Prima start Hosmar en Krijnsen

DEAUVILLE - Frank Hosmar en Lotte Krijnsen zijn het EK paradressuur in het Franse Deauville uitstekend begonnen. Hosmar won de teamtest in grade IV met een score van precies 74,000 procent met bijna twee volle punten voorsprong op zijn grote concurrente Sophie Wells, Lotte Krijnsen eindigde in haar klasse grade III als derde met een waardering van bijna zeventig procent (69,816). De Duitse Hannelore was de sterkste met 71,474.  

De eerste klap die Nederland uitdeelde in de landenproef was vrijdag al een daalder waard. Het Nederlandse team had ook winnaars in de grades Ib met Nicole den Dulk, en in grade II met Rixt van den Horst en in grade IV met Frank Hosmar.

Frank Hosmar reed met Alphaville NOP gecoacht door Adelinde Cornelissen een beheerste proef van een rijtechnisch hoog niveau. Het bleek ook goed voor de winst. Niet eerder won Hosmar op een kampioenschap de landenproef. “Alphaville is nu sterker en dat geeft zo’n fijn fundament. Dan kun je aan details werken, aan meer verzameling in overgangen bijvoorbeeld. Dat komt er nu uit!”, zei Frank Hosmar.

Lotte Krijnsen was de heldin van de dag in grade III. Met Rosenstolz had zij een fijne verrichting, met alleen een stuurfoutje in een uitgestrekte draf. Lotte Krijnsen: “Dat mijn trainer Seth Boschman er is om te helpen, de mentale training vooraf van Sanne Beijerman, alles helpt. Ik had nu dat fijne totaalbeeld met een veer erin, iets wat op het NK in Ermelo maar niet wilde lukken. En dat hier op mijn eerste kampioenschap. Ik ben enorm blij.”

“Een fijne start die vertrouwen geeft aan de rest van het team”, vond bondscoach Heuitink.

Voor zaterdag staat de individuele test op het programma voor individuele medailles. Ook is dan na optelling van de resultaten van de landentest en de individuele test het teamresultaat bekend. (Bron KNHS)

Voorlopige stand landenwedstrijd
1. Groot Brittannië 223,486 %
2. Nederland 219,738%
3. Duitsland 216,581%

Foto Frank Hosmar met Alphaville NOP van CHIO Rotterdam.

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)