JOYCE VEGTER KNAP ACHTSTE IN NK DRESSUUR ZZ ZWAAR

‘Het gaat absurd hard met Gabana’

ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met haar achtjarige donkerbruine merrie Gabana (v. Bretton Woods) net buiten de top zes met een score van 67.857 procent. In de kleine finale voor de rest van de deelnemers, de kür op muziek, eindigde ze met 69.524 als tweede achter Dinja van Liere met Hartsuijker, zodat ze als achtste in de eindstand werd genoteerd.

“Dat is ver boven verwachting”, aldus een uitgelaten Joyce Vegter na afloop. “Vooraf had ik hier echt meteen voor getekend, ik heb niets te klagen. Gabana loopt nog maar een maand in de ZZ Zwaar. Dus eerlijk gezegd dacht ik dat dit kampioenschap te vroeg zou komen. In de eerste ronde had ik jammer genoeg drie kleine foutjes, die eigenlijk niet nodig waren geweest. In de kür was ze echt foutloos.”

De concurrentie was uiteraard fors in Ermelo. “Er stonden echt grote namen op de lijst”, wist Joyce Vegter. “Dan moet je proberen om niet te nerveus te worden. Ik was wel onder de indruk. Ook van de hele entourage, want die is toch heel anders dan wanneer je bij ons in de buurt een gewone wedstrijd rijdt. Maar gelukkig heb ik goed de focus kunnen houden en heel fijn kunnen pieken.”

Hoe ze de toekomst ziet met Gabana? “Eerst maar eens een dagje genieten. Gabana mag een paar dagen bijkomen. En dan maar op richting de Lichte Tour. Ongelooflijk eigenlijk. Ik wist natuurlijk dat het een fantastisch paard is, maar dat ze nu al dit niveau aankan, is ongekend. Twee jaar geleden had ze nog geen wedstrijd gelopen. Het gaat absurd hard.”

Janneke Punte
Janneke Punte kon in Ermelo geen potten breken in de Lichte Tour. Op de eerste dag moest ze op haar dertienjarige bruine ruin Bianco-D (v. Ungaro) met een score van 63,235 procent genoegen nemen met de 24ste en laatste positie. In de kleine finale werkte ze zich wat meer naar boven en hield ze drie tegenstanders achter zich met een waardering van 64.265 procent.

Foto Joyce Vegter met Gabana © Foto4U

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)