DUBBELE ZEGE MET HANDSOME IN DRESSUURCONCOURS ‘ EIGEN’ VJENNERUITERS

Klinkende scores Ellen Niekolaas

VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan zich voorbijgaan. Zaterdag klom ze echter wel in het zadel van haar zevenjarige schimmelruin Handsome (v. Johnson x Sir Sinclair). En met succes. Ze won beide proeven in de klasse Z1/Z2 met klinkende scores.

Haar punten (238,5 en 232,5) waren persoonlijke records voor de amazone, die met de eveneens voor het secretariaat werkzame Ilse Protsman had afgesproken dat beiden één dag in de ring in actie zouden komen. Het ging de tegenwoordig in Wierden woonachtige Ellen Niekolaas uitstekend af. “Het liep echt lekker, al regende het een keer heel hard toen ik moest rijden. Tot afgelopen weekend bleef ik steeds hangen rond de 225 punten, ik wilde gewoon een keer de 230 halen. Ik heb er twee weken hard aan gewerkt met Handsome en dat kwam nu naar voren.”

Marloes Terhurne volgde met Hillary beide keren als tweede op respectabele afstand (228,5 en 224,5). De derde plaatsen waren voor Anne-Lauren Stoteler met Duchess of Esbi (216) en Marjon Siersema met Sieriks (213).

Echt het maatje
In en buiten de ring is Handsome echt het maatje van Ellen Niekolaas. “Het is een heel betrouwbaar dier, dat altijd zijn best voor je doet. Ik heb hem als veulen gekocht. Eenmaal in de ring gaan zijn oortjes altijd naar voren, dan heeft hij het prima naar zijn zin en geniet ook ik. Het gaat mij vooral om de ontspanning en het plezier. Dat geldt ook voor mijn paard. Hij is enorm leergierig en doet altijd goed zijn best. Toch kan hij ook onzeker zijn, dus het is belangrijk dat ik dingen niet forceer. We zijn nu spelenderwijs bezig met de vliegende wissels en dit pakt hij goed op.”

“We rijden sinds kort in de klasse Z1, dat gaat erg goed”, gaat ze verder. “Toch valt er nog wel winst te behalen aan onder andere de impuls, daar zijn we de laatste twee weken mee bezig geweest. Aan de punten te zien van afgelopen weekend, zijn we op de goede weg. Ik heb al veel vraag naar hem gehad, maar ik wil ‘m niet kwijt.”

De docente Nederlands aan de CSG Reggesteyn is deze week actief bij de regionale titelstrijd in Heeten. Daar start ze individueel in de klasse Z1 met Handsome en maakt ze tevens deel uit van het team ‘Fourmidable’, waarmee ze samen met clubgenoten Ilse Protsman en Vincent Bultink en Ingrid Wolves van De Oosterhoffruiters uit Rijssen een gooi doet naar de titel bij de viertallen.

Vincent Bultink
Vincent Bultink (rechts op foto van www.fototrailer.nl) was op vrijdag de enige ruiter, die de overheersing van amazones tijdens het concours in Vriezenveen kon doorbreken. Met Gaudi zegevierde hij in de eerste proef van de klasse Z1/Z2, met evenveel punten (217,5) als nummer twee Lyanne Rottink op Fimona W. Anouk Noordman eindigde met Indigo als derde (216,5). In de tweede proef domineerde een ander drietal. Amy Klein Wolterink won met Harvey (219), voor Milou Anthonisse met Chef’s Special (212) en Ingrid Wolves met Bilenar (209).

Behalve Ellen Niekolaas slaagde alleen Wendy Roelofs er in op één dag beide proeven in haar klasse winend af te sluiten. Met Inevitable was ze zaterdag twee keer de sterkste in de klasse L2 (191 en 199,5).

UITSLAGEN VRIEZENVEEN
 

Meer Dressuur

GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)
SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)