GEEN WEDSTRIJD FRANK HOSMAR, MAAR MET ZOON THIJMEN IN QUARANTAINE

Reis naar Doha wordt nachtmerrie

Frank Hosmar met Guetta

DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een nachtmerrie uitgelopen. De ruiter uit Haarle verblijft samen met zijn zoon Thijmen in quarantaine en komt niet aan de start in de hoofdstad van Qatar.

Op zijn Facebook-pagina verhaalt Hosmar over zijn hachelijke avontuur. “En dan denk je dat je alles wel gehad hebt.... Maandagnacht aangekomen in Doha. Beiden daar een pcr-test gedaan en door naar ons hotel. Een prachtige super de luxe kamer! De volgende ochtend gebeld en we waren beide ‘negativ and free to go’. Dus gelijk naar stal, waar Guetta blij stond te wachten. Even met hem gereden en hij liep fijn.” 

Licht actief virus
“Terug bij het hotel werden we al opgewacht door een paar mannen die alleen maar zeiden dat we naar de kamer moesten gaan, verder wilden ze niks zeggen. Later kregen we bericht dat Thijmen drager was van een licht actief virus, niet besmettelijk voor anderen en hij zou er ook niet ziek van worden. Hoe dan? Voor vertrek negatief getest en al die tijd bij mij geweest?!? Ik denk dat de test niet goed was. Ik wil opnieuw testen. Maar je kunt praten tot je een ons weegt, meewerken en -denken doen ze echt niet!”

“Lang verhaal kort: we zijn met zijn tweeën overgebracht naar een ander hotel, waar ze ons opgesloten hebben. Dus voor mij is er geen wedstrijd meer....Gelukkig wordt Guetta heel goed opgevangen door Daniëlle van Vilsteren, echt super blij mee! 
Hopelijk kunnen we heel snel weg hier, maar ik ben bang dat ze ons opsluiten tot het eind van de quarantaine.... ‘Gouvernement rules’ heb ik iets te vaak gehoord…”

Ook de reis naar Doha zelf verliep voor Frank en Thijmen Hosmar al niet zonder obstakels. Omdat de beloofde visa ontbraken verbleef het tweetal noodgedwongen twee extra dagen in België alvorens op het vliegtuig te kunnen stappen.

Lotte Krijnsen
Ook in Doha en wel actief in de ring is Lotte Krijnsen. Ze werd donderdag in de teamtest van Grade IV voor haar optreden met de vijftienjarige zwartbruine merrie Rosenstolz (v. Rotspon x Sandro Hit) beloond met een score van 73,542 procent. In een veld van zeven starters hoefde ze alleen de Braziliaan Rodolpho Riskalla met Don Henrico voorrang te verlenen (76,458).

Meer Dressuur

LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte... (28-11-2021)
AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)
RIJSSEN – Ashley Langevoort was afgelopen weekend een klasse apart in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden indoor dressuur in Rijssen. Met Kascade (v... (05-10-2021)
DENEKAMP – Jessie Wiefferink boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens Outdoor Denekamp. De amazone uit Wierden won zowel de klasse Z met Giantum... (31-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft de Paralympische Spelen in Tokio afgesloten met een tweede zilveren medaille. De ruiter Haarle moest toestaan, dat zijn... (30-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft in Tokio brons veroverd in de individuele test tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De 53-jarige ruiter uit Daarle... (26-08-2021)
ERMELO – Frank Hosmar is zoals verwacht met Alphaville NOP opgenomen in Team NL voor het onderdeel dressuur tijdens de Paralympische Spelen in Tokio... (19-07-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
WIERDEN – Frank Hosmar moest dit weekend afstand doen van zijn nationale titel paradressuur, maar de ruiter uit Haarle kon daar prima mee leven. (06-06-2021)
WAREGEM – Frank Hosmar moest zich dit weekend zonder zijn topper Alphaville NOP  tevreden stellen met de tweede plaats in de eindrangschikking... (25-04-2021)
ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en... (30-03-2021)
DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)