MET ALPHAVILLE NOP BIJ SAARLAND DRESSUURFESTIVAL IN DUITSLAND

Hattrick voor Frank Hosmar

UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd. Frank Hosmar won, net als Nicole den Dulk, alle proeven waarin hij aan de start kwam. Het Nederlandse team, met Hosmar en Den Dulk en Hosmar aangevuld met Demi Vermeulen en Rixt van der Horst, won de landenwedstrijd.

Frank Hosmar boekte zijn zeges met Alphaville NOP in de teamtest met 71,550 procent en werd met zijn tweede paard Guetta tweede met 68,643 procent. In de individuele test werd hij beloond met respectievelijk 73,651 en 70,710 procent en de kür op muziek won de ruiter uit Haarle op Alphaville met 76,083 procent

Belangrijkste concurrent van zichzelf
Bondscoach Joyce Heuitink zegt: ”Zowel Frank Hosmar als Nicole den Dulk was de belangrijkste concurrent van zichzelf. Frank liet zien dat hij met Alphaville NOP in goede vorm verkeert richting de laatste observatiewedstrijd voor de WEG in Tryon, het NK Dressuur. Nicole den Dulk reed drie heel solide proeven. Ze had wat spanning in de kür, maar die won ze ook nog. Met Faust pakte ze twee tweede plaatsen en een internationale B-kaderscore.”

Lotte Krijnsen werd zesde in de teamtest voor Grade 4 met Rosenstolz. Ze scoorde 67,125 procent. In de individuele test eindigde de Enschedese knap als tweede met 68,252 procent. Haar beste prestatie wasd die in de kur op muzik, die ze met 71,292 procent als derde afsloot.

Heuitink sluit af: “Onze eerde geplande observatiewedstrijden in Roosendaal en Kronenberg zijn niet doorgegaan. De keuze was nu Mannheim, Uberherrn of beide. Bij het NK Dressuur van 26 tot en met 29 juli komt iedereen aan de start. We hebben er zin in!”

Formule
Deze keer werd overigens de landenwedstrijd gerekend over het oude format over twee dagen, met de teamtest en individuele test met per proef één wegstreepresultaat. In Tryon wordt de landenwedstrijd alleen gerekend over de teamtest met vier ruiters, met één wegstreepresultaat.
Over twee jaar op de OS Tokyo rijden er maar drie ruiters de landenwedstrijd zonder streepresultaat en mag één ruiter individueel deelnemen.

Archieffoto Frank Hosmar met Alphaville NOP © Loes Wielheesen

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)