KAMPIOENSCHAP IN ERMELO TWEE WEKEN OPGESCHOVEN

NK dressuur in eerste week juni

Het NK dressuur is ook voor Frank Hosmar van groot belang.

ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en met 6 juni op de agenda en wordt verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Het NK is een uiterst belangrijke wedstrijd voor de senioren van TeamNL- en paradressuurruiters in dit olympische jaar. 

Tijdens het NK zal er gestreden worden om de titel Nederlands kampioen in de Zware Tour (senioren), U25, young riders, junioren, children en paradressuur. Ook staan de KNHS kampioenschappen van de KNHS voor het ZZ-Zwaar en de Lichte tour op het programma. 

Oorspronkelijk stond het NK dressuur gepland in het weekend van 21 tot 23 mei. Door de titelstrijd twee weken te verplaatsen hoopt de organisatie meer ruimte te krijgen om publiek live mee te laten genieten. Tot het verplaatsen van het kampioenschap is besloten in goed overleg met de verschillende bondscoaches.

Zoveel mogelijk publiek
In 2020 was het NK Dressuur, tussen de verschillende coronapieken door, het eerste en tevens laatste hippische evenement met publiek. Dit jaar zal de organisatie er wederom alles aan doen om zoveel mogelijk mensen in het stadion te kunnen ontvangen. Hoewel er nog veel onzeker is, wordt positief uitgekeken uit naar deze komende titelstrijd. Het wordt weer langer licht en mooier weer en met een beetje geluk mogen tegen die tijd de terrassen weer open. Natuurlijk zal ook dit jaar moeten worden voldaan aan verschillende strenge coronamaatregelen. Een gezondheidscheck, anderhalve meter afstand, voldoende desinfectiegel en nog wat andere zaken zullen er zeker bij horen.

Iris Boelhouwer, technisch directeur van de KNHS, verheugt zich op een mooi kampioenschap. “Een NK is natuurlijk altijd iets om naar uit te kijken en zeker in deze moeilijke tijden zijn dit lichtpunten. Op een Nederlands kampioenschap dressuur zien we de nationale top en daarmee de wereldtop aan het werk, dat is toch geweldig. Na alle coronamaatregelen en de nare gevolgen van de uitrbraak van rhinopneumonie, kunnen we positieve berichten goed gebruiken. Ik hoop met heel mijn hart dat we in juni met zijn allen een geweldig NK neer kunnen zetten.”

Het programma van het NK Dressuur 2021 is nog niet helemaal bekend, maar zal vergelijkbaar zijn met dat van 2020. Spoedig zal er een update volgen over het programma en de selectiecriteria. (Bron KNHS)

Meer Dressuur

LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte... (28-11-2021)
AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)
RIJSSEN – Ashley Langevoort was afgelopen weekend een klasse apart in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden indoor dressuur in Rijssen. Met Kascade (v... (05-10-2021)
DENEKAMP – Jessie Wiefferink boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens Outdoor Denekamp. De amazone uit Wierden won zowel de klasse Z met Giantum... (31-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft de Paralympische Spelen in Tokio afgesloten met een tweede zilveren medaille. De ruiter Haarle moest toestaan, dat zijn... (30-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft in Tokio brons veroverd in de individuele test tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De 53-jarige ruiter uit Daarle... (26-08-2021)
ERMELO – Frank Hosmar is zoals verwacht met Alphaville NOP opgenomen in Team NL voor het onderdeel dressuur tijdens de Paralympische Spelen in Tokio... (19-07-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
WIERDEN – Frank Hosmar moest dit weekend afstand doen van zijn nationale titel paradressuur, maar de ruiter uit Haarle kon daar prima mee leven. (06-06-2021)
WAREGEM – Frank Hosmar moest zich dit weekend zonder zijn topper Alphaville NOP  tevreden stellen met de tweede plaats in de eindrangschikking... (25-04-2021)
DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een... (25-02-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)