JOYCE VEGTER KNAP ACHTSTE IN NK DRESSUUR ZZ ZWAAR

‘Het gaat absurd hard met Gabana’

ERMELO – Joyce Vegter kan terugkijken op een zeer geslaagd optreden tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ Zwaar. De Enschedese bleef vrijdag met haar achtjarige donkerbruine merrie Gabana (v. Bretton Woods) net buiten de top zes met een score van 67.857 procent. In de kleine finale voor de rest van de deelnemers, de kür op muziek, eindigde ze met 69.524 als tweede achter Dinja van Liere met Hartsuijker, zodat ze als achtste in de eindstand werd genoteerd.

“Dat is ver boven verwachting”, aldus een uitgelaten Joyce Vegter na afloop. “Vooraf had ik hier echt meteen voor getekend, ik heb niets te klagen. Gabana loopt nog maar een maand in de ZZ Zwaar. Dus eerlijk gezegd dacht ik dat dit kampioenschap te vroeg zou komen. In de eerste ronde had ik jammer genoeg drie kleine foutjes, die eigenlijk niet nodig waren geweest. In de kür was ze echt foutloos.”

De concurrentie was uiteraard fors in Ermelo. “Er stonden echt grote namen op de lijst”, wist Joyce Vegter. “Dan moet je proberen om niet te nerveus te worden. Ik was wel onder de indruk. Ook van de hele entourage, want die is toch heel anders dan wanneer je bij ons in de buurt een gewone wedstrijd rijdt. Maar gelukkig heb ik goed de focus kunnen houden en heel fijn kunnen pieken.”

Hoe ze de toekomst ziet met Gabana? “Eerst maar eens een dagje genieten. Gabana mag een paar dagen bijkomen. En dan maar op richting de Lichte Tour. Ongelooflijk eigenlijk. Ik wist natuurlijk dat het een fantastisch paard is, maar dat ze nu al dit niveau aankan, is ongekend. Twee jaar geleden had ze nog geen wedstrijd gelopen. Het gaat absurd hard.”

Janneke Punte
Janneke Punte kon in Ermelo geen potten breken in de Lichte Tour. Op de eerste dag moest ze op haar dertienjarige bruine ruin Bianco-D (v. Ungaro) met een score van 63,235 procent genoegen nemen met de 24ste en laatste positie. In de kleine finale werkte ze zich wat meer naar boven en hield ze drie tegenstanders achter zich met een waardering van 64.265 procent.

Foto Joyce Vegter met Gabana © Foto4U

Meer Dressuur

LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)
SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)