ANNABEL ROOTVELD DEBUTEERT MET WINST BIJ DEBUUT DAILY DIAMOND IN RIJSSEN

Spontaan idee pakt succesvol uit

RIJSSEN – Annabel Rootveld gaf woensdag tijdens de Mölkes Rijssense Dresuurdagen met haar debuterende zevenjarige zwartbruine goedgekeurde hengst Daily Diamond (v. Daily Deal) meteen haar visitekaartje af. De combinatie werd tweede in de eerste proef van de klasse Z2/ZZ Licht en won de tweede.

Met haar tweede troef, de zevenjarige bruine ruin Happy Feet (v. Aaron) deed ze het precies andersom, zodat ze een dubbele overwinning opeiste. Ook overall was ze de beste in Rijssen. “En eigenlijk heel onverwacht”, erkende Annabel Rootveld na afloop. “Voor Daily was het de eerste keer dat ik met hem op concours ging”, verklapte de amazone, die de hengst rijdt voor Jan Greve en Anneke Vellekoop  van De Watermolen.

Paard voor de toekomst
“Met Daily had ik al wel een aantal hengstenshows gelopen, maar dit is echt wat anders. Eergisteren kreeg ik het spontane idee om hem maar eens in te schrijven en dat pakte heel goed uit. Het is net als Happy Feet een paard voor de toekomst, van allebei hebben we hoge verwachtingen.”

Niet alleen met haar scores (67,5 en 67,06 procent voor Happy Feet en 67,35 en 69,27 procent voor Daily Diamond) was ze zeer tevreden. “Het was ook een erg mooi concours. Ze hadden het echt goed voor elkaar. Het terrein was super met mooie banen en de hele organisatie liep gesmeerd. En ze hadden een hoop prijzengeld en leuke extra prijzen, dat maak je landelijk niet vaak meer mee.”

Claudia Krijgsman met Saffir (65,15) en Marike Klok met Weidehuis Vive la Vie (65,14) werden allebei een keer derde in de klase Z2/ZZ Licht.

Linda Verwaal
Linda Verwaal deelde de lakens uit in de klasse Z1. Met Incredible LVD (v. Charmeur) hield ze vooral in de eerste proef met 67,5  procent de concurrentie ruim op afstand. In het tweede bedrijf kwam ze tot 69,56 procent. Beide keren was Janine Flier met Harley goed voor de tweede plaats (65,15 en 68,97) en eindigde Janneke Punte met Hubertha R als derde (62,5 en 66,03 procent).

Meer Dressuur

KRONENBERG – Frank Hosmar was in het pinksterweekeinde niet te kloppen tijdens de wedstrijden paradressuur in Kronenberg. Met zijn veertienjarige... (09-06-2019)
ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van... (26-05-2019)
ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met... (26-05-2019)
GEESTEREN – Joyce Vegter deed het zondag uitstekend op de laatste dag van de dressuurweek tijdens Hippisch Geesteren. Ze leverde gemiddeld de beste... (29-04-2019)
GEESTEREN – Kim Morsink-Koop was vrijdag niet te kloppen in de klasse Z2 dressuur tijdens Hippisch Geesteren. De amazone uit Enschede zegevierde in... (27-04-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld vormde donderdag met Happy Feet (v. Aaron) de beste combinatie in de klasse Z2/ZZL tijdens het concours hippique van... (12-04-2019)
AMSTERDAM - Frank Hosmar moest vrijdag tijdens Jumping Amsterdam in de wedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressage Trophy genoegen nemen met... (25-01-2019)
SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin... (06-01-2019)
HELLENDOORN – Ashley Langevoort veroverde vorige week twee dressuurtitels in de strijd om de kampioenschappen van Kring Reggedal. Met Wendy Hulsink-... (04-01-2019)
ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)