VERUIT STERKSTE IN KLASSE Z1 BIJ DRESSUURWEDSTRIJDEN ISIDORUSRUITERS 

Mooie scores van Corina Pleij

Foto Corina Pleij met Kolana © Nadine de Jong

ISIDORUSHOEVE – De beste scores tijdens de wedstrijden dressuur van het concours van de Isidorusruiters kwamen op naam van Corina Pleij. De amazone uit Wierden boekte vrijdag  met Kolana 247 en 231,5 punten en was daarmee onbetwist de sterkste in de klasse Z1.

Voor Corina Pleij is de paardensport een leuke hobby naast haar drukke bestaan als  podotherapeut en moeder. Samen met collega Erik Wink voert ze de directie over de praktijk Podologic met drie vestigingen in Wierden, Ommen en Dedemsvaart. Thuis vragen de dochtertjes Tess (4) en Mila (1) veel aandacht. “Voor mij zijn de paarden altijd al hobby geweest”, aldus de amazone, al vanaf de tijd dat ik ging studeren. Maar ik ben wel fanatiek als ik rijd hoor, dan ga ik er voor. Ik ben ook nog jurylid voor de klassen B en L.” 

Thuis veel hulp
Dat lukt mede, omdat ze thuis de zaken goed voor elkaar heeft. “Ik heb veel hulp van mijn moeder Lineke Hofstee, die mijn paarden altijd heeft doorgereden. In september wordt ze 65, maar haar droom is nog een keer in de Z te starten. Net als mijn vader Gerrit-Jan is ze fysiotherapeut. Pa houdt op stal alles netjes en is altijd de bak aan het slepen. Ook mijn vriend Patrick ten Bruggencate doet heel veel. De mannen rijden zelf geen paard, maar ze werken hard mee. En ik mag ook Ferdi Van Ekeris-Kersten niet vergeten. Ook hij heeft een grote bijdrage geleverd aan vooral de prestaties van Kolana.” 

Momenteel heeft Corina Pleij de beschikking over twee paarden, waarbij Kolana als zevenjarige elitemerrie gevorderd is tot de klasse Z1. Met Kolanastrijdt ze donderdag in die klasse bij de Hippiade om de nationale titel. Voor de subtop kan ze beschikken over de twee keer zo oude elitemerrie Delilah. Met haar reed ze bij de recente kampioenschappen van de Regio Overijssel naar de titel bij de viertallen, samen met Ferdi van Ekeris-Kersten, Marike Klok en Marlous Voskamp. “We gaan echt proberen zaterdag in Ermelo ook bij het NK in Ermelo kampioen te worden”, belooft ze.

Vera van der Sluis met Giana (219,5) en Noortje Radstake met Lucky Diamond (218) moesten veel op haar toegeven. In de tweede manche bleef Radstake aanzienlijk dichter in de buurt van Pleij, maar moest ze met 228,5 punt genoegen nemen met de tweede plek. Dit keer tekende Marleen Verheul met Heidewonne’s Facebook voor de derde plaats (214,5).

Marike Klok 
In de gecombineerde klasse Z2/ZZ Licht ging de winst in de eerste omloop dezelfde dag naar Marike Klok met Weidehuis Indira Ghandi (227), voor Tessa Delger met Golden Elvis (223,5) en Lotte Klumper met Limited Edition (216,5). De tweede proef werd een prooi voor Marieke ten Elsen met Irose, die met 235,5 punt Marike Klok (opnieuw 227) en Lotte Klumper (219) het nakijken gaf.

Britt Riethorst klopte de concurrentie donderdag in de klasse M1/M2 met Lexus in de eerste proef (215,5). Viktoria Oudendijk werd tweede met Eduardo (210), Agnes Dahlgren derde met Mirculix S (204,5). Maxime Pouwels won met Deovolento de tweede rit (192), waarin Lyanne Rottink met Django (190,5) en Viktoria Oudendijk (190) niet veel voor haar onder deden.

Op het zelfde niveau werd ook zaterdag gereden. Dit keer was Chantal Thuinte met Kallidin in beide proeven de sterkste (198 en 209). Viktoria Oudendijk eindigde met Eduardo als tweede in de eerste ronde (196,5), waarin Melissa Vennevertloo met Kendall Platinum derde werd (192). De laatste schoof in het tweede bedrijf een plekje naar boven op (192,5) en dit keer was de derde positie voor Chyenne van Dijk met I Am Epic (190).

Esmée Heupink
Esmée Heupink duldde woensdag met Lorethro geen  concurrentie boven zich in de klasse L1/L2.  Met 218,5 en 200 punten was ze te sterk voor de rest van het veld. Bij het eerste optreden was de tweede plek voor Sercola Quariento met Activius Dolorosa (207) en de derde, net als in de tweede ronde, voor Marcelle Hesselink met Maseratti (205 en 198). Hesselink verzekerde zich in de tweede omloop ook nog van de tweede prijs met Minelli (199).

Tes Winkelhuis begon zaterdag het best in deze klasse met ZZ Joy (200), voor Floor Spanjaard met Gardo EST (195,5) en Gerlin van der Kolk met Iebienna W (190,5). Vervolgens was Eline ten Thije de sterkste met Dentina (190,5) en bleef Tes Winkelhuis in de strijd om de tweede plek met 189,5 punt Laura Spenkelink op Holiday (188) voor.
Dominique Veltman was met 213 en 199 punten op Lamour twee keer niet te kloppen in de rubriek voor alleen de klasse L2.

Dylian Roelofs was met Nova Girl superieur in de klasse B en won met 221,5 en 205 punten. Wouter Wittebol zorgde in de eerste rit nog voor de meeste weerstand op Giovanni W (204) en troefde daarmee Isabelle Klein met Enneke Leen (203,5) net af. Amber van Tubbergh werd met Champagne St. Martin tweede in de volgende ronde (199). Daarin deelden Isabelle Klein en Natasja Hampsink met Kingston D de derde plek (198).

Onderste foto: Marike Klok met Weidehuis Indira Ghandi.

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)