MOEILIJKE PERIODE NA VERBRIJZELEN ENKEL AARDIG TE BOVEN

Stuivertje wisselen met talenten

ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van haar talentvolle paarden de eerste twee plaatsen in de Lichte Tour in Luttenberg, waar de subtop zich verzamelde.

Ongeveer anderhalf jaar geleden verbrijzelde Linda Verwaal een enkel toen ze thuis tijdens een training van een paard tuimelde en deze bovenop haar voet landde. Nog altijd draagt ze thuis bij de training nog geen rijlaarzen weer, maar wedstrijden rijden is al enige tijd geen taboe meer voor de amazone uit Enter. Met paarden van diverse eigenaren presteert ze weer op niveau. “Het gaat gelukkig alleen maar steeds beter”, lacht ze. “Misschien ben ik wel extra gemotiveerd nu ik weet wat je mist als je met je pootje omhoog zit. Op een gegeven moment ga je je eigen mental coach worden. Ik heb nu wel weer zoiets van: de schouders eronder en ervoor gaan.”

Ze vervolgt: “Op dit moment heb ik sowieso veel getalenteerde paarden op stal. Per wedstrijd zoek ik er daarvan drie uit die ik meeneem. Zaterdag had ik Be Smart van Judith Ribbels (op voorgrond op foto boven), Emily van Jeannet Koehorst en Ghio van Rom Vermunt bij me, die lopen alle drie op Lichte Tour-niveau. Ik ben ze een beetje aan het doortrainen. Qua prestaties wisselen ze een beetje stuivertje met elkaar. In Luttenberg was Be Smart de smartste, een paar weken geleden gold dat voor Emily en Ghio. Het zijn gewoon heel fijne paarden en het is ook fantastisch om te mogen samenwerken met zulke plezierige eigenaren.”

Juryleden wat verdeeld
De juryleden oordeelden zaterdag wat verdeeld over de prestaties van Linda Verwaal. Be Smart, de tienjarige donkerbruine hengst (v. Bordeaux), scoorde 64,926 procent. Het optreden met Emily (foto rechts, v. Florencio) bleef daar niet ver bij achter met een waardering van 64,632 procent. Ghio had een mindere dag en kwam dit keer niet verder dan de achtste plek.

Linda Verwaal: “Die scores vielen wel wat lager uit dan ik had verwacht. Beide paarden liepen erg fijn. Be Smart kende misschien nog wat minder spanning dan de elf jaar oude bruine merrie die wel vier witte voetjes heeft. Emily is ontzettend talentvol en totaal anders dan de knappe, zwarte hengst waar ieder ponymeisje van droomt. Ze is lichtvoetig, heeft heel veel afdruk en er zit pit in. Ik denk dat er voor haar en Be Smart in de toekomst nog veel meer in zit.”

Rom Vermunt twee keer tweede
Rom Vermunt eindigde in beide proeven voor de klassen Z2 en ZZ Licht als tweede met zijn negen jaar oude bruine ruin Kissinger (v. Singola). In de eerste ronde moest hij met 69,412 procent de zege laten aan Lisanne der Nederlanden, die met Iron Man tot 70,588 procent kwam. Zijn tweede rit was goed voor 67,206 procent en werd alleen overtroffen door Nicole de Leeuw met I-Catcher (70,294).

Angela Wiegmans-Snippe werd met de dertienjarige donkere vosruin Floris een keer derde en eenmaal winnares in de klasse Z1. Met 211,5 en 211 punten presteerde ze mooi constant. Lyanne Rottink zegevierde in de eerste proef op de tienjarige bruine merrie Amazing Star met 212,5 punt.

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)