Janneke Punte op oude voet verder

WIERDEN - Janneke Punte (foto) begon de strijd om de Twente Cup 2011 zoals ze de vorige editie afsloot: met een overwinning. Met Feinsliebchen (v. Florestan I x Ehrentusch was de 24-jarige amazone uit Enschede in manege De Vossenbos de sterkste in de klasse ZZ Licht, die voor het eerst op het programma staat in de wedstrijdreeks. Met scores van 218 en 224 punten was ze een maatje te sterk voor Sarah van Fessem, die met Westenwind W als tweede eindigde (216 en 215). Zelf werd Punte ook derde met Verona (v. Weltina x Belisar), waarmee ze 221 en 210 punten haalde.

Vorig jaar reed Janneke Punte nog in de klasse Z1 met Feinsliebchen. "Hij is wat werkwilliger dan Verona", vond ze na afloop van haar dubbele optreden. "Feinsliebchen vindt het leuk om op concours te gaan. De laatste tijd is het daar niet zo vaak gaan gekomen. Hij moet gewoon veel mee. Ook over Verona ben ik op zich best tevreden. Zij moet alleen nog meer naar grotere wedstrijden. We hebben heel goed getraind om ervoor te zorgen dat ik haar fijn aan de hulpen had. Ik weet dat ze thuis veel meer beweging toont dan ze nu liet zien."

Janneke Punte geniet van haar deelname aan de Twente Cup. "Het is gewoon  een leuke wedstrijd, waaraan je mee moet doen. Al maakt het me in principe niet uit of het nu om de Twente Cup gaat of om een landelijke wedstrijd. Maar ik vind het nog wel steeds een uitdaging om te kijken of ik bovenaan kan blijven."

In de klasse Z1 ontspon zich een boeiend duel tussen Inge Meijer met Don Amigo (226) en Natasja Damhuis met Zidaan (224), dat in het voordeel van eerstgenoemde beslecht werd. Romy van der Schaft met Androdine en Linda Mars met Vocironia deelden de derde plek met ieder 219 punten.
Linda Verwaal was met Schwarzmann te sterk voor de concurrentie in de klasse Z2. Bij haar score van 217 punten bleef Suzan Kock met Triomf als nummer twee zes punten achter. Arnold Veldhuis verzekerde zich met Ravel van de derde positie (210).

Meer Dressuur

»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)